Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad, zapracovat matematiku do vyšetřování zločinu. Nevím, jak moc je to reálné a co z toho je opravdu v praxi možné, každopádně nápad dobrý. Možná by tam mohly být trošku více vysvětleny ty výpočty, protože ne až tak znalému člověku v matematice se z těch všech výrazů motá hlava. Případy jsou povětšinou zajímavé, i když mi tam chybí větší napětí ve vyřešení. Celkově je to takový průměr, nedonutilo mě to koukat na každý díl. Ale když mám čas a chuť, kouknu se. Howgh! ()

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Zpočátku měl seriál véélký potenciál. Neotřelý nápad s příjemnými herci. Matematika,ach ta matematika,kdo by jen řekl, že mě přeci někdy bude bavit? Bohužel, postupem času se seriál propadl do normálního detektivního bahna se spoustou krásných detektivek a detektivů a zamotanými případy, jenže vás to najednou začne nudit...Jako bych už to někde viděla. Škoda. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažená forma vyšetřování (spíše odhadování a výpočtů pravděpodobnosti), která sice může fungovat na určité spektrum lidí, ale rozhodně se nedá uplatnit v celé kriminalistice jako výchozí fakt. Občas se ale objevily i zajímavé díly, které logicky uvažujícího člověka nemusely nutně urazit. 30% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl to být další skvělý seriál. Potenciál být dalším seriálem kvalit Sběratelů kostí tu byl, jenže postavy se od začátku téměř nepohnuly. Příběhy jsou od začátku do konce epizodní, s uzavřeným dějem a pokud by seriál na konci nekončil jednou jakože svatbou, neměl by ani náznak nějakého zakončení. Od začátku tady scénáristé pracovali špatně a utrpěl tím celý seriál. Po hodně dlouhé době, možná dokonce poprvé, se nebudu loučit s postavami, které mi budou chybět, protože nebudou. Zívačka, která nestrhne ani v jedné z těch 118 epizod... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hledáme smysl něčeho, co smysl nedává." Nápad zařadit matematiku mezi kriminalistický metody mě nadchl. V běžným životě se opravdu dá leccos spočítat. Stačí k tomu trochu logiky a maximem potřebných znalostí je jednoduchej integrál. A tady začíná problém. Zatímco jednoduchý posuny v ději jsou mi vždy několikrát vysvětleny, tak složitý matematický čmáranice na tabuli komentuje génius tak, že právě něco spočítal. Podle mě na tabuli stojí jen řada řeckejch písmen s co největším počtem indexů, aby to vypadalo složitě. Určitě se ze vstupních údajů nějaký velmi obecný řešení dá vyvodit, ale spočítat přesnou adresu pachatele je už docela úlet. Ovšem nespím s diferenciálními rovnicemi, nepřikrývám se determinantem matice a vlastně se mi ani nezdá o cyklometrických funkcích, tak tomu možná jenom nerozumím. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 9:05 Charlie (David Krumholtz) utrhne kus čárového kódu, protože vysvětluje, že pak je pro skener nečitelný. Nálepka s čárovým kódem je skoro celá pryč, ale při dalším záběru je zbytek nálepky viditelně větší. (Proste..Jana)
  • Hlavní hvězda seriálu, David Krumholtz, hrál ve svých začátcích i ve filmu Addamsova Rodina 2. V tomtéž filmu se potkal i s Peterem MacNicolem, který v Addamsových hrál vedoucího tábora, a ve "Vražedných číslech" hraje profesora spolupracujícího s Krumholtzem. (viperblade)

Reklama

Reklama