Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 3
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (17)

Lovci duchů (2005) 

Neuvěřitelných 15 let a ještě méně uvěřitelných 327 dílů. Lovce duchů jsem začal sledovat na konci srpna 2022 a na konči července 2023 se s nimi loučím. Nebylo to vždycky úplně v topu, občas to scénáristicky dost skřípalo, ke konci už nebyli ani peníze na nějaký epický závěr. Ale za těch 15 sezón si prostě k těm postavám vypěstujete nějaký vztah, takže jim přejete. A nejen bratrům. Skvělý byl Cass, Crowley, Rowena i Jack koneckonců. Bojovali jsme proti andělům, démonům, Luciferovi, duchům, upírům, všemožným příšerám z bájí a pověstí, abychom si to nakonec rozdali i se samotným Bohem. Supernatural přitom nebyl nejsilnější ve svých hlavních dílech, který posouval hlavní příběh, ale spíš v těch výplňovačkách. Tam mě Lovci bavili nejvíc. Buď jak buď, Lovci je kult. Cassy, Marry, Jacku, Roweno, Crowley...Deane a Same...díky   těch 15 sezón byla jízda! Carry on! ()

Série 1 (2005) (S01) 

Klasická první řada seriálu. Prostě oťukávací, se kterou mám téměř vždy problémy. Hodnocení 3* tedy není ani tak chyba seriálu, jako moje. Prostě mi trvá jedná dvě série, než se zakoukám pořádně. Potenciál ale jednička rozhodně nabídla. ()

Série 2 (2006) (S02) 

Lepší. Mnohem lepší. Začínám se do toho pomalu dostávat. Doufám, že to tak vzestupně ještě nějakou dobu půjde. ()

Série 3 (2007) (S03) 

Trvalo mi to sice celé 2 série, ale nakonec jsem se zakoukal i já. Seriál už není tak epizodní jako na začátku, příběh je stále neokoukaný a jde celkem rychle dopředu. Snad to tak půjde dál. ()

Série 4 (2008) (S04) 

Skvělá forma pokračuje i ve čtyřce. Apokalypsa, vtip, démoni. Je tu všeho dostatek a tady je nejspíš seriál ve svý nejlepší formě, uvidíme co dál. ()

Série 5 (2009) (S05) 

Stále nadprůměrná zábava. Pokud nebudu Lovce duchů moc vážně, tak fungují téměř na jedničku. I po páté řadě zatím nemám pocit, že by se seriál točil v kruhu. ()

Série 6 (2010) (S06) 

Vyloženě mě to přestává bavit. Přijde mi to už celé stále dokola, jen vždycky o chlup horší než posledně. Jsme na konci šestky a dalších 11 řad mě čeká, těbůh. ()

Série 7 (2011) (S07) 

Už mě to fakt neba. Neříkám, že jsou Lovci duchů špatný, ale přijde mi, že jsem všechno už minimálně jednou viděl. Seriál se chytil do vlastní smyčky a stále dokola se recykluje. ()

Série 8 (2012) (S08) 

Já půjdu dost proti proudu. Díly, které neřeší "hlavní" příběh, mě baví mnohem víc, než ty "hlavní". Výplňovky jsou často vtipné i akční, ale jak přijdou na řady tabulky, Castiel, Amanda a andělé, jdu s hodnocením o úroveň níž. Snad mě bude devítka bavit víc. ()

Série 9 (2013) (S09) 

Jestli pojedu ještě tolik řad takhle na neutrál, co se zájmu o příběh týče, tak těbůh. Špatná devítka vyloženě není, ale logicky, jsme už tohle všechno viděli, minimálně jednou, spí víckrát. ()

Série 10 (2014) (S10) 

Sám se divím, že mi csfd průměrné hodnocení vycuclo na 3*. Pocitově by to totiž měly být čistý 2 hvězdy. A s komentářem k desítce se budu opakovat. Všechno jsme už minimálně jednou viděli, a v lepší kvalitě. Každopádně desítkou končí dabing, takže alespoň nějaká změna to bude :) ()

Série 11 (2015) (S11) 

I když v průměru 3*, tak jedenáctá řada je pocitově lepší než předchozí. Temnota je fajn, první díl byl vyloženě parádní a i když by závěr mohl být lepší, na další řadu se zase těším, což se už dlouho nestalo. ()

Série 12 (2016) (S12) 

První díly se Strážci slova byly fajn, proto je škoda, že to vyšlo vlastně dost do ztracena a celá ta linka začala být někde v půlce série zbytečná a otravná. Nápad s třetím Winchesterem je ale dobrý a určitě přinesl trochu svěžího větru. ()

Série 13 (2017) (S13) 

Tady už to je vyloženej průser. Všechno tu bylo, ale v mnohem lepším provedení. A pak vidíš díl The Thing a stále se přesvědčuješ, že na to Lovci mají, jen jím podkopává nohy zoufalý scénář hlavního příběhu. ()

The Thing (2018) (S13E17) 

Pokud se jedná o jednorázovky, díly bez většího příběhu, jen s nějakou potvorou, kterou na konci pošlou k čertu, tak jsou Lovci duchů furt dobrej a zábavnej seriál. Jen škoda, toho příšernýho příběhu, který jde celou řadou. ()

Série 14 (2018) (S14) 

O ději se už nedá moc říct. 14. série mě ale bavila více, to je pravda. Postava Jacka seriál okysličila, a závěr slibuje poslední sérii jak se patří. Už to ale jedu stejně jako seriál samotný, na na neutrál a pomalu zpomaluje před garáží, kam už 15 let jede. ()

Série 15 (2019) (S15) 

Lovci se rozloučili očividně bez peněz. Drtivá většina dílů se skládá jen z pár místností, nebo maximálně nějaká lokace venku, a tak 5 herců maximálně. Souboj s nepřítelem z ranku největších je pak tedy dost ledabylý a naprosto nevyužitý. Vlastně i to závěrečné řešení je dost na vodě a tak nějak mi přišlo, že se seriál chtěl už jen loučit a neřešit další souboje. A v posledních 3 minutách 19 a celou 20 jsme se rozloučili se ctí. ()

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama