Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 5
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 5

Recenze (547)

Idaho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem jen první řadu a dál asi nepůjdu. Banda kluků bojuje s démony pomocí babských rad a metod. Ačkoli by se měli Lemengetonem ohánět v každém dílu, seznámí s ním skoro až na konci. Jsem zvědav, kdy najdou Abramelina. Zábava dobrá, přesah minimální. Edit: dal jsem i druhou řadu. Chudák Azazel. :( ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala. Pravilo se v jednom filmu. A do nudy není skutečně daleko při sledování dvou kokotských maníků pobíhajících po place s designem za tři doláče, respektive po tom, co zbylo z dotočné po nějaké prachem zapadlé direct to dvd fantasy. Je opravdu fenomenální zážitek věnovat tomu noční čas na Prima Cool. Pustit to odpoledne, nikdo nedojde újmy. Násilí je čistě seriálové a ještě blbě natočené. Samozřejmě nechybí mnou úspěšně zavrhovaná seriálová dikce, což znamená, že i kdyby k natočení jedné epizody angažovali třeba Tarantina, tak se režijní rukopis na tom neprojeví a nerozpoznáte, že to točil nějaký kvalitní režisér. Samozřejmě na tom dělají výlučně druhořadí režiséři, kteří se povětšinou na těch nemožně splácaných píčovinách ještě teprve učí svému řemeslu. Podle toho taky výsledek vypadá. Jedna epizoda utahanější než druhá, vůbec to nemá žádný drajv, scénář jak když si scenárista právě vytřel prdel, herecké výkony na úrovni amatérského spolku. Režie v podstatě nijaká, téměř neexistující. Hlavně, že se na jednotlivých epizodách vystřídala pěkná řádka režisérů, ale nevyplatil bych jim za tu bezpohlavní režii ani cent. Dokonce se zdráhám v souvislosti s tímto nesourodým patvarem výraz "režie" použít. Kdyby totiž na place byl opravdový režisér, neodevzdal by ve střižně tuhle změť. Dost dobře si nedovedu představit, že se nad ránem na to někdo dívá. Sledovat to může snad jen někdo z profesí noční hlídač objektu anebo někdo trpící insomnií. Blbě zahrané (Vydrýsek má oproti zdejšímu hereckému obsazení pět neproměněných oscarových nominací), scénář je utrejch, který byl sesmolen v kómatu, režie neexistuje. Doporučuji tento seriál ignorovat. Za pěkným vizuálem se schovává nesledovatelná seriálová odpadní voda. Z Jareda Padalecki a Jensena Acklese budete mít noční můry. Pak teprve se (možná) dostaví horor. Jinak to totiž s hororem nemá nic společného a jen se to domnívá, že by to mohl nebo měl být hororový seriál. Hororový séroš to je, ale v jiném slova smyslu. 20% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest vidět několik dílů, ale musím říct, že mne tento seriál nikdy moc nezaujal. Připomínalo mi to takovou profesionálnější Buffy s koulema, která byla sice ještě větší pitomost, ale bylo se alespoň nač koukat. Tady na sebe vrhají tupé pohledy jen muži a to mi přijde jako Twajlajt pro bukvičky. Nic proti homosexuálům, ale rozhodně nejsem jedním z nich a zamotat se do tohohle béčkového krutopřísného seriálu o démonech také nechci. Tedy smířlivých 65% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dvaja seriálovo pekní mladíci za sprievodu popkultúrnych hlášok ("S týmto démonom to asi nebude o zvracaní hrachovej kaše") a metalových evergreenov riešia nadprirodzené prípady, ktoré sú vlastne chudobnými televíznymi verziami známych hororov. Otrepané, nijako výnimočne napínavé, hoci solídne natočené. Priemer. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Bratři Winchesterové se letos na podzim vrátili už s dvanáctou řadou, ale nedá se říci, že by seriál ztrácel dech, zraje totiž jako víno. Jasně, bratři jsou v podstatě nesmrtelní, ale žádný seriál (snad mimo v našich končinách hodně podceňované Buffy) nemá tak neskutečné množství hlášek, legendárních scén a meta epizod, které si prostě sem tam musíte pustit, jen tak pro radost. První tři sezóny se sice trochu kloní, i přes velké nosné příběhy, spíše k epizodním příběhům („Pamatuješ, jaké to bylo, když jsme jen honili Wendigo?“), ale to neznamená, že by byly špatné, naopak. Jen od čtvrté řady vsadil seriál více na hlavní nosné linky a dobře udělal. Bratři dostali posilu z nebes a od té doby je komediálnost téhle mysteriózní chuťovky, která si dělá legraci z hororových klišé i sama ze sebe, ještě lepší. A Supernatural fandom má gif úplně na všechno. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Ve 3. epizodě 7. série "The Girl Next Door" je rasa Kicune popsána jako humanoid s liščíma očima a drápama, který se živí lidskými mozky. Ve skutečné japonské mytologii je však popsána úplně odlišně. Ve zkratce se dá popsat jako mystická liška se schopností měnit se v člověka, která oplývá magickou mocí a ocasy, ze kterých například šlehá oheň. Jinak má rozmanitou/nejistou povahu. Někdy je totiž popisována jako ochránce/milenec lidí nebo jako mazaný podvodník. Obvykle se udává, že její lidská podoba je téměř výlučně ženského pohlaví. (GreatestFan)
  • Herečka Katie Cassidy po 3. sérii odešla kvůli problémům s rozpočtem, proto její postavu Ruby převzala Genevieve Cortese. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama