Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 1
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 1

Recenze (550)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Supernatural si mne našel pomalu, avšak o to pevněji se do mne "zakousl". Sam & Dean Winchesterové jsou vskutku sympatická dvojka a jejich dobrodružství většinou příjemně epizodní i když se každou řadou nenápadně proplétá i "hlavní" příběh, jenž je však dávkován v přesně odměřených porcích. Pokud váháte, nebojte se a směle se k Lovcům duchů přidejte. Budete velice příjemně překvapeni! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno v posledních letech vítězí spíše rozpaky nad nadšením. Býval to můj nejoblíbenější seriál, srdeční záležitost s výbornou hororovou atmosférou a různými monstry, stylovým "metallicar", rockovými vypalovačkami, hláškami Deana, Katie Cassidy jako Ruby... Co se stalo? Zjednodušeně řečeno, hororová atmosféra vymizela, monster je málo a bratři se soustředí více na jeden druh, v Impale už se nepouští rock, Dean je křečovitý a věčně až směšně "nasr*aný", Katie vyměnili za neherečku Geneieve. Kvalita klesala už od čtvrté série a vzhledem k tomu, že dnes běží devátá a chystá se desátá, a rok od roku je to skoro čím dál horší, určitě si umíte spočítat, že sérií je víc špatných, než dobrých. Obávám se, že kdyby většina hodnotícíh Supernatural dokoukala, měl by tu tak 65 procent. Kdybych byla objektivnější, patrně tomu hodím tři hvězdičky, ale stále převládá nostalgie po prvních řadách, moc ráda vzpomínám na Ruby, Wendiga, Bloody Mary, originální zápletky. Dnes jsou tvůrci již bezradní a melou z posledního. Doufám, že se dočkám nějakého jakž-takž důstojného zakončení. (Ale srovnávání s Čarodějkami, které jsou vyloženě béčko (ne-li céčko:)) ) stále nechápu.) EDIT S devátou řadou přišlo cca od pátého dílu zlepšení a desátý díl je ten nejlepší, jaký nám za poslední léta Supernatural naservíroval. "Lovení" s Crowleym také nemělo chybu a celkově se mi ten démonní chlapík dostává pod kůži. V další řadě ho má být víc, tak se těším. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Supernatural sa ukazuje byť ako nenápadný, mysteriózny seriál, ktorý sa nemôže rovnať k slávnejšiemu seriálu Akty X, ale až tak zlý seriál sa mi nezdal byť. Jeho najsilnejšie body sú v atmosfére a vizuálne spracovanej metafore. Dej okolo bratov a vzťahu k svojmu otcovi je veľmi dobre opísaný, a silnie v priebehu niekoľkých sekúnd. Čo sa týka dejovej línií, tam je to trochu slabšie. Zatiaľ čo som pozrel prvú sériu, musím povedať, že základná štruktúra sa dobre mení a celkovo nespôsobuje chaos. Hodnotenie prvej série 100 percent. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po slabšom rozbehu priamoúmerne striedajúcom silnejšie a slabšie diely sa zdá sa neskôr obrátila a niekedy až nepríjemnú epizódosť nahradila väčia zápletka, ktorá dokázala pozdvihnúť tento fantasy seriál na oveľa kvalitnejšiu úroveň. Sam a Dean su proste fajn a Supernatural kvalitný počin, vo svojom žánri absolútnou špičkou, ktorý sa nebojí experimentovať a meniť zaužívané postupy rozprávania či schémy samotných dielov. A za to patrí Kripkemu a spol. uznanie. ()

paulieM 

všechny recenze uživatele

Na Supernatural bych našel opravdu hodně chyb. Děj jednotlivých epizod je rozvržen vždy téměř identicky: vražda, vyšetřování, zjištění kdo to udělal, zjištění, že to bylo něco jinýho a v poslední možné vteřině zabití monstra zezadu. Mám problém s tím, že příšery, vědomy si s kým mají tu čest, místo rychlé akce s Winchesterama mrští o zeď a pak je spoutají na půl uzlu a mají potřebu jim vykládat jejich životní story. Sam a Dean jsou pořád nad věcí, jsou jako mistři světa, ale téměř v každým díle by někdo z nich zemřel, kdyby ho druhej nezachránil, hlavně, že spousta jejich známých lovců pracuje sama. V pozdních sériích je dost nelogičností a celkem mi vadí, to jak jsou klaďásci deus ex machina oživováni a narušují nějakej ten systém fungování světa živých,duchů, mrtvých, pekla, očistce, nebe atd..Ještě bych podotknul, že by seriálu vážně pomohlo, to, kdyby se občas příšery ukázaly ve skutečné podobě, ne jen vtěleny do lidí, to je taky ten důvod, proč se od cca druhé série téměř ani neleknu. Ale ani to mi nezabrání dát 5*, neboť seriál je natolik originální, že si na něm dokonale smlsnu. Herecký obsazení, včetně jednoepizoďáků funguje skvěle, humor totéž. Oblíbenci: Jo,Crowley, Dick Roman ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Postava Bobbyho Singera (Jim Beaver) a jeho obrovská popularita mezi diváky i kritiky je čistou náhodou. Tvůrce seriálu Eric Kripke odhalil, že jeho první (a zamýšlený jako poslední) výskyt v 22. epizodě 1. série "Ďáblova past" byl kvůli tomu, že herečka Loretta Devine, která v 1. sérii hraje médium Missouri Moseley, se nemohla vrátit do seriálu, což byl původní plán. Tato postava měla totiž v této epizodě bratrům pomoct. Protože se herečka ale nemohla vrátit, tak byla vytvořena postava Bobbyho. (GreatestFan)
  • V seriálu je ze všech andělů nejmocnější Michael, který je zároveň nejstarší, přičemž druhý nejstarší je Lucifer (Mark Pellegrino). Podle Bible je však nejstarší i nejmocnější Lucifer a Michael ho o apokalypse porazí pouze s Boží pomocí. To je v rozporu s příběhem Supernatural, kde je Michael sám vládce nebe, protože Bůh nebe opustil a věří, že když Lucifera sám zabije, tak se vrátí. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama