Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer

Recenze (550)

ladko 

všechny recenze uživatele

"Let's kill some evil sons of bitches and raise a little hell!" Seriál je pre niekoho možno mierne jednotvárny, pre mňa však nie. Jednotlivé série spája silná ústredná línia, vďaka ktorej to fakt nie je len o tých "príšerách", ktoré treba zabiť v jednotlivých častiach. A naviac "chémia" medzi bratmi funguje, naozaj pôsobia ako bratia a ich podpichovanie je často veľmi vtipné(najmä v tretej sérii bolo pár dielov, ktoré boli v tomto ohľade lepšie ako hociktoré sitcomy). A netreba zabudnúť na Chevy Impala r.v.1967 a kvalitné rockové vypaľovačky a máme tu perfektný seriál, ktorý možno odporučiť každému(aj keď nemá rád nadprirodzeno). ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bratři Dean a Sam Winchesterovi jsou lovci a loví démony, upíry, vlkodlaky a další nadpřirozené bytosti. V nesnázích jim dost často pomáhá strýc Bobby Singer. V průběhu sezón se dostali do křížku s těžkými protivníky jako žlutookým démonem, Lilith, Luciferem a Leviathany. Mezi další zajímavé postavy patří anděl Castiel (Misha Collins) a Smrt (Julian Richings). Zhlédnuto 273 epizod z 1. až 13. sezóny. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Se Stargate jsem vyrůstal, se Supernatural dospěl. Patnáct let je zatraceně dlouhá doba na jeden seriál. A i když ten core příběhový Supernatural skončil na konci 5. série a poté se jelo 10 let na volnoběh, byly to postavy, malé příběhy a celková rodinná atmosféra linoucí se celým seriálem, co mě u Supernatural udrželo až do konce. A i když to mnohdy drhlo, vykrádalo sebe sama a v poslední i sérii už ani pořádně nectilo lore a nastavenou původní logiku svého fikčního světa, měl Supernatural až do konce to něco, co má jen málokterý seriál. To něco, k čemu jsem se každým rokem s chutí vracel a nechtěl, aby to někdy skončilo. Po finální sérii nicméně musím uznat, že již bylo načase, protože na ní bylo poprvé skutečně cítit, že už tvůrci neví, co dál vyprávět a zatímco epizodické zápletky i přes svou repetitivnost byly díky tvůrčímu týmu stále svěží, mytologii již jednoduše nebylo kam dál vést. Finální zbytečně doslovný a emoce ždímající epilog v podobě epizody "Carry On" snáším jen hodně rozpačitě. Za mě ten pravý Supernatural skončil o díl dřív - přesně tam, kde měl. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Lovci duchů, aneb hrůza po seriálovsku. Kdyby se jednalo o film, nemělo by to absolutně žádnou šanci zaujmout. Protože děj je takový tripovský, dva bráchově hledají taťku a tak jezdí a hledají stopy, hm. Tam, kde se zastaví se jim pod nohy připlete nějaká místní záhada a jako správní Lovci duchů ji musejí vyřešit. Z toho, co jsem zrovna napsal to musí působit dosti tuctově, ale tím kritika končí :-) Příběhy jsou fajnové a působí mnohdy skutečně strašidelně, ale nakonec je to přeci jen seriál a dobrých scén zrovna moc není. Takže se v jednom díle objeví maximálně jedna dobrá scéna. Protože se jinak jedná o takový ten seriál pro mladé, kdy na to každý bude koukat, jen proto, že zde hrají dva mladící a honí strašidla. Mno, někdo z toho může mít husí kůžu, mě se to zdálo jako mrhání času. Strašidelný seriál, který mám pár světlých chvilek, ale přesto se jedná o průměrnou zábavu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No videl jsem jen par dilu, ale docela me to zaujalo. Takze jsem nakonec skouknul celou serii. Na jednu stranu tu neni atmosfera jak u Akt X, ale zase na druhou stranu jde v kazdy epizode o jinej pripad a monstrum vzdy vidime. A ten pribeh, co spojuje jednotlivy dily, je taky vice nez dobrej, jen je v prvni serii blbe ukoncenej. Co se tyce triku, tak nadprumer a hlavni hrdinove hrajou taky docela slusne, jen me obcas stvalo to postuchovani mezi nima, protoze to rusilo hororovou atmosferu a taky mi vadila prilisna tmavost. Vetsina dilu je fakt hodne husta a nektery, i kdyz vyjimecne, trumfnou i nejaky slusny horory. Spatnejch dilu tu je skutecne jen par, zhruba 3. Mezi mysterioznima serialama se jedna o velice peknej nadprumer a je to muj oblibenej serial. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • V seriálu jsou leviatani vyobrazeni jako Bohem první stvořená monstra, starší a mnohem silnější než lidé, monstra i andělé. Jejich hlavní charakteristiky jsou obří čelisti, nezničitelnost a schopnost měnit podobu na jakéhokoli člověka. V tradicích je však popisován úplně jinak. Konkrétně ve Starém zákoně a Tanachu je popisován jako obrovská mořská příšera, která je ztotožňována se strachem a chaosem. Především je třeba zdůraznit, že to není žádná rasa, ale jedinečný bájný tvor. Někdy je ztotožňován se samotným Satanem, jindy se o něm mluví jako o individuálním démonovi či jako mocné pekelné bytosti. Někdy se o něm říká, že je to archanděl Rafael, který jej má porazit. [Zdroj: Wikipedia.cz] (GreatestFan)
  • Na natáčení se používá celkem 5 stejných černých Chevroletů Impala z roku 1967, kterému Dean (Jensen Ackles) říká Baby. (GreatestFan)
  • S jedenáctou řadou se seriál stal nejdéle nepřetržitě běžící sci-fi sérií v Severní Americe a druhou nejdéle běžící na světe, po bristkém seriálu Doctor Who (od r. 1963). (Pria)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama