Reklama

Reklama

Smallville

(seriál)
USA / Kanada, (2001–2011), 154 h 46 min (Minutáž: 40–84 min)

Režie:

D.J. Caruso, Rick Rosenthal, Greg Beeman, Michael W. Watkins (více)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Eric Johnson, Annette O'Toole, Erica Durance, Shawn Ashmore, John Schneider, Justin Hartley (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(216)

Obsahy(1)

Jednoho dne postihne zapadlé městečko Smallville neštěstí, déšť meteoritů změní život spoustě lidí. Syn bohatého a bezohledného Lionella Luthora, Lex, je ozářen a přijde o vlasy, malá Lana Langová ztratí oba rodiče a bezdětní a po dítěti marně toužící manželé Kentovi naleznou uprostřed kukuřičného pole malého chlapečka. Adoptují ho, přičemž už tuší, že malý Clark nepochází z této planety. Střihem se dostáváme o 12 let později, kde dospívající Clark překvapuje své okolí i sám sebe svými neobvyklými schopnostmi - svou rychlostí a silou. Začíná si uvědomovat, že je jiný, a rodiče mu odhalí tajemství jeho příchodu. Při autonehodě se seznámí s Lexem Luthorem, zachrání mu život a mezi oběma muži vzniká přátelství. Mezitím se v místní nemocnici probouzí z komatu Jeremy, hoch, který byl rovněž postižen ozářením v kukuřičném poli, když jej předtím jeho spolužáci připoutali ke kůlu jako tzv. strašáka roku. Mstí se svým bývalým kamarádům, dostává je do komatu elektrickými výboji. Jeho běsnění dokáže zastavit jen superman Kent Clark. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (407)

Jeffic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo smallville je dobrej jen tam strašně chybí: 1) jakékoliv scény s Clarkovými kamarády a jejich rodiči (v seriálu moc neuvidíte rodiče ostatních) 2) jakékoliv scény Clarka když byl malý, což na to by se dalo krásně zpracovat něco 3) Scény bez příšer meteoristických zrůd (např. Clark de do kina s lanou a hned se tam musí něco stát). Celej seriál je o Lexovi, Laně, fůrou meteoristických příšer... Možná to kritizuji ale sleduji to rád jen mě štve co všecko tam chybí. ()

The M 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Toma a radšej uprednostním hocičo iné ako tento seriál. Občas si to však pozriem, no moja nechuť k hlavnému hercovi podnecuje moje vedomie radšej prepnúť kanál na TV, ako pozerať sa na jeho tvár. ()

jurajP 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac zo začiatku ma tento seriál bavil veľmi... páčil sa mi iný pohľad na Supermana... + kvalitne spracovaný... zápletka jeho vzťahu s Lanou a nie s Lois sa mi zdala až príliš... asi po 4 sérií som s týmto seriálom "sekol" mal som toho dosť, vrátil som sa k nemu až sériou 8 a opäť si ma získal...(mať tak čas zhliadnuť ostatné série:-) ) podľa môjho názoru je toto spracovanie "Supermana" prekvapivo bravúrne.... dokonca minule som niekde v "telke" zazrel "staršieho" Clarka v Supermanovi a hneď som si spomenul na Smallville a zapol si ho... Áno so Supermanom som vyrastal... a s jeho mladšou verziou rád vstupujem do svojej "dospelosti"... :o) ()

Nilten 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto seriálu jsem začal milovat supermana !! toto je prostě jeden z nejlepších seriálů co znám !! palec nahoru opravdu ! ()

snowman007 

všechny recenze uživatele

Ale ľudia ľudia....Jasne, že Lex a Clark boli v detstve kamoši. Najprv si prečitajte komix lebo v original superman komixe boli kamoši. A k filmu mam len jednu pripomienku Michael Roenbaum ako Lex Luthor no proste TOP ()

hito 

všechny recenze uživatele

Bez 2., 3,. 5.-8. série by to bolo aj na viac hviezdičiek. To naťahovanie mi liezlo krkom. Držala ma len mytológia a Erica Durance. ()

DannyFreedom 

všechny recenze uživatele

je hezké jak je vidět rozdíl mezi Čěchy a Amíky :D v Amerie tohle už kultovka a u nás sračka a já sem na straně Američanu takže u mě Superseriál :) ()

Eclipsis___ 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál, ktorý som si odkrútil celý. Ale len kvôli tomu, aby som vedel, ako to skončí. Zápletky a výkony hercov šli od 5 k 2 hviezdam a tak som ostal hodnotením na polceste. ()

Toro8 

všechny recenze uživatele

Dlhé roky po škole som utekal rýchlo domov aby som si mohol pozrieť mladého supermana a jeho hrdinské činy. Veľmi som sa vžil do mesta Smallville a do jej obyvateľov. ()

Lujna 

všechny recenze uživatele

Když se na tohle někdo začne koukat, je důležité si uvědomit, že je to seriál určený pro pubertální slečny, které neomrzí hezká tvářička hlavního představitele a omílání toho samého neustále dokola. Jsou díly, které si nezaslouží ani odpad, a pak jsou díly, které jsou víc než nadprůměrné. Žádná sláva to celkově není, ale na bezmyšlenkovitý odpočinek ty naivní happyendy stačí. ()

Doktor_Zeus 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina "hraje" příšerně....A ta jeho spisovnost mě taky řádně sere...Nemluvím o tom, že kdyby takovej jouda chodil do školy, byl by stoprocentně klasickej šprt, ikdyž asi lepší než ostatní ve sportu. Stejně bych ho rád nakopal do prdele, reprezentuje přesně tip člověka, který nemám rád ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Je to seriál na ktorom som vyrastal a stal sa aj pre mňa veľmi obľúbeným už len kôli hereckému obsadeniu hlavný hrdina Tom Welling tomu dodáva šmrnc a získal si týmto seriálom mnoho fanúšikov. Občas mi to pripadalo ale trošku monotónne stále to isté dokola vždy nejaký "padouch" ktorého treba zastaviť no určite to je najpodarenejšia vec zo Supermanom vôbec keď nerátam toho nového Man of Steel ()

greenarrow0 

všechny recenze uživatele

Jediný seriál ktory som pozeral aktuálne každy nový diel 10 rokov . Perfektné vykreslenie zrodu a premeni Clarka Kenta v Supermana. Potešilo ma ake, množstvo DC hrdinov sa v seríály nakoniec objavilo. ()

Yaan2 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to líbilo, pak šla úroveň níž, ale do 4 a 5 série to ještě šlo. Nejhorší ale je úplně poslední díl. Kdo to ***** točil??? Myslím, že režisér posledního dílu není z této planety. ()

Uriziel 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny díly. Velmi jsem si seriál oblíbil. V každé sérii stačí vidět první a poslední 4 díly a bez problémů pochopíte dějovou linii, ale pokud se vám seriál líbí, rádi se podíváte na vše. Tohoto neduhu se zbaví až v posledních sérií, kde téměř každý díl hraje svou roli. Doporučuji dívat jedině v originále, protože český dabing je naprosto příšerný (např z charizmatického hlavního hrdiny udělá skoro až trapného puberťáka) a myslím si, že tento seriál má tak málo procent právě kvůli českému dabingu. ()

Kouba08 

všechny recenze uživatele

Já se u tohohle umím odreagovat a možná že až moc lidí na tohle chce navázat původní filmy starého supermana. Ovšem smallville jde vlastní cestou filmového hrdiny. Krom toho je to seriál a nehledě na film..jen proplétá nápady a mě se tahle recyklace nějak nehnusí.. Pořád lepší než hnojem zapáchající upíří deníky a spol. A kdyby lidé vysadily filmové linky,které v tom zarputile hledají,možná by to mělo méně kritiky.. No co kdo chce psa bít, hůl si najde. ()

scottt1 

všechny recenze uživatele

DC comics svet je preslávený tým, že ma rôzne alternatívne svety. Keď si predstavím, že tento Superman je z iného sveta ako sú filmy, tak sa mi to páči omnoho viac. Dej zameraný na dospievajúceho Clarka Kenta je pre mňa dosť kolísavý. Dobré diele sa tu prelínajú s tými slabšími. Priateľstvo Clarka a Lexa je vynikajúce. Na druhej strane romantická časť medzi Clarkom a Lanou je nudná. Postupom času sa mi postava Lany nesmierne znechutila. Najobľúbenejšie postavy - Chloe, Clark, Lex, Tess, Lois, Oliver. najviac ma potešilo, že sme sa tu postupom času stretli aj s inými hrdinami DC sveta, či už JLA alebo JSA ako sú - Green Arrow, Aquaman, Flash, Black Cannary, Martian Manhunter, Supergirl, Hawkman, Cyborg a mnoho dalších. Samozrejme, že tu boli aj antihrdinovia tohto sveta - Lex Luthor, general Zod, Doomsday, Darkseid, Bizzaro, Brainiac (ten najviac potesil), Metallo, či dokonca aj Ultraman. Celkové hodnotenie dávam 4* - 90%. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Reklama

Reklama