Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Mania 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda matematiku, ale v Charlieho podání jsem i já začala něco málo z ní chápat. A když se s tím sama nemusím babrat, je vlastně i super. Stejně tak i seriál. Přeci jen je to něčem jiném, když zločince najdou pomocí matematiky, než nějakých speciálních, už přeci jen okoukaných, laboratorních technik. ()

Stelletta 

všechny recenze uživatele

V USA je produkováno tolik kriminálek, že většina z nich je jen karikaturou jiné...ale Numb3rs mají do sebe to něco, co jiné nemají...a to jsou právě ta čísla. Mám ráda netradičně pojaté kriminálky a řešení za pomoci matematiky je prostě boží. Ne že by to bylo veledílo, ale jednohubka na odpoledne či večer je to výborná a velice ji ráda v televizi shlédnu. ()

Reklama

ste 

všechny recenze uživatele

Tento seriál selhává ve všech ohledech. Hlavní dva představitelé jsou neuvěřitelně necharismatiční a nezajímaví, jejich rodinné a citové propletence jsou příšerně nudné a případy, které řeší jsou tuctové. Navíc si počínají jako když se příchod Cimrmana do Liptákova zjišťoval poločasem radioaktivního uhlíku namísto kouknutím do kroniky. Přece se nějak musí ukázat, jak moc chytrý jsou, ne? Dokonce tak chytří, že i ty nejsložitější modely a výpočty si v klídku vypisují na tabuli, nedej bože aby použili počítač. Viděla jsem asi půlku první sezóny, tak nevím, jestli se to časem nezlepší, ale já to rozhodně riskovat nebudu. ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Jak už plyne z názvu seriálu Vražedná čísla (Numb3rs), je jasné že se nejedná o klasickou kriminálku, ale o hit poslední doby. FBI si neví rady se složitými zločiny v Los Angeles, a proto agent Don Eppes si přizve na pomoc svého bratra profesora matematiky Charlese Eppese. Proč matematického profesora? Díky Charliemu nadání na čísla a vzorce dokáže sestavit pro hledaného zločince unikátní rovnici, která pomůže dopadnout pachatele. Aby děj nebyl matematickou kriminálkou strohý, nebo nudný je doplněn vtipnými scénkami. Ten to seriál je pěknou ukázkou kombinace kriminálky a vědy (občas sci-fi). ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažená forma vyšetřování (spíše odhadování a výpočtů pravděpodobnosti), která sice může fungovat na určité spektrum lidí, ale rozhodně se nedá uplatnit v celé kriminalistice jako výchozí fakt. Občas se ale objevily i zajímavé díly, které logicky uvažujícího člověka nemusely nutně urazit. 30% ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Během natáčení pilotního dílu herci Rob Morrow a David Krumholtz zjistili, že mají něco společného - jejich matky pracují jako zubařky. (viperblade)
  • Hlavní hvězda seriálu, David Krumholtz, hrál ve svých začátcích i ve filmu Addamsova Rodina 2. V tomtéž filmu se potkal i s Peterem MacNicolem, který v Addamsových hrál vedoucího tábora, a ve "Vražedných číslech" hraje profesora spolupracujícího s Krumholtzem. (viperblade)
  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)

Reklama

Reklama