Reklama

Reklama

Columbo

(seriál)
  • Česko Inspektor Colombo (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1971–2003), 93 h 41 min (Minutáž: 70–98 min)

Předloha:

Evan Hunter (kniha)

Hrají:

Peter Falk, Vito Scotti, Marshall R. Teague, Joel Beeson, Richard Dysart, Julie Newmar, Shelley Morrison, Carlene Watkins, Chad Willett, Louis Herthum (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(67)

Poručík Columbo (Peter Falk) vypadá na první pohled neškodně, až hloupě. Jeho ošuntělý baloňák, otlučené staré auto a nekonečná slabost pro doutníky okamžitě ukolébají každého zákeřného vraha, že někdo tak obyčejný, roztržitý a zapomnětlivý nedokáže jeho pečlivě připravenou lež prokouknout. Jenže Columbo je ve skutečnosti stejně bystrý jako Sherlock Holmes. Neunikne mu ani sebemenší detail a časté odbočky od tématu během rozhovorů nebo rádoby zábavné historky o paní „neviditelné“ Columbové spolehlivě rozhodí i toho nejchladnokrevnějšího zabijáka... Peter Falk září v legendárním krimiseriálu, který poprvé nadchnul televizní diváky v 70. letech dvacátého století. První epizodu režíroval tehdy neznámý Steven Spielberg a ve vynikajících detektivních příbězích se postupně vystřídaly slavné herecké hvězdy od Williama Shatnera, přes Dicka Van Dyka a Janet Leighové, až po zpěváka a muzikanta Johnnyho Cashe. „Jo a ještě jedna věc…“ Columbo je osvědčená klasika, která nikdy nezklame! (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Pitryx k tomuto seriálu (33)

Vražda podle knihy (1971) (S01E01) odpad!

Tak jestli dva předchozí měly vachrlatý základ, tak tady to vyvrcholilo. Na Základě Columbových objevů by toho vraha snad ani nešlo obvinit. A je to furt dokola. ()

Smrt nabízí pomocnou ruku (1971) (S01E02) 

No dobrá, něco dám, aniž tuším proč. Ale jinak prostě tyhlety vykecávačky pro mne nejsou a nikdy nebudou. Jen pan Folk zde za něco stojí. ()

Semínko pochyb (1971) (S01E03) 

Tak tady mi něco silně uniklo, nebo jsem blbý. Našel zbraň. No a? Mohl z ní střílet kdokoli v uniformě. No, budiž, ale tento díl byl divný. ()

Prázdný rám (1971) (S01E04) 

Další nic moc. Ale fajn konec, řešený jediným záběrem. Mně ty konce přijdou zbytečně usekávané. ()

Její příležitost (1971) (S01E05) 

Ach jo. Nechápu, že na to koukám. Musím přiznat, že jsem asi masochista a svým způsobem mne baví ty jeho (Columbovy) triky. ()

Past (1972) (S01E06) 

Zbytečná omáčka kolem. Ale nedá mi to, abych k té klasické dvacítce přidal další za lanovku a exteriéry. ()

Vražda podle plánu (1972) (S01E07) 

No jo. Kolumbus je chytrák. Těžko ho podfouknout. Tento díl je skoro stejný jako předešlé. Jiní lidé, jiný způsob, ale podstata stejná. ()

Etuda v černém (1972) (S02E01) odpad!

Columbovi přibyl pes, ale moc tam nehraje. Klasicky ukecané, bez akce, bez napětí, tentokrát i bez překvapení. ()

Džungle ve skleníku (1972) (S02E02) odpad!

Nedám nic, protože jsem přejížděl. Sice jen kousínek, ale použití rychlo posunu dává důvod k nule. ()

Rozhodující zápas (1972) (S02E03) odpad!

Téma sport, vůbec nebavilo, nuda nuda, šeď, šeď. Hemží se to dalšími postavami a autoři už nevěděli co by tam ještě vrazili. ()

S dýkou v mysli (1972) (S02E04) 

Děsně dlouhé. Konečně se člověk i pousmál, co tam vyváděl občas Columbo za skopičiny. Tedy jako turista. Za to tu dvacku dám, jinak by to šlo do kopru. ()

Rekviem pro padající hvězdu (1973) (S02E05) odpad!

Za tu explozi auta si zaslouží jít hodnocení hodně do mínusu. Jenže to nejde. Větší fušeřinu jsem dlouho neviděl. A ten guláš v ději, no děs. Přiznávám se, že jsem se ztratil někde v polovině. ()

Zločinný steh (1973) (S02E06) 

Konečně něco bez zbytečných motanic a komplikací. Přesto zase nuda a nuda. Dám ještě pár dílů a balím to. ()

Nebezpečná hra (1973) (S02E07) 

Šachy mne nebaví, stejně jako tento díl, ale přece jen se dalo koukat. Jako v každém díle, ani zde jsem pár drobností nepobral. Například vrah stojí s Columben u výtahu a kafrají spolu. Vrah má světlé boty. A pokud se během tohoto kafrání nepřezul tak po rozhovoru vstoupil do výtahu. Vystoupil z něj, ale už v jiných botách. ()

Dvojitý šok (1973) (S02E08) 

V oficiálním textu distributora se píše, že mrtvola Parise byla nalezena ve vaně. Jak ve vaně? Kdo psal ofic. text distributora?? Pisálek byl opět notně ožralý ne? Já tvrdím to, co jsem napsal do obsahu. Račte přečíst. Jinak není co hodnotit, stále dokolečka. Ale dvacku za Columba jako opraváře televizorů, to dát musím. A to i přesto, že ve scéně s vařením před kamerami je kopanec za kopancem. ()

Sladká, leč smrtící (1973) (S03E01) odpad!

Jaký spek hned na začátku, chirurg má rukavice, nemá rukavice… Dál už mne to nebaví vypisovat spousty nesmyslů. Kosmetika je zcela mimo můj zájem, takže ani tento díl nezaujal. ()

To je vražda, řeklo portské (1973) (S03E02) 

Vínu moc nerozumím, proto to je mimo mne. Ale jedno vím jistě, že když Columbo hovoří o tom, že nebyly na jídelníčku ceny tak kecá, protože tam jsou vidět. A další chybičky jsou tu také. Jinak nuda. ()

Kandidát zločinu (1973) (S03E03) 

Tak pokud mi předešlá témata, tedy jen některá, nezajímala, tak politiku přímo nenávidím. Ergo jsem tomu věnoval pozornost fakt minimální. ()

Dvojexpozice (1973) (S03E04) odpad!

Kdyby vynechali tu pitomost s podprahovým vnímáním a dvojexpozicí, dal bych dvacet. Takhle nedám nic. A také kvůli tomu, jak ze mě chtěli udělat blbce, když je na začátku řečeno, že se na místo činu nikdo nemohl dostat, protože jsou jen dva vchody. O chvíli později tvrdí jiný muž, že je to velká budova a dostat se sem jde jakkoli. ()

Vydat nebo zemřít (1974) (S03E05) odpad!

Dokolečka dokola. Jakmile jakýkoli díl skončí, za hodinu netuším, o čem byl. Tak je tomu i u tohoto dílu. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama