Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Jak už plyne z názvu seriálu Vražedná čísla (Numb3rs), je jasné že se nejedná o klasickou kriminálku, ale o hit poslední doby. FBI si neví rady se složitými zločiny v Los Angeles, a proto agent Don Eppes si přizve na pomoc svého bratra profesora matematiky Charlese Eppese. Proč matematického profesora? Díky Charliemu nadání na čísla a vzorce dokáže sestavit pro hledaného zločince unikátní rovnici, která pomůže dopadnout pachatele. Aby děj nebyl matematickou kriminálkou strohý, nebo nudný je doplněn vtipnými scénkami. Ten to seriál je pěknou ukázkou kombinace kriminálky a vědy (občas sci-fi). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý koncept "matematika ve službách kriminalistiky" mě nejen vzhledem k tomu, co studuju lákal. Bohužel výsledek moc nevybočuje z průměru, po několika dílech se mi stále nepovedlo si oblíbit jedinou postavu, zápletky jsou většinou hodně vykonstruované a u většiny rozuzlení mi tak nějak chybělo nějaké zadostiučinění, potěšení nebo cokoliv jiného. Schéma "matematika něco napadne - zkusí se s tím pracovat - matematikovi dojde, že udělal chybu - vymyslí nový postup - zločinec je dopaden nebo případ uzavřen" je pořád stejné a přívlastkem "napínavý" bych se zatím odvážila označit jeden jediný díl, což je u krimi thrilleru docela zásadní problém. ()

Reklama

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Tohle není komentář, ale krátkometrážní úvaha: Myšlenka seriálu takového formátu je velmi šlechetná, to bez debat, avšak mě by zajímalo, co na to odborníci? Jak moc se dá vědě aplikované ve vyšetřování věřit? Viděl jsem jeden díl, kde metody použité při práci FBI byly také mým učivem na VŠ a trochu jsem se podivoval nad seriálovým vysvětlením mě dobře známých principů. Samozřejmě, je běžné, že pro člověka zainteresovaného do žánru jakéhokoliv snímku je zfilmování "jeho" problematiky úsměvné, ale tohle je čistý základ seriálu - Využívat vědu a také jí trochu přiblížit normálům. Odborníci, vědátoři, skutečně se to autorům daří? i když se jedná o otázku řečnickou, stejně : odpovědi rád přijmu v poště:-) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl to být další skvělý seriál. Potenciál být dalším seriálem kvalit Sběratelů kostí tu byl, jenže postavy se od začátku téměř nepohnuly. Příběhy jsou od začátku do konce epizodní, s uzavřeným dějem a pokud by seriál na konci nekončil jednou jakože svatbou, neměl by ani náznak nějakého zakončení. Od začátku tady scénáristé pracovali špatně a utrpěl tím celý seriál. Po hodně dlouhé době, možná dokonce poprvé, se nebudu loučit s postavami, které mi budou chybět, protože nebudou. Zívačka, která nestrhne ani v jedné z těch 118 epizod... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka se tolik liší od těch ostatních hlavně v tom, že se prostě musím kouknout na další díl! Mnohem lepší než nějaký Las Vegas, New York nebo Miami. Charlie je drsňák, a jeho schopnosti jsou fakt dotažené do posledního detailu. V každém díle nám dokazuje, že "skrze matematiku můžeme objasnit největší záhady světa." Co se týče jeho bráchy Dona, také nemám výtek. Prostě velice dobrý seriál, který produkují takové kapacity jako jsou Tony Scott a Ridley Scott. Jen tohle je záruka kvality. EDIT: Snižuju své hodnocení o jeden stupeň dolů ze dvou důvodů: 1) Po druhé sérii jsem se prakticky přestal dívat a můj zájem o seriál téměř opadl. 2) A posléze jsem objevil nejdokonalejší kriminálku všech dob a od té doby jsem na tyto seriály více kritický. Nicméně, stále se raději podívám na tohle, než na kteroukoliv CSI! ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Jméno postavy Amity Ramanujan (Navi Rawat) odkazuje ke Srinivase Ramanujan, matematičce z Indie, která pracovala a publikovala v prvních dvaceti letech 20. století, a také často spolupracovala s G. H. Hardym na teorii čísel. (Greg)
  • Během natáčení pilotního dílu herci Rob Morrow a David Krumholtz zjistili, že mají něco společného - jejich matky pracují jako zubařky. (viperblade)

Reklama

Reklama