Reklama

Reklama

Columbo

(seriál)
  • Česko Inspektor Colombo (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1971–2003), 93 h 41 min (Minutáž: 70–98 min)

Předloha:

Evan Hunter (kniha)

Hrají:

Peter Falk, Vito Scotti, Marshall R. Teague, Joel Beeson, Richard Dysart, Julie Newmar, Shelley Morrison, Carlene Watkins, Chad Willett, Louis Herthum (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(67)

Poručík Columbo (Peter Falk) vypadá na první pohled neškodně, až hloupě. Jeho ošuntělý baloňák, otlučené staré auto a nekonečná slabost pro doutníky okamžitě ukolébají každého zákeřného vraha, že někdo tak obyčejný, roztržitý a zapomnětlivý nedokáže jeho pečlivě připravenou lež prokouknout. Jenže Columbo je ve skutečnosti stejně bystrý jako Sherlock Holmes. Neunikne mu ani sebemenší detail a časté odbočky od tématu během rozhovorů nebo rádoby zábavné historky o paní „neviditelné“ Columbové spolehlivě rozhodí i toho nejchladnokrevnějšího zabijáka... Peter Falk září v legendárním krimiseriálu, který poprvé nadchnul televizní diváky v 70. letech dvacátého století. První epizodu režíroval tehdy neznámý Steven Spielberg a ve vynikajících detektivních příbězích se postupně vystřídaly slavné herecké hvězdy od Williama Shatnera, přes Dicka Van Dyka a Janet Leighové, až po zpěváka a muzikanta Johnnyho Cashe. „Jo a ještě jedna věc…“ Columbo je osvědčená klasika, která nikdy nezklame! (TV Prima)

(více)

Recenze (432)

rusty09 

všechny recenze uživatele

Trapárna, k čemu se nato dívat, když se stačí jen podívat na to, s kým se Columbo nejvíc baví a po 10 vřeřinách víte, kdo je vrahem. Ztráta času ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Malý, nesympatický, šilhavý ňouma v ošuntělém baloňáku, který vyšetřuje zločiny těch nejslavnějších a nejmocnějších v L.A. I přes svou svérázně bizardní vizáž a chování, je tento protiklad Jamese Bonda esem mezi vyšetřovateli, před nímž neobstojí ani ten nejprohnanější zlotřilec. Ano přátelé, přiznávám se bez mučení, jsem Columbovec! :-) ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne všechny epizody jsou dokonalé, ty horší však zachraňuje právě úžasná postava ošuntělého detektiva v baloňáku. Každý díl je prakticky o jeho střetech s pachatelem, který ho obvykle podceňuje aby v závěru pouze uznale nastavil ruce pro želízka po geniálním usvědčení. Takže vlastně pořád o tom stejném, jak mi to vadí jinde tak tady ne. Vlastně bych byl zklamán kdyby se šablona změnila:D ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita jednotlivých častí je síce kolísavá, ale Columbo je každopádne výraznou, originálnou a mimoriadne sympatickou detektívnou postavou. (V neskorších častiach mi však idú už dosť na nervy tie jeho detinské prejavy.) Moje TOP epizódy: 1. V núdzi poznáš priateľa, 2. Ako vytočiť vraždu, 3. Predveď dokonalú vraždu, 4. Smrť ponúka pomocnú ruku, 5. Skús ma chytiť, 6. Staromódna vražda, 7. Džungľa v skleníku, 8. Vražda podľa plánu, 9. Columbo na univerzite, 10. neoficiálny "pilot" Vražda na predpis. :) ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Naprosto neakční, suchý a pomalý seriál - jehož každá epizoda vypráví v pozměněné podobě jeden a ten samý příběh: že pravda vyplave na povrch.  Jaká nádhera! Stačí být pozorný, trpělivý, otevřený a klást otázky. Columbo jen drží lano a pokouší se svázat jeho volné konce. Columbo nevěří ničemu, jen vlastním očím a uším. Konspirační teoretik Columbo je skromný a kriticky smýšlející. Vrah se ho vždy snaží svést z cesty, podává mu dezinformace, ale vždy udělá chybu, obvykle se nějakým způsobem sám dozná. Není třeba násilí, ani high tech vybavení, klíčem jsou vždy lidi a vztahy mezi nimi. ()

raelz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doteď jsem neveděl, že existuje samotný profil pro tento legendární seriál. Columbo i po čtyřiceti letech stále je nejlepší detektivní postavou, kam se na něj hrabe kdejaký bouchač jarda s drsnými hláškami a pistolí v ruce. Trochu mi to připomíná herní sérii Hitmana, tedy hlavně druhý díl - tam, kde všichni začínali s akčními stealth hrami, Hitman "postaru" (ačkoliv nutno dodat, že nápad byl originální a dost dobře poprvé zpracovaný) prochází mezi strážemi v převlecích a dává si na čas. Stejně tak Columbo si v klidu jezde svým Peugeotem 403, nikam nespěchá, a zločince dostane do vězení se stejnou grácií jako počítačový(!) Hitman do pekla. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasika medzi seriálmi. Čo sa týka zápletok a scenára je tento seriál v mnohých smeroch lepší než dnešné komerčné seriály ako CSI či Bones apod. Navyše Peter Falk bol voľba storočia do tejto role. I napriek kvalitnému pohľadu :-D bol s jeho nezameniteľnou charizmou a obrovským hereckým umením tým najmodernejším poarotom. 82% ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Mě tenhle seriál vždycky bavil, je to taková oddechovka, když nemám co na práci a chci si jen lehnout k televizi / počítači, mozek nechám běžet na polovinu běžné kapacity a bavím se. Proto tomu nemohu nic moc vytknout. Vadil mi několikadílní dabing pana Haničince a taky mi vadil poslední díl, Columbo má rád noční život. "Tenkrát" už měli nechat Columbo spát... // Viděl jsem v českém dabingu. ()

lxbch 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný všetečný detektiv s rozpadajícím se autem, věčně nedokouřeným doutníkem, zmačkaným baloňákem, psem, ženou, kterou nikdy nikdo neviděl a hlavně talentem odhalovat zločince. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Mozem sa ist hanbit do kuta ze az teraz som si spomenul, a este k tomu viac menej nahodou, na detektiva Colomba a jeho vysetrovania :D. 99/100. Jeden z najlepsich detektivnych serialov vobec a to som clovek ktory detektivky vobec nema v laske. ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Super figurka. Zdaleka nejzajímavější a nejosobitější, které se v žánru objevila. Navíc spousta dílů byla postavena na úžasně promyšlených zločinech, u kterých, i když bylo od začátku jasné, kdo to udělal, bylo zajímavé sledovat, jak je Columbo postupně rozplétá. ()

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Zasmušilý detektiv žmoulající pořád tentýž doutník. Zmiňuje se pořád o své ženě. Ale čert ví, kdy s ní je. :-) A genialita tohoto seriálu ? Na začátku se dozvte, kdo je vrah a potom už jen sledujete pana umělce v jeho práci a počínání. Detektivně nabroušené a dohlazené do stavu dokonalosti jako diamant. Peter Falk je opravdu brilantní. Nádherně se na tento seriál dívá a nestalo se mi, že bych se u něj kdy nudil. 100% 5*. :-) ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík v pokrčenom kabáte rieši zapeklité prípady vrážd svojským, originálnym väčšinou pokojným,ale i otravným spôsobom a "svojich" vrahov si poriadne vychutnáva. Každou ubiehajúcou minútou im ich ego a sebavedomie rozkladá ako kyselina a na konci z nich ostane iba torzo, ktoré sa po vyrieknutí usvedčujúcich slov zloží na kobku, ako kostra v kabinete. Dômyselná a premyslená detektívka. ()

Drom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vúbec. Záludný šilhající trouba v baloňáku řešící divákovi předem známou vraždu. Já nevím, čím mi to učarovalo, některé díly jsou slabší a některé neuvěřitelné herecké souboje. Kromě povětšinou dobře napsaných zápletek je důležitým stavebním kamenem i charakter vraha a charisma jeho představitele. Smysl poručíka Columba pro detail je pak nezbytný doplněk divadla, které sám protivníkovi vynalézavě hraje. Libovolnej díl beru raději než cokoliv jiného. Po MacGyverovi další hrdina s odporem ke zbraním a láskou ke zvířatům. A vždy gentleman! ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama