Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (407)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že se Američané pokoušejí inovovat jejich smysl pro humor a berou si zdárný příklad z Britské scény. Hlavní hrdina je totiž jednoduše řečeno magor. Tak jak by to řekl Lister při pohledu na Arnolda Rimmera, který si vše očividně zapisuje do svého notesu. Pan Monk je totiž puntičkář, který mi svým chováním v jistém smyslu připomíná Columba. Jak se chová, jak dedukuje samotné případy. Jakoby mu z oka vypadl a možná právě proto ho mám tak rád. Sice bych s ním nevydržel ani minutu, ale občas se na něj s radostí podívám. Seriáloví tvůrci konečně pochopili, že seriál dělá na oblíbenosti důrazná a respektovaná postava, o kterou jen tak někdo nezakopne. Pan Monk ani do budoucna dle mého názoru takovýto problém určitě mít nebude. (8/10) ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Reaguji jen čistě z důvodů mé obsedantně kompulzivní poruchy, protože nemocného chudáka Monka musí někdo bránit. Se zmiňovanou Phobií (jak trefné jméno k danému tématu) souhlasím téměř vždy, ale výjimka potvrzuje pravidlo.Takže Blezgu, dej mu ještě šanci a MOsNaK , tv z okna, nene, to bychom se s Monkem ZBLÁZNILI!!! Konec drbání uživatelů. Chtěl jsem dát na protest 5, ale nechám z minulosti přidělené 4. A zmínění, berte to z nadhledem, myslím má zmatená slova, jdu si umýt ruce.... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších detektivních seriálů, kde se skvěle mísí chytře vymyšlené zápletky, humor a výborný Tony Shalhoub. Navíc kvalita nijak zvlášť nekolísá a seriál jí udržuje pěkně vysoko až do zdařilého finále. Sympatické je, že tvůrci Monka ukončili, když pochopili, že víc už z toho nevymáčknou, což například tvůrcům Lost měl někdo připomenout. Vždycky se radši podívám na Monka než na CSI, tenhle způsob vyšetřování upřednosňuju už od dob Columba:)) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zo začiatku veľmi originálne príbehy, vtipné i emotívne scény, bezvýnimky skvelý casting časom padol do až prehnane komplikovaných príbehov, ktoré sa na konci končia s nečakaným deus ex machina. Osobitne treba spomenúť diletantskú výmenu Monkovej opatrovateľky. Aj tak je to jeden z najlepších kriminálnych seriálov desaťročia. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžu nikam cestovat bez domu." A to není jediný problém, který Adrian Monk má. Já se musím přiznat, že nejsem jeho přítel, protože vždy, když se setkáme, tak na mě přenese jednu ze svých 312-ti fóbií. Zatím jich mám kolem padesátky a zvažuju, že mi to asi stačí. Vyhledávat Adriana už zkrátka nebudu, ale náhodným setkání při přepínání mezi programy se nebráním. ()

Galerie (566)

Zajímavosti (80)

  • V epizóde "Mr. Monk and the Airplane" ("Pán Monk a lietadlo") Sherona stretla v lietadle istého herca, ktorý údajne hral v seriále Krídla (od r. 1990). V ňom sa objavil aj Tony Shalhoub (Pán Monk). (BoncheR)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama