Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

kollma 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka průměrné, nápad s matematickými výpočty je originální. Zpracování ale není takový, jaký by mohlo být. Vytvoření vzorce vypadá věrohodně, ale ve skutečnosti by tenhle vzorec určitě nešel použít na tak velký počet lidí a událostí a neměl by tak velkou pravděpodobnost úspěchu. Je jasný, že tenhle vzorec se musí vytvořit na tabuli nebo na papíře, ale vůbec nechápu, proč se nikdy nepoužije pro výpočet počítač nebo i obyčejná kalkulačka, pro fyzikální výpočty naprosto nezbytná. Ale asi je lepší psát hodnoty na tabuli a desítky minut něco počítat, než zadat hodnoty do nějakýho tabulkovýho procesoru, který vypočte výsledek za několik sekund, navíc s menší možností chyby než jakýkoli člověk. Jediný díl, který se mi po téhle stránce líbil, byl ten, když "geniální" matematik Charlie přestal pořád něco počítat a používal zákony logiky na reálný případy. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažená forma vyšetřování (spíše odhadování a výpočtů pravděpodobnosti), která sice může fungovat na určité spektrum lidí, ale rozhodně se nedá uplatnit v celé kriminalistice jako výchozí fakt. Občas se ale objevily i zajímavé díly, které logicky uvažujícího člověka nemusely nutně urazit. 30% ()

Reklama

masw 

všechny recenze uživatele

No proste kriminálka a na nervy lezoucí matematik, prostě věci typu: ,,Dal jsem si maliny a vypil 1 litr Kofoly, budu mít průjem? Nevím, ale vypočtu si pravděpodobnost rovnicí, nebýt matiky, tak jsem se pokakal." Jediné plus vidím v obsazení Petera McNicola, kterého mám jako herce rád, ikdyž tady se taky zabývá matematikou. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, žeby tento seriál vybočoval z pokojných vôd priemeru. Hoci sa produkcie ujali Tony a Ridley Scottovci, mám pocit, že pracovali v ojazdených koľajách podobne zameraných seriálov. Hoci je zaujímavé sledovať, ako môže matematika súvisieť s vyšetrovaním zločinov, všetko mi pripadá už dávno videné. ()

pistik 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady policajných seriálov ako C.S.I., Cold Case alebo Criminal Minds. Avšak na rozdiel od vyššie spomínaných, Vražedné čísla nedokážu ničím zaujať, jedná sa o čistý priemer. Nápad ako riešiť rôzne záležitosti pomocou matematiky by sa hodil skôr do nejakého mysteriózneho seriálu ako do seriálu takéhoto druhu- niektoré riešenia vyznievajú až príliš hlúpo a nereálne. Taktiež casting výrazne šliapol vedľa. Otec Grék a jeden zo synov typický Američan a druhý zase Palestínec? Videl už niekto takú nesúrodú rodinu? Tomuto seriálu proste chýba šťava a napätie alebo lepší strih. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)
  • 9 hodin a 15 minut byste strávili na gauči, pokud byste chtěli vidět všech třináct epizod první série na jeden zátah. (Pumiiix)
  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama