Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 3
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 3

Recenze (550)

movieband 

všechny recenze uživatele

"Víš začíná mi docházet, proč rodiče dětem lžou. Chceš aby věřily, že ta nejhorší věc, co na ně čeká jsou kola a práskací žvejka. Chráníš je před tím opravdovým zlem. Chceš aby šli spát s pocitem bezpečí. A jestli to znamená lhát jim, tak budiž. Čím víc o tom přemýšlím, tím vic si přeju, aby táta lhal nám." Supernatural. Seriál, který jsem svéhočasu uctíval kudy sem chodil. Do páté série se jedná o výborný hororový drama nářez, který byl relativně originální, vtipný, zábavný a charismatický. O vtip s charismatem se starala ústřední dvojice bratrů Winchesterových, kdy člověk nevěděl, jestli fandí víc Deanovi nebo Samovi. Během pěti sérií se v seriálu objevily, jak ty nejklišoidnější zápletky, a známé bestie, až po místní pověsti a legendy z různých částí světa, které člověka držely v šachu a čekal, jak který díl skončí. Samotná hlavní linka bratrů Winchesterových dosahovala apokalyptických rozměrů, mezi nebem a peklem, které vrcholily Kladivem Bohů v páté sérii a vygradovaly samotným závěrem páté série, který bych milerád považoval a sám za sebe ho tak mám ukotvený, jako velké finále celého příběhu. Dojemné, velkolepé a zároveň komorní, chlapácké zakončení. Dál už se jen recyklovalo a byť se našlo pár zajímavých nápadů a postav (Crowley), tak už se jednalo jen o stínovou hru, za geniálními pěti řadami winchesterovic ságy, kterou jsem po deváté sérii neměl chuť jakkoliv dohrát. Prvních pět sérií jsou skvělým a relativně zakončeným příběhem. "Carry on my wayward son, there´ll be piece when you are done. Lay your weary head to reast. Don´t you cry no more.." 1.série - 80%, 2.série - 88%, 3.série - 98%, 4.série - 90%, 5.série - 100%, 6.série - 70%, 7.série - 74%, 8.série - 86%, 9. série - 82% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

...aneb jaká by byla Akta X, kdyby se soustředila jen na linii bez konspiračních teorií a neměnila co epizodu žánr. A podobně jako v případě právě Akt X, dost (respektive spíše zcela) záleží na konkrétní epizodě. Jednotlivé díly jsou v zásadě již viděné horrory, ale fungují, byť především zpočátku je schéma variací na urban legends natolik stejné, že jsou jednotlivé epizody dost zaměnitelné a "na jedno brdo". Pokud vám to vaše trpělivost ustojí, tak věřte, že se to zlepší. Nijak výrazně. To platí o první sezóně, druhá se rozjíždí zatím o třídu lépe a "variabilněji". ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dvaja seriálovo pekní mladíci za sprievodu popkultúrnych hlášok ("S týmto démonom to asi nebude o zvracaní hrachovej kaše") a metalových evergreenov riešia nadprirodzené prípady, ktoré sú vlastne chudobnými televíznymi verziami známych hororov. Otrepané, nijako výnimočne napínavé, hoci solídne natočené. Priemer. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som videl len niekoľko častí, ale názor, ktorý som si utvoril je viac-menej priaznivý... Supernatural je hodne atmosférická záležitosť, hoci takmer všetky časti, ktoré som videl trpeli rovnakým neduhom - nevyrovnanosťou. Niektoré boli takmer dokonalé, no našli sa aj načisto priemerné "veci". Celkovo nemôžem povedať, že ma to nezaujalo, len stále neviem, či som dostatočne motivovaný, aby som to po nociach na Markíze neprespal. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celých patnáct sérií jsem si užil. Občas mě to pobavilo, občas mě to štvalo, občas se postavy chovaly hloupě a nelogicky. Ovšem máte tady dva charismatické hlavní hrdiny, kupu výborných vedlejších postav, skvělé zaporáky a pár super zvratů. Poslední díl si mohli odpustit, ten byl spíchnutý horkou jehlou. Ale jinak jsem si tuhle věc hodně oblíbil. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Mnoho hostujicích herců v seriálu hrálo i několik postav. Například Erica Carroll, známá především jako anděl jménem Hannah si zahrála ve 12. epizodě 1. série "Víra", kde si zahrála sestru v nemocnici a v 18. epizodě 1. série "Něco zlého" si zahrála mladou matku.
    Ve 12. epizodě 9. série "Sharp Teeth" hraje vlkodlaka Jima Myerse herec Tom Butler, který hrál i v 11. epizodě 1. série "Strašák" postavu Harley Jorgesona. (GreatestFan)
  • Existuje knížka zvaná "Bobby Singer's guide to hunting" (Průvodce lovem Bobbyho Singera), která je psaná z pohledu Bobbyho Singera (Jim Beaver). Napsal ji David Reed. (GreatestFan)
  • Ve 12. epizodě 2. série "Změna podoby" ukáže Ronald (Chris Gauthier) bratrům obálku časopisu podporujícím jeho teorii o kyberlidech. Na obálce je vyobrazen kyberčlověk ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Pria)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama