Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

D@ve 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že vůbec nevím, proč mě tento seriál baví. V matimatických vzorcích, které počítá hlavní hrdina - genius se vůbec nevyznám a ostatní děj mi nijak vyjmečný nepříjde, ale když se to celé spojí dohromady, tak to utvoří něco velmi zajímavého. Je to příjmné odreagování od dnes už stereotypu jako CSI. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chyba lávky, odstřelit to po prvních dílech. Sic mi stále nejde z hlavy fakt, že to co týpek jakoby „spočítá“ by dokázal vyřešit i selským rozumem, ale na druhou stranu je to docela dobrá oslava lidského rozumu a teoretického myšlení. Případy začínají být zajímavé, leč scénáristy vykonstruované tak, aby nahrály na smeč matematice. A byť jsou ty rodinné etudy stále v rovině sladké telenovely, musím zkonstatovat, že bratři Scottové by mohli Jerrymu Bruckheimerovy časem solidně konkurovat. ()

Reklama

Stelletta 

všechny recenze uživatele

V USA je produkováno tolik kriminálek, že většina z nich je jen karikaturou jiné...ale Numb3rs mají do sebe to něco, co jiné nemají...a to jsou právě ta čísla. Mám ráda netradičně pojaté kriminálky a řešení za pomoci matematiky je prostě boží. Ne že by to bylo veledílo, ale jednohubka na odpoledne či večer je to výborná a velice ji ráda v televizi shlédnu. ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda matematiku, ale v Charlieho podání jsem i já začala něco málo z ní chápat. A když se s tím sama nemusím babrat, je vlastně i super. Stejně tak i seriál. Přeci jen je to něčem jiném, když zločince najdou pomocí matematiky, než nějakých speciálních, už přeci jen okoukaných, laboratorních technik. ()

kollma 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka průměrné, nápad s matematickými výpočty je originální. Zpracování ale není takový, jaký by mohlo být. Vytvoření vzorce vypadá věrohodně, ale ve skutečnosti by tenhle vzorec určitě nešel použít na tak velký počet lidí a událostí a neměl by tak velkou pravděpodobnost úspěchu. Je jasný, že tenhle vzorec se musí vytvořit na tabuli nebo na papíře, ale vůbec nechápu, proč se nikdy nepoužije pro výpočet počítač nebo i obyčejná kalkulačka, pro fyzikální výpočty naprosto nezbytná. Ale asi je lepší psát hodnoty na tabuli a desítky minut něco počítat, než zadat hodnoty do nějakýho tabulkovýho procesoru, který vypočte výsledek za několik sekund, navíc s menší možností chyby než jakýkoli člověk. Jediný díl, který se mi po téhle stránce líbil, byl ten, když "geniální" matematik Charlie přestal pořád něco počítat a používal zákony logiky na reálný případy. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 06:52 tatínek učí Charlieho, jak správně odpálit míček, ale v tomto okamžiku je vidět, že i po jeho odpalu míček zůstal na místě, ačkoli se v následujícím záběru oba jakoby dívají, kam letí. (Proste..Jana)
  • 6 členů má většinou tým reálných vědců, kteří se podílejí na přípravě jednotlivých epizod. Rovnice, které hrdina píše na tabuli, totiž musejí být do puntíku správné a jejich použití při řešení zločinů věrohodné. (Pumiiix)
  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)

Reklama

Reklama