Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Domo odpad!

všechny recenze uživatele

Další z amerických ptákovin, kterými naše komerční televize vyplňují aktuální program našich nenáročných konzumentů. Spousta "cool" video triků, bez kterých se dnes moderní kriminálka neobejde a které každý díl natáhnou natolik, aby se do něj vlezla reklama. Ultrageniální dedukce, které by mohl závidět i Doylův Holmes, vyvedené z nesmyslných čmáranic na skleněnou tabuli. ()

prochy95 

všechny recenze uživatele

Toto je snad nejlepší kriminální seriál, který jsem kdy viděl. Tento seriál, má mnoho výhod, kvůli kterým by se na něj měl člověk dívat. Zaprvé je podle mě nejvyšší výhodou celého seriálu, že se tam hodně řeší osobní život všech postav. Vzhledem k tomu, že hlavní hrdinové jsou bratři a ještě k tomu tam vystupuje jejich otec, tak se v každém díle najde nějaký rodinný problém, který se musí nějak vyřešit. Dále samozřejmě obdivuji, celkový nápad využívat matematiku a logiku k řešení zločinů. Pravdou je, že všechny rovnice, které jsou zde používány opravdu existují a mají nějaký reálný základ. Jediné co nechápu je, jak mohou všechny ty normální věci z reálného života převést na čísla. Také jsem velmi nadšený z toho, že se nejedná stále o ty samé zločiny. Jsou totiž kriminální seriály, které se specializují pouze na jednu věc, třeba únosy nebo vraždy. Avšak v tomto seriálu se objevují únosy, vraždy, krádeže, finanční podvody a další podobné věci. A konečně musím vyjádřit svůj nejvyšší obdiv nad hereckými výkony jednotlivých herců. Každý herec dostal nějaký svůj charakter ke své postavě a dokázal ho naprosto neuvěřitelně zahrát. Všech celých šest sérií jsem se u tohohle seriálu nikdy nenudil a jsem z něj naprosto unesen. ()

Reklama

morfas odpad!

všechny recenze uživatele

„Vrah zanechal na místě činu své fekálie. Po chuťové analýze zadrženého vzorku na místě činu zkusím derivací charakterizace trojrozměrného povrchu čtyřrozměrné koule třídimenzionálními varietami zjistit, jestli ten sendvič s burákovým máslem zapil mrkvovým džusem, což by vysvětlovalo barvu a konzistenci zadrženého vzorku...“ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hledáme smysl něčeho, co smysl nedává." Nápad zařadit matematiku mezi kriminalistický metody mě nadchl. V běžným životě se opravdu dá leccos spočítat. Stačí k tomu trochu logiky a maximem potřebných znalostí je jednoduchej integrál. A tady začíná problém. Zatímco jednoduchý posuny v ději jsou mi vždy několikrát vysvětleny, tak složitý matematický čmáranice na tabuli komentuje génius tak, že právě něco spočítal. Podle mě na tabuli stojí jen řada řeckejch písmen s co největším počtem indexů, aby to vypadalo složitě. Určitě se ze vstupních údajů nějaký velmi obecný řešení dá vyvodit, ale spočítat přesnou adresu pachatele je už docela úlet. Ovšem nespím s diferenciálními rovnicemi, nepřikrývám se determinantem matice a vlastně se mi ani nezdá o cyklometrických funkcích, tak tomu možná jenom nerozumím. ()

masw 

všechny recenze uživatele

No proste kriminálka a na nervy lezoucí matematik, prostě věci typu: ,,Dal jsem si maliny a vypil 1 litr Kofoly, budu mít průjem? Nevím, ale vypočtu si pravděpodobnost rovnicí, nebýt matiky, tak jsem se pokakal." Jediné plus vidím v obsazení Petera McNicola, kterého mám jako herce rád, ikdyž tady se taky zabývá matematikou. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)
  • V čase 06:52 tatínek učí Charlieho, jak správně odpálit míček, ale v tomto okamžiku je vidět, že i po jeho odpalu míček zůstal na místě, ačkoli se v následujícím záběru oba jakoby dívají, kam letí. (Proste..Jana)
  • Postavu Davida Krumholtze oslovují všichni Charlie, pouze jeho kolega Larry mu občas řekne Charlesi, a to v případě, kdy mu chce sdělit něco důležitého. (Greg)

Reklama

Reklama