Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 4
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 4

Recenze (547)

petero 

všechny recenze uživatele

Po „Lost“ a „Prison Break“ sa mi do rúk dostáva „Supernatural“. I keď prvé dva seriály sú kvalitatívne lepšie mňa ako fanúšika hororov Supernatural dosť potešil. Samozrejme je to čistý priemer, ale atmosféra funguje, ústredná dvojica je sympatická, každá časť je o niečom inom a pritom je to pospájané solídnym motívom. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První řada: Prvních řekněme osm dílů bylo docela nudných a roztahaných. Ovšem pak přišla epizoda Rooseveltova léčebna a všechno vypadalo, jak vypadat má. Hlavní dvojice sympatická a Jeffrey Dean (Comedian) Morgan se sice objeví až ke konci řady, ale je vynikající jako vždy. Co bych ještě vyzdvihnul je hudba a efekty. Není nic lepšího, když vás honí duch a do toho vám hraje Black Sabbath, Mettalica nebo AC/DC. Oblíbené Epizody: Wendigo, Rooseveltova léčebna, Strašák, Víra, Striga, Ďáblova past. 90% ............ Druhá řada: O něco lepší než předešlá řada. Na rozdíl od první řady, která byla spíše akční a strašidelná, tato útočí hlavně na divákovi emoce (já sám jsem se jednou téměř rozbrečel). Herci hrajou čím dál líp a hudba je taky čím dál lepší. Ale najdou se i díly, u kterých jsem pomalu umíral smíchy (asi jeden nebo dva). Oblíbené Epizody: Klauna má každý rád, Návrat do dětství, Anděl pomsty( s vynikající písní od Boba Dylana Knockin' on Heaven's Door ), Drby, Bouračka, Srdce(onen slzný díl), Vězeňské blues. 95% ............ Třetí řada: Opět vynikající. První dva tři díly vynikající, pak asi dva nic moc ale další opět vynikající. Velice mne potešil díl Velmi nadpřirozené Vánoce , který skloubil atmosféru Vánoc s hororem. Vtipný díl zde taky nechybí, a tím je Smolný den v Black Rock u kterého nejde se nesmát. Oblíbené Epizody: Sedm smrtelných hříchů, Nejsou děti jako děti, Smolný den v Black Rock, Loď duchů, Velmi nadpřirozené Vánoce, Právo na spravedlivou válku, Nesmrtelný doktor. 96% .......Čtvrtá řada: Tato řada dovedla seriál k naprosté dokonalosti co se atmosféry, hereckých výkonů, hudby de facto všeho co je jen možné týče. Není zde jediný díl, ba i jediná scéna u které bych se nudil. Samozřejmně jsem se mnohokrát i zasmál, jako ostatně vždycky. Oblíbené Epizody: Všechny. 100% ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po slabšom rozbehu priamoúmerne striedajúcom silnejšie a slabšie diely sa zdá sa neskôr obrátila a niekedy až nepríjemnú epizódosť nahradila väčia zápletka, ktorá dokázala pozdvihnúť tento fantasy seriál na oveľa kvalitnejšiu úroveň. Sam a Dean su proste fajn a Supernatural kvalitný počin, vo svojom žánri absolútnou špičkou, ktorý sa nebojí experimentovať a meniť zaužívané postupy rozprávania či schémy samotných dielov. A za to patrí Kripkemu a spol. uznanie. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Skvělá herecká dvojice, doplněná dalšími výbornými herci jako například Misha Collins a podobně. Zápletky jsou zajímavé, jejich řešení je často opravdu vtipné (zvláště díky sarkasmu pana Jensena Acklese v roli Deana) a výběr songů pro jednotlivé díly je také dle mého gusta. V mých očích tento seriál nemá slabinu. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně všedně začínala tahle série, která už proprala opravdu leccos. Oba hlavní hrdinové během už zhruba druhé sezóny rozehráli ochotnickou křeč a začali kouzlit se sociálním humorem (a opravdu dobrou chemií, což nemyslím v gay smyslu). Co je tenhle seriál hlavně? Slovy klasiků, nastavuje zrcadlo současné Americe: Malé a zpravidla pitoreskní lidské příběhy, zpravidla v místě, kde lišky dávají dobrou noc (nikdy jsem neviděl tolika Amerického venkova). Krom toho se strefuje do veškeré pověrčivosti, co jí jen v Americe je, a v pozdějších sezónách mu není svaté už nic. Všechno je to krásně stylizované a dobře hudebně pojaté... Ve wishlistu v deníčku jsem měl na druhém místě, co bych rád viděl zfilmované, Heinleinova Joba -- zde se mi to v pozdějších sezónách víceméně splnilo, tak na 50% -- přestože příběh je zcela jiný, základní práce s Apokalypsou a rolí lidí v celé komedii je trefná... Viděno komplet (1. díl 9. série bude až za 22 dnů). /// Nejlepší postavy: Castiel, Crowley, Smrt, Dick Roman, Dean, Loki, Lucifer, zlý Sam. Nejlepší dvojice: Meg a její láska. Nejlepší song: Eye of Tiger. Nejhorší postava: Bela. // edit ke konci 9. řady -- sešup hodnocení pokračuje, celá série je docela hodně nezáživná.  /// edit: a od té doby jsem už nepokračoval. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Ve 3. epizodě 7. série "The Girl Next Door" je rasa Kicune popsána jako humanoid s liščíma očima a drápama, který se živí lidskými mozky. Ve skutečné japonské mytologii je však popsána úplně odlišně. Ve zkratce se dá popsat jako mystická liška se schopností měnit se v člověka, která oplývá magickou mocí a ocasy, ze kterých například šlehá oheň. Jinak má rozmanitou/nejistou povahu. Někdy je totiž popisována jako ochránce/milenec lidí nebo jako mazaný podvodník. Obvykle se udává, že její lidská podoba je téměř výlučně ženského pohlaví. (GreatestFan)
  • Kurt Fuller přijal roli anděla Zachariáše, protože má dlouhou historii s hraním antagonistů a věřil, že postava anděla bude kladná. Teprve poté, co četl scénář k epizodě Lucifer Rising (2009), jenž byla jeho třetí epizodou ve které hrál, mu došlo, že hraje antagonistu. Navzdory tomu byl na svou roli hrdý a hraní Zachariáše si užil. [Zdroj: supernatural.wikia.com] (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama