Reklama

Reklama

Columbo

(seriál)
  • Česko Inspektor Colombo (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1971–2003), 93 h 41 min (Minutáž: 70–98 min)

Předloha:

Evan Hunter (kniha)

Hrají:

Peter Falk, Vito Scotti, Marshall R. Teague, Joel Beeson, Richard Dysart, Julie Newmar, Shelley Morrison, Carlene Watkins, Chad Willett, Louis Herthum (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(67)

Poručík Columbo (Peter Falk) vypadá na první pohled neškodně, až hloupě. Jeho ošuntělý baloňák, otlučené staré auto a nekonečná slabost pro doutníky okamžitě ukolébají každého zákeřného vraha, že někdo tak obyčejný, roztržitý a zapomnětlivý nedokáže jeho pečlivě připravenou lež prokouknout. Jenže Columbo je ve skutečnosti stejně bystrý jako Sherlock Holmes. Neunikne mu ani sebemenší detail a časté odbočky od tématu během rozhovorů nebo rádoby zábavné historky o paní „neviditelné“ Columbové spolehlivě rozhodí i toho nejchladnokrevnějšího zabijáka... Peter Falk září v legendárním krimiseriálu, který poprvé nadchnul televizní diváky v 70. letech dvacátého století. První epizodu režíroval tehdy neznámý Steven Spielberg a ve vynikajících detektivních příbězích se postupně vystřídaly slavné herecké hvězdy od Williama Shatnera, přes Dicka Van Dyka a Janet Leighové, až po zpěváka a muzikanta Johnnyho Cashe. „Jo a ještě jedna věc…“ Columbo je osvědčená klasika, která nikdy nezklame! (TV Prima)

(více)

Recenze (432)

spacemaster 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si jak jsem se na to jako malej díval a jak mě to fascinovalo. Teď už jsem velkej :D a můj filmový vkus se vytříbil (doufám) k lepšímu a takovej styl už moc nemusím. Přesto dávám 3* minimálně za to, že je to prostě Columbo, klasika. ()

ArtStyle 

všechny recenze uživatele

Nejpeckovější detektivní seriál který nemá oponenta - Columbo je (byl) pohodový symapaťák se "smyslem pro humor" a nadprůměrnou inteligencí. Fletcherovou těd celkem lituju :-(. ()

Reiner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuto sérii mám doma. Pamatuji si, jak jsem vždy s obrovským zájmem čekal, až vyjde nový díl a budu si jej moci zakoupit a hlavně jej zhlédnout. Ani po letech mne to nepřešlo :)) Je to klasika! 100% ()

Hruskovice 

všechny recenze uživatele

Miluju když si padouch oddechne potom co Columbo konečně odchází a pak se vrátí a řekne tu svojí větu: óóó ještě něco pane... :D 5/5 ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Asi nejpomalejší detektiv na světě.Navíc ten jeho baloňák je opravdu příšernej. Jinak detektivní seriál nic moc kvalita, jeden díl jako druhej, navíc tenhle detektiv by nezatknul ani 5letý dítě, naštěstí se mu zločinci vždy vzdali dobrovolně. S tímhle seriálem mám spíš spojenou hlášku: Je jako Columbova manželka, všichni o ní slyšeli, ale nikdo jí neviděl :-) 30% ()

brano82 

všechny recenze uživatele

Tam kde sa objaví poručík Columbo nemá žiadny vrah ani najmenšiu šancu svoj zločin zakryť a dostať sa z toho. Columbo ktorý pôsobí svojím zovňajškom skôr ako tulák z ulice a nie ako detektív si svojou inteligenciou, prefíkanosťou a pozornosťou dá dohromady tie najmenšie detaily a na konci vraha nekompromisne usvedčí alebo pod ťarchou dôkazov či dokonale pripravenej pasce prinúti vraha k priznaniu. Navyše tak otravný chlap sa ozaj len tak nevidí...Aj keď vraha spoznáme už na začiatku, to vôbec nevadí. Môj najobľúbenejší detektívny seriál. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Životní role Petera Falka, neobvyklé příběhy, kdy hned na začátku známe vraha a pak už vlastně jen sledujeme, jak se ho podaří poručíkovi usvědčit. Jeden z detektivních seriálů, na které jsem se vždy rád díval. ()

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Detektivní seriál,ktery je pro mě rozhodně na "bedně".. Columbo je prostě svůj a ma sve nezaměnitelné kouzlo detektiva ktereho nikdo nikdy nenapodobí.4* ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Série, kolem 74% - Columbo je stejně charismatický jako na konci, takže o něm se nemá cenu bavit. Je vidět že si tvůrci šetřily nápady na další série, takže jednotlivé případy někdy nejsou ještě tak zajímavé jako potom. Oceňuji ale druhou epizodu která pořád patří k těm nejlepším. Je pro mě těžké Columba hodnotit, jelikož já ty epizody beru spíše jako oddechovou záležitost. První epizoda je skvělá, stejně jako další dvě. Bohužel epizoda prázdný rám je většinu času špatná, a co jí dost zachránilo je špičkové finále. Poslední tři díly jsou dost dobré, ale něco tomu ještě chybí. Už se ale těším na nakoukávání dalších sérií.__2. Série, kolem 60% - No, tahle série je malér. Snad jediná epizoda mi přišla vynikající, zbytek, až na jednu nebo dvě výjimky jsou všechny díly prostě nudné, bez nápadu. Zpracování prostě neoslní, a jde bohužel o velké zklamání. První epizoda nestojí za nic, druhá má nějaké momenty a celkem ujde, třetí se mi hrozně líbila a je fantastická, se sympatickým záporákem. Potom následuje trojice opět nudných a nezajímavých epizod, až konečně předposlední díl má nějakou úroveň, a finální epizoda taktéž ujde. Druhá série je bohužel silným zklamáním, nic víc říci nemůžu. Aspoň že Columbo je pořád charismatický.___3. Série, nad 80% - No vida že to jde. Po slabé druhé sérii, se objevila série, která překonává i tu první. Je tu znatelné zlepšení v originalitě a celkové zajímavosti případů, a hlavně - víc než kdy jindy i spousta sympatických záporáků - což je u Colomba zvlášť důležité. Samotný Colombo je tu pořád skvělý, a celkové tempo epizod je mnohokrát lepší. První dvě epizody se řadí k mým oblíbeným, ta třetí je taky dobrá, ty další dvě jsou taktéž skvělé, to se bohužel nedá říct o šesté epizodě. Ta je přežitelnější než slabší epizody druhé řady, ale není to nic skvělého. Naštěstí pak sedmá epizoda obsahuje jednoho z best záporáků, který dopomohl vytvořit mistrovskou epizodu, jednu z nejlepších.. Devátá epizoda je pak slušných závěrem, který je téměř dokonalý. Vydařená série.___4. Série, kolem 80% - Skvělé díly pokračují, a čtvrtá série přináší do série nové svěží nápady a originální zápletky. Jedná se zatím o jedinou sezónu (to se pak možná změní) která neobsahuje ani jeden slabý díl. Mám pár problémů s první epizodou, ale další dva díly jsou výborné, a ten další je z nich nejlepší. Poslední dva díly taktéž stojí za to. Né tak silná série jako třetí, ale je to jedna z těch lepších. Všechny série od nejlepší po nejhorší: 03, 04, 01, 02 ()

jim_clark65 

všechny recenze uživatele

Columbo je ten typ seriálu, ktorý keď čírou náhodou nájdem v TV pri "lustrovaní" kanálov, jednoducho prestanem ďalej hľadať a začnem ho pozerať (najmä, ak to nie je posledných 5 min. :D ). Samotná formulka odhalenia vraha hneď na začiatku a nekonvenčného príchodu hl. hrdinu (por. Columba) až po 20 minútach deja bolo svojho času nevídanou záležitosťou, nad ktorou producenti ohŕňali nosom ale vyplatilo sa. Niektorým ľudom uniká aj celkom podstatná vec a to, že Columbo je v podstate asi najlepším a hlavne najviac realistickým detektívom. Skoro nikdy sa nesnaží "dusiť" daných podozrivých, radšej ide na to prefíkanejšie a snaží sa vyobraziť ako ten naivný "buran", ktorého na prvý pohľad odpíšu - je pre nich nulovou hrozbou a práve preto neskôr skĺznu do nedbalosti a neopatrnosti. Columbo sa nesnaží hrať na zlého a dobrého policajta - neberie si ľudí do "vyšetrovačky", kde musia podstúpiť určitý "drill" ako v pomaly všetkých krimi seriáloch. V niektorých veciach sa mi jeho prístup zrkadluje aj v Rustovi z True Detective (1. séria) - on išiel tiež na to viac psychologicky, cez rozprávanie a nie notorický "drill" výsluch. Celkovo seriál Columbo mal určite svoje slabšie a silné stránky (slabšie a silnejšie epizódy) ale pre mňa je to jednoducho legenda levelu Poirot a Holmes. Por. Columbo so svojím "baloňákom", cigarou, Peugeotom, psom a "neviditeľnou" ženou je jednoducho ikonou. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Colombo je dnes už pojem. Každý zná toho na oko přitroublého poručíká. Každý zná jeho hlášky typu: "Jó, abych nezapomněl, ještě jsem se chtěl zeptat... " Každý zná, nebo spíš nezná, jeho ženu. Všechny díly jsou jak přes kopírák, ale přesto vás baví, protože pokaždé jiné prostředí, zajímavý pachatel, protože pokaždé je to někdo známý nebo něčím  zajímavá herec. Jen čekáte, až ho poručík na něčem nachytá nebo něco objeví, co jiný by neobjevil. Jen škoda, že v češtině musel Haničince vystřídat pan Klapka. Ten je sice taky výborný. Ale bohužel už dělal tolik jiných detektivních seriálů jako Matlock ajn a tím svým výrazným hlasem už časem myslí, že je všude. Nicméně Haničinec byl tim pravým Colombem stejně jako Claudiem. Ale, je obecně zajímavé sledovat stejnou figuru dvěma jinými dabéry, kteří vdechnou úplně jinou mentalitu své figuře, i když se pan Klapka snažil pokračovat jít ve šlépějích pana Haničince, přece nejen že tam slyšíte někoho jiného, ale u to vyjadřování má jiné. Přesto fajn. ()

lehkoživka 

všechny recenze uživatele

Vesměs jeden typ zločinu (úspěšný kdosi zabije někoho, kdo mu stojí v cestě). Vrah dělá spoustu chyb a při vyšetřování se chová tak podezřele, až to mlátí dveřma. Díky troubovi Columbovi - měl to být maskovaný chytrolín, ale sorry, nepřesvědčili jste mě - se to na tu cca hodinu natáhnout dá. Dávám jednu hvězdu za pěkně vydyzajnované herce. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama