Reklama

Reklama

Columbo

(seriál)
  • Česko Inspektor Colombo (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1971–2003), 93 h 41 min (Minutáž: 70–98 min)

Předloha:

Evan Hunter (kniha)

Hrají:

Peter Falk, Vito Scotti, Marshall R. Teague, Joel Beeson, Richard Dysart, Julie Newmar, Shelley Morrison, Carlene Watkins, Chad Willett, Louis Herthum (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(67)

Poručík Columbo (Peter Falk) vypadá na první pohled neškodně, až hloupě. Jeho ošuntělý baloňák, otlučené staré auto a nekonečná slabost pro doutníky okamžitě ukolébají každého zákeřného vraha, že někdo tak obyčejný, roztržitý a zapomnětlivý nedokáže jeho pečlivě připravenou lež prokouknout. Jenže Columbo je ve skutečnosti stejně bystrý jako Sherlock Holmes. Neunikne mu ani sebemenší detail a časté odbočky od tématu během rozhovorů nebo rádoby zábavné historky o paní „neviditelné“ Columbové spolehlivě rozhodí i toho nejchladnokrevnějšího zabijáka... Peter Falk září v legendárním krimiseriálu, který poprvé nadchnul televizní diváky v 70. letech dvacátého století. První epizodu režíroval tehdy neznámý Steven Spielberg a ve vynikajících detektivních příbězích se postupně vystřídaly slavné herecké hvězdy od Williama Shatnera, přes Dicka Van Dyka a Janet Leighové, až po zpěváka a muzikanta Johnnyho Cashe. „Jo a ještě jedna věc…“ Columbo je osvědčená klasika, která nikdy nezklame! (TV Prima)

(více)

Recenze (433)

kamilao 

všechny recenze uživatele

Musíte Columbovi přijít na chuť. Já ho tedy od začátku zbožňuji, poněvadž to jak vystupuje z rachotiny, co se každou chvilkou může rozpadnout a v náručí se psem, jehož jméno je Pes a to jeho vyprávění o manželce, která se v seriálu nikdy neobjeví, je prostě senzační. Úplně nejlepší na seriálu jsou „dokonalé“ vraždy, které svou jedinečnou chytrostí Columbo vždy vyřeší. ()

Loooba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem seriálový divák, to na začátek. Jsem ale naprosto pohlcen seriálem Columbo! Naprosto bez pochybností jej řadím na první místo mezi seriály, protože miluju týpky bez šarmu, Ameriku 70.let, americký auta 70.let, detektivky, rozmotávání "dokonalých zločinů", suchý humor a to vše mi dává Columbo! ()

jossC 

všechny recenze uživatele

Originální.Už jen to,že někdo natočí detektivní seriál,kde má každý díl délku hoďku a půl a divák ví po prvních třech minutách kdo je vrah,je odvaz.A to,že to vydrželo takovou dobu ukazuje,že i když detektiv nestřílí obouruč do padouchů a při pronásledování zločince nezdemoluje půl čtvrti,že i v USA umějí ocenit kvalitu.Mimochodem,když byl natočen pilotní díl,tak to byl propadák jak blázen,ale již tehdy geniální Spielberg poznal,že postava detektiva musí mít něco navíc,než jen skvělou intuici..Prostě charakter...Tak mu dal ten strašnej baloňák,polorozpadlýho Peugeota,manželku kterou nikdo nikdy neviděl,doutník,baseta a hlavně ty jeho slavný "návraty"..Taky si všimněte,jak se v každém díle Columbo dotýká pravou rukou čela,když mu "jako" není něco jasný...ZAJÍMAVOST:V historii TV sledovanosti seriálů USA se kromě posledního dílu Mash 4077 dostal do první pětky "prý" taky tenhle seriál a to právě díky dílu,kde se měla objevit paní Columbová...V novinách a upoutávkách bylo uvedeno,že bude díl o zavraždění paní Columbové...A o úspěch bylo postaráno..:-)Geniální tah.Není asi potřeba říkat,že se tam neobjevila.Jen její fotka,která jak se ukázalo,nebyla její...:-) ()

cing-ti 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto legendární seriál který jsem jako malý kluk sledoval doma s rodiči vždy v podvečer. Postava místy snad zmateného poručíka Columba neomrzí ani po shlédnutí několika desítek dílů. Spousty herců jsem si oblíbil zejména i mezi vrahy:-) mnohdy se sice opakuji, ale zasazeni do jiných případů a okolnosti jsou jedineční např. Jack Cassidy je stejně uvěřitelný autor detektivek, profesionální kouzelník i jako majitel nakladatelství. Neumím říct jaký z dílů mam nejraději ale hodně vysoko by byl určitě "Popel popelu" - do rukou tohoto vykutáleného majitele pohřebního ústavu bych se věru nechtěl dostat. ()

nemkatuli 

všechny recenze uživatele

Co tu sakra dělá ten strejda v tom bavlňáku? Columbo je prostě originál. Myslím, že koukatelné i pro další generace. ()

dominick123 

všechny recenze uživatele

Typická americká detektivka, kde Columbo postupně rozplétá vrahovu osobnost, kterou postupně pěkně deptá všemožnými dotazy a vyptáváním, několikrát za díl se vrací zpět od vchodových dveří s tím, že si náhodou na něco vzpomněl. K tomu nosí obnošený bavlňák a celkově nevypadá zrovna jako policejní poručík, ale jeho geniálnost, ač to nevypadá, je značná. ()

Scott67 

všechny recenze uživatele

V záplavě dnešního seriálového kriminálního shi-tu je tento seriál vždy pohlazením. I když jsou asi už všechny díly notoricky známé, málokdy si ho nechám ujít. Bez vybuchujících aut a potoků krve. A navíc de facto podle stejné šablony. Známe vraha. Neznáme paní Colombovou. Deptačka. Odhalení. Skvělé ! Asi si pořídím baloňák. ()

Gazela2 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí, jak si Columbo dokáže hrát na naivního prosťáčka a přitom už má předem promyšlené další tahy, proti kterým nikdo nenajde argument. ()

tkald 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jeden z velice povedených seriálů vůbec. I když vesměs od počátku víme kdo je vrah, tak má každý díl vždy co nabídnout. Je i pár příběhů v nichž nám je podezřelý utajen :-) Seriál se zapsal do paměti mnohých i díky paní Columbové - o které se tak často mluví. Seriál své kouzlo získal také díky speciálnímu hereckému obsazení "vrahů" v podání oblíbených herců, zpěváků apod. Film zachycuje vraždy plánované i neplánované. Vrahy bohaté i chudé, nebo inteligentní i hloupé. Všemu nasazuje korunu svým vtipem a odhodláním poručík Columbo, kterého dokonale ztvárnil Peter Falk. Myslím, že nejlepší Columbova hláška z celého seriálu je: "Už Vás nebudu obtěžovat...". ()

Brumo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem neviděl všechny díly, ale řekl bych že většinu. Určitě nejlepší detektivní seriál, ale i to stačí pouze na tři hvězdy... (očividně nemám rád detektivní seriály), ale toto je klasika :-) ()

machopoltar 

všechny recenze uživatele

fakt som si pri kazdom jednom diely super oddychol a odreagoval,,,,,dobre napisane, zrealizovane,,,,,,kazda cast mala svoju charizmu ,,vychutnaval som si jeho stavbu pasce od uvodu az do konca, kde zlocinec nemal od zaciatku ziadnu sancu,,,,velky relax pri sledovani tohto serialu,,,,pre mna paradna klasika,,, ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Génius ve starém žigulíku, který všechno ví a všechno zná, musel jsem kvůli němu v těch pár dílech co jsem viděl fandit zloduchům, ale bohužel jim to nikdy nevyšlo. ()

tompolicky 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl tento seriál alespoň třikrát, ten jakoby nebyl a nemůže být ani filmovým kritikem :o) Duch seriálu a noblesa se kterou to P.Falk dává, jsou neuvěřitelné. ()

1990Jirik 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si tento detektivní seriál z kraje 90 let kdy moji rodičové po nedělním obědě nadšeně hltali onu nudnou epizodu kde dopředu bylo známe kdo je vrah. V té době jakožto malého caparta zcela nepochopitelná nudná a doslova úděsná patálie, která né a né skončit. Nicméně rok se s rokem sešel po návštěvě u rodičů kde opět na TV Barandov běžel Pítr sem se rozhodl , že po x letech si to zaslouží druhou šanci. A světe div se, seriál kde se člověk doslova ukove k obrazovce nad chytrostí a technikou s jakou dokáže Columbo objasnit , případ , nebo zvědavost , která člověka nutí poslouchat ony scény a histroky o manželce kterou nikdo nikdy neviděl nebo o psovi ,který se jmenuje PES. Je tak hrozně skvělé , že i kriminálka původně i zamýšlená jako oddych na nedělní odpoledne mě dokázala uchytit aniž by tam bylo smítko krve, střelby nebo nejmodernějších NASA počítačů z Kriminálky Miami. Jelikož seriál a ještě ke všemu detektivní opravdu moje parketa není , nemám ani možnost srovnat Columba s něčím jiným , ikdyž si říkám šlo by to vůbec?!... Takže za mě si zaslouží plný počet i přesto, že to není můj žánr dokázalo mě to přinutit koukat na jeden díl za druhým :-) ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama