Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad, zapracovat matematiku do vyšetřování zločinu. Nevím, jak moc je to reálné a co z toho je opravdu v praxi možné, každopádně nápad dobrý. Možná by tam mohly být trošku více vysvětleny ty výpočty, protože ne až tak znalému člověku v matematice se z těch všech výrazů motá hlava. Případy jsou povětšinou zajímavé, i když mi tam chybí větší napětí ve vyřešení. Celkově je to takový průměr, nedonutilo mě to koukat na každý díl. Ale když mám čas a chuť, kouknu se. Howgh! ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Vražedná čísla a Doktor House patří k sobě. Jsou to totiž nové odnože Sherlocka Holmese. I zde se vyskytuje jedinec jako obyčejná postava s neobyčejným intelektem bez nadpřirozených sil. Seriál jistě není špatný a dozvíte se v něm i nějaké zajímavosti z matematiky stejně jako v BBT, proto taky nechci dávat odpad!, ale já jsem už jen mírně otrávená, že vzali Doktora House a udělalu z něj kriminalistu a předtím z všetečky Holmese udělali doktora. Není to špatný, ale už je to ohraný. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Objevil jsem další kriminální seriál typu "budeme manifestovat, jak úžasné je být vzdělaný a umět myslet", který jsem si po pěti dílech zamiloval. Zajímalo by mě, jak dlouho tento CSI koncept v americkém seriálovém světě vydrží, aniž by se okoukal. Sám zatím opotřebení nepociťuji ani v nejmenším... Numb3rs využívající ke zkoumání kriminálních případů exaktních věd je konstruovaná podobně jako všechny "CSI like" seriály (musím vymyslet nějaký termín, v literatuře jsem zatím nic neobjevil). Hlavní je odkrývat bílá místa narativní mapy, odhalit na základě empirického ověřování aplikovaných modelů a hypotéz fungování systému a až s několika různými způsoby vědecky ověřenými skutečnostmi pracovat dál. Zběsilé audiovizuální figurace (grafy narušující hladkost konstrukce fikčního prostoru, fokalizace důkazů), montáže glorifikující vědeckou práci... a všudypřítomná oslava myšlení a inteligence. Doufám, že se to ještě dlouho neomrzí... v mém případě asi nikdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Crime Scene Investigator po páté, neboli seriál Vražedná čísla a jejich veliký nápad o ničem jiném, než právě o číslech. Čísla jako taková jsou všude, počítá se tím vše a když někde není jednička s nulou v bitové formě, okamžitě je zle. Nápad by určitě nebyl nějak špatný, to určitě ne, jen už mám pocit, že těch vražd a vražedníků je v televizi poslední dobou strašně moc, na druhou stranu se na tenhle seriál rád podívám, když na něj v televizi narazil, ale že bych ho nějak vyhledával, to zřejmě ne, ono je to všecko stejně na jedno brdo a cíl to má jediný, zaplnit večerní program televize, a lidi na to stejně stále dokola budou koukat. (6/10) ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Tohle není komentář, ale krátkometrážní úvaha: Myšlenka seriálu takového formátu je velmi šlechetná, to bez debat, avšak mě by zajímalo, co na to odborníci? Jak moc se dá vědě aplikované ve vyšetřování věřit? Viděl jsem jeden díl, kde metody použité při práci FBI byly také mým učivem na VŠ a trochu jsem se podivoval nad seriálovým vysvětlením mě dobře známých principů. Samozřejmě, je běžné, že pro člověka zainteresovaného do žánru jakéhokoliv snímku je zfilmování "jeho" problematiky úsměvné, ale tohle je čistý základ seriálu - Využívat vědu a také jí trochu přiblížit normálům. Odborníci, vědátoři, skutečně se to autorům daří? i když se jedná o otázku řečnickou, stejně : odpovědi rád přijmu v poště:-) ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)
  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)
  • V čase 9:05 Charlie (David Krumholtz) utrhne kus čárového kódu, protože vysvětluje, že pak je pro skener nečitelný. Nálepka s čárovým kódem je skoro celá pryč, ale při dalším záběru je zbytek nálepky viditelně větší. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama