Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

alenka 

všechny recenze uživatele

prvnich par dilu me totalne nadchlo - skvely scenar s objevujicimi se kriminalistickymi metodami (realisticnost matematickych vypoctu necham na jinych, ja tomu nerozumim, ale bavi me tp :) pak ale dojde k rozmelneni, pridani fyziky, spousty nezabavnych teorii, ktere nemaji s myslenkou seiralu moc spolecneho, zbytecne moc postav, ktere se schazeji v obyvaku hlavnich hrdinu, a nikdo presne nevi, proc. dva sympaticti hrdinove si zaslouzi trochu lepsi scenaristy, kteri by je nenechali tak rychle umrit :( ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda matematiku, ale v Charlieho podání jsem i já začala něco málo z ní chápat. A když se s tím sama nemusím babrat, je vlastně i super. Stejně tak i seriál. Přeci jen je to něčem jiném, když zločince najdou pomocí matematiky, než nějakých speciálních, už přeci jen okoukaných, laboratorních technik. ()

Reklama

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý seriál s dobrým nápadom a so sympatickým obsadením. Ako je však zvykom, je aj tu (aspon teda pre mňa) jedno veľké ALE. Už po pár dieloch ma začala iritovať skutočnosť, že FBI je tu vykreslená ako skupina ľudí neoplývajúca zakládmi logického myslenia. Veľakrát aj na banálne problémy riešiťelné sediackym zozumom potrebujú matematika, ktorý im to hodí do vzorcov a ponúkne zázračné riešenie. Načo je nám FBI stači tucet matematikou, ktoý vyriešia každý zločin. Príliš prekombinováne, kďe pri niektorých situáciach mi bolo vyložene do smiechu. Na spestrenie nudného poobedia však postačujúce. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina kriminálních seriálů, i tento začne po čase nudit. Čím více dílů sleduju, tím více musím užasle hledět, kolik neobjasněných případů by tahle parta měla, nebýt jednoho ( nebo dvou, tří a nebo pěti - podle toho kolik známých Charlese se v dílu oběví ) matematika, který odhalí všechny části skládačky a FBI si dojde pro padoucha. Nebýt Charlese, tak je úspěšnost vyřešených případů na hodně nízkém čísle. ::: .A jako u všech podobných seriálů mě neskutečně vytáčí výslechy zatčených, které v každém díle probíhají úplně stejně. Agentka ( vždy to musí být žena, protože chlapovi by to nikdo nesežral ) nasadí plačtivý tón, zeptá se na děti, plačtivě vysvětlí že to co udělal nebo co se stalo, je přece špatné, a zatčený se pod tíhou plačtivých slov ke všemu přizná - i takový tvrďáci, kteří patří k elitním vrahům všech možných fanatických skupin. Komu to nestačí, tak si ještě může užít u rodinných trampot Eppsovic rodiny, kdy se probírá úplně všechno. A na závěr - komu by tohle všechno ještě nestačilo - se začneme zaobírat i samotným bohem a vírou v něj. ~~~ Další zajímavý seriál, který dojel na to, že je z USA, která musí do všeho montovat hrdinství, proslovy a víru ( Po mnoha dílech upravuji hodnocení z 4 na 2 hvězdy, protože je to díl od dílu horší a horší. V každé z posledních řad už se o bohu mluví v každé epizodě ) ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Objevil jsem další kriminální seriál typu "budeme manifestovat, jak úžasné je být vzdělaný a umět myslet", který jsem si po pěti dílech zamiloval. Zajímalo by mě, jak dlouho tento CSI koncept v americkém seriálovém světě vydrží, aniž by se okoukal. Sám zatím opotřebení nepociťuji ani v nejmenším... Numb3rs využívající ke zkoumání kriminálních případů exaktních věd je konstruovaná podobně jako všechny "CSI like" seriály (musím vymyslet nějaký termín, v literatuře jsem zatím nic neobjevil). Hlavní je odkrývat bílá místa narativní mapy, odhalit na základě empirického ověřování aplikovaných modelů a hypotéz fungování systému a až s několika různými způsoby vědecky ověřenými skutečnostmi pracovat dál. Zběsilé audiovizuální figurace (grafy narušující hladkost konstrukce fikčního prostoru, fokalizace důkazů), montáže glorifikující vědeckou práci... a všudypřítomná oslava myšlení a inteligence. Doufám, že se to ještě dlouho neomrzí... v mém případě asi nikdy. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 9:05 Charlie (David Krumholtz) utrhne kus čárového kódu, protože vysvětluje, že pak je pro skener nečitelný. Nálepka s čárovým kódem je skoro celá pryč, ale při dalším záběru je zbytek nálepky viditelně větší. (Proste..Jana)
  • V čase 06:52 tatínek učí Charlieho, jak správně odpálit míček, ale v tomto okamžiku je vidět, že i po jeho odpalu míček zůstal na místě, ačkoli se v následujícím záběru oba jakoby dívají, kam letí. (Proste..Jana)
  • Během natáčení pilotního dílu herci Rob Morrow a David Krumholtz zjistili, že mají něco společného - jejich matky pracují jako zubařky. (viperblade)

Reklama

Reklama