Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 2
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Recenze uživatele hrumsrt k tomuto seriálu (6)

Lovci duchů (2005) 

Bráchové Winchesterové patří k tomu nejstabilnějšímu, co televizní seriály nabídly. Epizodní příběhy o lovu nějakého monstra, které je posouvají ve vlastních životech a ve vzájemném vztahu.. Miluji takový žánrový mix, který nachází balanc i mezi hororem a komedií. Samotné ústřední duo je po letech tak kultovní, že už neodmyslitelně oba herce navždy spojuje s projektem.. Skvělé je třeba to, jaké předobrazy jsou pro samotné epizodní příběhy, tedy báchorky a legendy. --- 1. série - 75%. 2. série - 75%. 3. série - 75%. 4. série - 75%. 5. série - 80%. ()

Série 1 (2005) (S01) 

Slibný rozjezd! Úplně první série jedné z nejdéle vysílaných seriálových značek a jednoho z předních zástupců fantasy seriálového žánru. Mix hororového žánru u seriálů vždycky uvítám, a díky němuž je z toho něco více než jen teen TV serie. Ten ústřední příběh, tedy hledání bratrů Winchesterových svého otce není úplně nejvíce vtahující, a tak o to více fungují epizodní zápletky. Příběhy odkazující na tolik skutečných báchorek a legend mají svoje kouzlo a i když jsem viděl jejich zpracování už třeba jinde, tak jsem se bavil. Dvojice bratrů je napsaná přesně tak, aby mezi sebou měli tu správnou dynamiku a jako divák si jen vybírám, koho že to mám aktuálně radši. Zatím o fous vede Dean. Nejlepší epizody - Krvavá Mary, Striga a Obraz. 75% ()

Série 2 (2006) (S02) 

Kolem dokola stejné jako předchozí série, jen díky překvapivému úmrtí v první epizodě se bratrům uvolní ruce a jejich životy tak cesty se tak rázem rozplynou, když ztratí cíl. Jenže díky tomu se jim i rozvážou ruce a skutečně se stanou duem, které po státech nahání, co do našich životů nepatří. Zjišťuji, kde zhruba mě dokáží epizodní zápletky potěšit a rád řeším záhady, kde se něco pokazí. Z dua už bych jasně zvolil Deana. Nejlepší epizody - Změna podoby, Obvyklí podezřelí, Vězeňské blues. 75% ()

Série 3 (2007) (S03) 

Začíná mě to bavit více a více.. Daleko zajímavější ústřední téma, které poprvé silněji funguje napříč celou sérii a prakticky každý odkaz na něj vyvolává docela silné emoce.. Velký prostor pro nové postavy démonku Ruby, případně zlodějku Belu jsou sice fajn a obecně by to asi chtělo více takových postav, které mohou sloužit jako občasné opěrné body, ale nejsou příliš sympatické.. Epizodní zápletky pořád dokáží uhranout, ale linoucí příběh je ještě o stupeň poutavější. Z bratrského dua pořád vede Dean.. Nejlepší epizody - Časová smyčka, Smolný den v Black Rock a Velmi nadpřirozené Vánoce. 75% ()

Série 4 (2008) (S04) 

Nabírajíce daleko větší rozměry, jak především propracovanosti hlavní dějové linky, tak i možnostmi tvůrců zhmotnit téměř každou myšlenku. Do dění vstupují andělé a Lucifer, díky čemuž naši ústřední hrdinové dostávají poněkud osudovější postavení v rozvíjejícím se příběhu, kde už hon na jednoho žlutookého démona či hledání tatínka působí banálně, skoro až z jiného seriálu.. Ve válce peklu proti nebi si bratři Winchesterové dokazují, že jsou více než řadoví nevědomí, oproti tomu jen bezmocní přihlížející, kteří se teprve rozkoukávají.. Sama pomalu nemůžu vystát, ale nová krev v podobě fantastického Castiela věčně stojícího na rozcestí mezi posláním a srdcem to hrdě kompenzuje. Nejlepší epizody - Studna přání, Smrt má dovolenou a Nesmrtelnost. 75% ()

Série 5 (2009) (S05) 

Původně si to duchovní otec příběhu o bratrech Winchesterových naplánoval právě na pět sérií. I proto se dočkáváme relativně uzavřeného konce, který by mě sice pro řadu důvodů neuspokojil, ale rozhodně v mnoha jiných ohledech více než dobře uzavírá některé své linky a po letech by se na něj s láskou vzpomínalo.. Už to dávno není o dvou klucích, kteří se namísto školy rozhodli pro jinou cestu, kde za pomoci otcem sepsaného deníku likvidují mýtické příšery. Po vzoru předchozí série pokračují Sam a Dean v dualistickém boji nebe proti peklu, andělů proti démonům, jen se jim do toho zapletla záchrana světa před nadcházející apokalypsou. Na scéně jsou ale už ti nejvyšší, a je tak jen na bratrech jestli po boku Lucifera či samotného Boha dokáží naplnit svoje osudy.. Díky plánovanému konci se tvůrci snažili všem postavám dát svůj prostor a řádné vykoupení, i proto Sam po opravdu dlouhé době zase budí i pozitivní reakce. Jen by ten konec možná rezonoval lépe, kdybych nevěděl, že je to teprve třetina odvyprávěného příběhu napříč seriálem. Snad nekončíme, jelikož tohle bylo zatím o kus před zbytkem! Nejlepší epizody - Osudu neunikneš, Krvavý Valentýn a Podivuhodný příběh Deana Winchestera. 80% ()

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama