Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl to být další skvělý seriál. Potenciál být dalším seriálem kvalit Sběratelů kostí tu byl, jenže postavy se od začátku téměř nepohnuly. Příběhy jsou od začátku do konce epizodní, s uzavřeným dějem a pokud by seriál na konci nekončil jednou jakože svatbou, neměl by ani náznak nějakého zakončení. Od začátku tady scénáristé pracovali špatně a utrpěl tím celý seriál. Po hodně dlouhé době, možná dokonce poprvé, se nebudu loučit s postavami, které mi budou chybět, protože nebudou. Zívačka, která nestrhne ani v jedné z těch 118 epizod... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý koncept "matematika ve službách kriminalistiky" mě nejen vzhledem k tomu, co studuju lákal. Bohužel výsledek moc nevybočuje z průměru, po několika dílech se mi stále nepovedlo si oblíbit jedinou postavu, zápletky jsou většinou hodně vykonstruované a u většiny rozuzlení mi tak nějak chybělo nějaké zadostiučinění, potěšení nebo cokoliv jiného. Schéma "matematika něco napadne - zkusí se s tím pracovat - matematikovi dojde, že udělal chybu - vymyslí nový postup - zločinec je dopaden nebo případ uzavřen" je pořád stejné a přívlastkem "napínavý" bych se zatím odvážila označit jeden jediný díl, což je u krimi thrilleru docela zásadní problém. ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina kriminálních seriálů, i tento začne po čase nudit. Čím více dílů sleduju, tím více musím užasle hledět, kolik neobjasněných případů by tahle parta měla, nebýt jednoho ( nebo dvou, tří a nebo pěti - podle toho kolik známých Charlese se v dílu oběví ) matematika, který odhalí všechny části skládačky a FBI si dojde pro padoucha. Nebýt Charlese, tak je úspěšnost vyřešených případů na hodně nízkém čísle. ::: .A jako u všech podobných seriálů mě neskutečně vytáčí výslechy zatčených, které v každém díle probíhají úplně stejně. Agentka ( vždy to musí být žena, protože chlapovi by to nikdo nesežral ) nasadí plačtivý tón, zeptá se na děti, plačtivě vysvětlí že to co udělal nebo co se stalo, je přece špatné, a zatčený se pod tíhou plačtivých slov ke všemu přizná - i takový tvrďáci, kteří patří k elitním vrahům všech možných fanatických skupin. Komu to nestačí, tak si ještě může užít u rodinných trampot Eppsovic rodiny, kdy se probírá úplně všechno. A na závěr - komu by tohle všechno ještě nestačilo - se začneme zaobírat i samotným bohem a vírou v něj. ~~~ Další zajímavý seriál, který dojel na to, že je z USA, která musí do všeho montovat hrdinství, proslovy a víru ( Po mnoha dílech upravuji hodnocení z 4 na 2 hvězdy, protože je to díl od dílu horší a horší. V každé z posledních řad už se o bohu mluví v každé epizodě ) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

CSI kriminálky stavajú na čisto technickom riešení prípadov bez ludského faktora. Numbers je v tomto smere o niečo smiešnejší ( spojenie matematiky so všetkým príliš reálne nie je), práve preto je zábavnejší. To čakanie, s akou blbosťou zase prídu, je zdrojom zábavy aj napätia. A navyše sa venuje aj sympatickým hlavným hrdinom. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Prvních pár sérií super, pak už dosti otrava. Především Charlieho přirovnání mě od čtvrté série začaly lézt krkem a když se do nich začaly dostávat i další z postav, bylo to už opravdu na hlavu. Naštěstí vše vyrovnal skvělý Judd Hirch a především Peter MacNicol, který pro mě osobně byl nejlepší postava celého seriálu. Ve výsledku se tedy jedná o několik hodin matematiky na pozadí obyčejné kriminálky. Prostě průměr. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)
  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)
  • Hlavní hvězda seriálu, David Krumholtz, hrál ve svých začátcích i ve filmu Addamsova Rodina 2. V tomtéž filmu se potkal i s Peterem MacNicolem, který v Addamsových hrál vedoucího tábora, a ve "Vražedných číslech" hraje profesora spolupracujícího s Krumholtzem. (viperblade)

Reklama

Reklama