Reklama

Reklama

Smallville

(seriál)
USA / Kanada, (2001–2011), 154 h 46 min (Minutáž: 40–84 min)

Režie:

D.J. Caruso, Rick Rosenthal, Greg Beeman, Michael W. Watkins (více)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Eric Johnson, Annette O'Toole, Erica Durance, Shawn Ashmore, John Schneider, Justin Hartley (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(216)

Obsahy(1)

Jednoho dne postihne zapadlé městečko Smallville neštěstí, déšť meteoritů změní život spoustě lidí. Syn bohatého a bezohledného Lionella Luthora, Lex, je ozářen a přijde o vlasy, malá Lana Langová ztratí oba rodiče a bezdětní a po dítěti marně toužící manželé Kentovi naleznou uprostřed kukuřičného pole malého chlapečka. Adoptují ho, přičemž už tuší, že malý Clark nepochází z této planety. Střihem se dostáváme o 12 let později, kde dospívající Clark překvapuje své okolí i sám sebe svými neobvyklými schopnostmi - svou rychlostí a silou. Začíná si uvědomovat, že je jiný, a rodiče mu odhalí tajemství jeho příchodu. Při autonehodě se seznámí s Lexem Luthorem, zachrání mu život a mezi oběma muži vzniká přátelství. Mezitím se v místní nemocnici probouzí z komatu Jeremy, hoch, který byl rovněž postižen ozářením v kukuřičném poli, když jej předtím jeho spolužáci připoutali ke kůlu jako tzv. strašáka roku. Mstí se svým bývalým kamarádům, dostává je do komatu elektrickými výboji. Jeho běsnění dokáže zastavit jen superman Kent Clark. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (407)

DHDV 

všechny recenze uživatele

Seriál si de vlastní „originální“ cestou! Bohužel velkým nepoměrem kvality v jednotlivých epizodách a dějových linií. Občas se objevily díly s atmosférou a hloubkou a občas záporné postavy, které byly opravdu záporné a charakterní. Michael R. byla dobrá volba pro roli L.L a dokázal dát postavě charakter. Bohužel to se nedá říct o Tomovi W. který občas velmi tlačí na pilu. Pár velmi dobrých okamžiků nezachrání tenhle seriál od častého problému seriálů, že časem upadá kvalita… Čistá 4 za originalitu a pár temných a zajímavých scén… ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Občas nadchne, občas znechutí... Občas celý díl akce, občas celý díl nuda. Nevím, co si o tom mám myslet, každopádně - dívat se, jak Clark už posté pořád někoho na poslední vteřinu zachraňuje, je už velmi trapné. Seriál čerpá z nápadu, který měl být rozepsán tak max. na 5 sérií, ne na 10. Ale tvůrcům se za to sypou penízky, tak proč nepokračovat až do aleluja, žé. 30%. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Právě jsem (před pěti minutami) dokoukala poslední díl poslední série. Smallville mne baví, je originální, ale má i svoje nepřekonatelné mezery. Jako třeba fakt, že je Clarkovo vyvádění s Lanou Langovou už po třech sériích nesnesitelné, a taky fakt, že je mi od začátku Lex Luthor mnohem sympatičtější než Clark Kent osobně. Jinak co se týče herců určitě vede Michael Rosenbaum a John Glover. Jejich záporná dvojka nemá chybu. ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost...s Clarkem a Lanou jsem vyrůstala a prožívala každou minutu jejich života. Ano, víceméně od začátku sedmé řady se dá říct, že to je jedno a totéž neustále dokola , ale nic to nezmění na tom, že mě to dlouhá léta bavilo a bavit bude už svým způsobem navždycky. Trochu proti srsti mi bylo jak nám tvůrci vyloženě z ničeho nic najednou cpali fakt, že Clark Kent musí skončit s Lois Laneovou - ano, dle komiksu určitě, ale ve Smallville určitě ne! Mezi nimi nevzniklo nic přirozeně, ale vyloženě vůlí tvůrců a mě se vůbec nelíbí, když mě někdo zahání do kouta. Sedm let vídáte Clarka s jakou neuvěřitelnou něhou kouká na Lanu a když po těch letech bojů , neshod, tajemství, nedorozumění, rozchodů a bůhví čeho ještě, dostanou možnost být konečně spolu, tak se Vám dějová linie seriálu snaží vyloženě vnutit, že vlastně Lois bude jeho true love. Neumím takhle rychle přehazovat rychlost a ani nechci a ačkoliv oceňuji, jakým způsobem ukončili Lanino působení ve Smallville ( brečela jsem jak želva - heart-breaking je slabý výraz), tak tohle přes srdce nepřenesu a zůstávám navždy věrná Clarkovi a Laně! Michael Rosenbaum v roli Lexe je perfektní, Justin Hartley jako Oliver Queen super sexy a lepšího představitele Supermana než Toma Wellinga nemohli najít! Chemie mezi Kristen a Tomem je nadčasová a Erica Durance jako Lois mno nevím - snad protivná a oproti dalším představitelům působí docela staře! Má to své výkyvy, nudnější díly, občasné klišé, ale přesto všechno hodnotím tak, jak hodnotím..protože né každý seriál dostane tu možnost natočit 10 sezón a musím říct, že u posledního dílu jsem měla pocit, že opouštět Smallville je jako opuštět domov.... ()

Bob14 

všechny recenze uživatele

Podle mě docela dobrý seriál, ale chybí mi tam více akce. Ale to že Klark Cent a Lex Luthor byli v mládí kámoši je docela divný a nedávající smysl. U posledního dílu jsem čekal nějaký souboj a ono to bylo jako nějakej slaďák. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Moje závislost. Série od série lepší a lepší. Nejlepší moment byl, když konečně odešla Lana. Kdo trošku zná příběh Supermana, tak musel vědět, že to nemůže skončit Clark a Lana, bylo jasné, že ke slovu musí přijít Lois, která co si budeme povídat, je fakt kočka! Nějaká Lana.. pche.. Ztvárnění Lexe se mi zde líbilo, ta postava na mě dýchala přesně to co měla, pocit, že je Clarkův nejlepší přítel a zároveň nepřítel. Chloe, nelíbilo se mi, že se tak trápila kvůli Clarkovi, pak ta nesmyslná svatba.. No, závěr se mi líbil. Byla jsem moc spokojená. Stejně tak závěr Olivera má u mě malé bezvýznamné plus. A takhle bych mohla vyjmenovat ještě další spoustu postav. Takže to shrnu, má to děj, má to akci, sem tam romantika, láska, přátelství. Jo, jasná pětka. A Clark a Lois :) ()

fisikk 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Nejvíce se mi na tomto seriálu líbil hlavní protagonista. Vždycky jsem se těšila, až přijdu ze školy, zapnu televizi a konečně uvidím ty jeho pěkné oči. Po pár letech však své kouzlo nějak ztratil a tím bohužel spadl i počet hvězdiček v mém hodnocení ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Prvních pár sérií nestojí za moc - Superman je ještě natvrdlejší než v dospělosti, a celé to vyznívá jako Beverly Hills se superrychlostí. (2*) Později se ale seriál celkem slušně rozjede - začnou se objevovat camea méně významných hrdinů a padouchů z DC univerza, a ke konci už tu máme plnohodnotnou Justice League, kolegy z Justice Society a všechny supermanovské padouchy na které si vzpomenete, a to se musí každému komiksovému fandovi zamlouvat (4*). V průměru za celý seriál 60% a 3*. ()

Trancetino 

všechny recenze uživatele

Na hodnoteniach a komentároch tohto (a určite nie len tohto) seriálu si môžme všimnúť, že okolo 90% divákov nevidelo súvisle celý seriál.Stačí si ich prečítať.Preto to potom takto vyzerá.Ja priam "zbožňujem" týchto "profesionálnych kritikov" ,ktorí nenatočili ešte ani vlastné padajúce hovno a jebne tu odpad alebo jednu dve hviezdy na celý seriál,lebo videl jednu časť v nedeľu....aj to nie celú. ()

Grimlok 

všechny recenze uživatele

Když to začli dávat na Nově, tak jsem se do první řady zažral, ale postupem času jsem zjistil, že je to docela slušná volovina. ČIm vyšší pořadový číslo má série, tim seriál kvalitativně klesá. Některá zjištění jsou opravdu padlá na hlavu. Edit 14.5.2011: Konec seriálu. Bohudík. Finální dvojdíl naprostá nuda. Čisté zlo očividně přiletělo z pátýho elementu a místo Bruce Willise musí zasáhnout Tom Welling. Tuna keců o ničem, nudný dějový zvraty. Ti, kteří chtěli záběr na celého Supermana pěkně v detailu mají smůlu. Jediné plus je klasická melodie Supermana na konci seriálu. ()

Mr.FreeZer 

všechny recenze uživatele

Pro mne další příjemný seriál o Supermanovi. Seriál dostává rychlejší spád s každou přibývající epizodou. Příjemná Kristin Kreuk jako Lana mne dokonale okouzlila. U mě dobrý. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Som mal tri hviezdičky, ale práve som pozeral jednu z posledných sérií a seriál ide dolu vodou. vždy to bolo tak na hrane. A dal som viac vzhľadom na tempo seriálu. Na jeho námet a prevedenie. Ale scenár, efekty, nekonečná blbosť postáv a nudné romantické scény boli proti. A teraz vyhrali práve tie zlé veci. 45% ()

Bird_house 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to ještě šlo - rok 2oo1 - to jsem byl ještě Teen, ale ta poslední desátá série doopravdy stojí za to..!! Pokouší se napodobit Matrix, dále se pořád skáče z dimenze do dimenze a cestuje v čase a nakonec i oblek, který "nenápadně" připomíná IronMana..? Co to má být..?!? ()

cogi 

všechny recenze uživatele

první čtyři série tak na dvě hvězdičky .. po příchodu lois začíná být seriál vtipnější a po další série jsou i zajímavější, ale nemít kamaráda, který byl do seriálu blázen, tak bych ani nevydržela do těch dobrých sérii ()

ICE-GRADLO 

všechny recenze uživatele

Serial, ktery prosel behem 10 sezon obrovskym dejovym vyvojem a celkem se tu vystridalo hodne hlavnich postav. Do konce snad vydrzel pouze sam Clark spolecne s Chloe (diky za ni). Kdyz se mysli serial o mladi Supermana, tak se vsim vsudy, tzn. od teen problemu ve Smallville v prvnich sezonach az postupne k vaznejsi problematice v Metropollis od pulky serialu. Za co 5 hvezd? Hlavne za to, ze toto je prave ten prvni serial, ktery ze me udelal nevylecitelneho serialoveho zavislaka. A taky za to, ze jsem s nim stravil cca pulku sveho zivota :D ()

glumka 

všechny recenze uživatele

V nejlepším se má přestat. Tvůrci se toho měli držet a tak od cca 5 možná 6 serie se na nějaké další pokračování vykašlat. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Reklama

Reklama