Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 2
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Recenze uživatele zelvopyr k tomuto seriálu (2)

Lovci duchů (2005) 

Poměrně všedně začínala tahle série, která už proprala opravdu leccos. Oba hlavní hrdinové během už zhruba druhé sezóny rozehráli ochotnickou křeč a začali kouzlit se sociálním humorem (a opravdu dobrou chemií, což nemyslím v gay smyslu). Co je tenhle seriál hlavně? Slovy klasiků, nastavuje zrcadlo současné Americe: Malé a zpravidla pitoreskní lidské příběhy, zpravidla v místě, kde lišky dávají dobrou noc (nikdy jsem neviděl tolika Amerického venkova). Krom toho se strefuje do veškeré pověrčivosti, co jí jen v Americe je, a v pozdějších sezónách mu není svaté už nic. Všechno je to krásně stylizované a dobře hudebně pojaté... Ve wishlistu v deníčku jsem měl na druhém místě, co bych rád viděl zfilmované, Heinleinova Joba -- zde se mi to v pozdějších sezónách víceméně splnilo, tak na 50% -- přestože příběh je zcela jiný, základní práce s Apokalypsou a rolí lidí v celé komedii je trefná... Viděno komplet (1. díl 9. série bude až za 22 dnů). /// Nejlepší postavy: Castiel, Crowley, Smrt, Dick Roman, Dean, Loki, Lucifer, zlý Sam. Nejlepší dvojice: Meg a její láska. Nejlepší song: Eye of Tiger. Nejhorší postava: Bela. // edit ke konci 9. řady -- sešup hodnocení pokračuje, celá série je docela hodně nezáživná.  /// edit: a od té doby jsem už nepokračoval. ()

Série 9 (2013) (S09) 

Konečná se sledováním, to už opravdu nejde. A přitom z některých předchozích sezón jsem byl dost spokojen :) ()

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama