Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 4
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Recenze uživatele helraiser k tomuto seriálu (176)

Lovci duchů (2005) 

Jeden z nejlepších seriálů posledních seseti let. Napětí, akce, skvělé postavy i když některé ne úplně využité a skvělé nápady. Zábava je zaručena. ()

Mrtvá na mostě (2005) (S01E01) 

Úvodní díl jednoho z nejlepších horrorových seriálu který kdy vzniknul. Má to akci, nápad, skvělou ústřední dvojici, každý prostě musí drsňáka Deana s drzím úšklebkem 6milovat, Sam je v jeho stínu, ale pro základní kostru seriálu je právě on důležitý. Hlavní dějová linka je jen tak lehce naznačená a tak divák je v očekávání. Navíc celým dílem prostupuje parádní rocková hudba a vizuální podoba je výborná. Spokojenost maximální. ()

Wendigo (2005) (S01E02) 

Druhý díl a opět super. Bratři si to tentokrát namířili do divočiny, kam je vede taťkův deník a kde záhadně mizí lidi a ještě netuší, že budou muset změřit sílu s Wendigem, který se s tím moc nepáře a ztvárněn je slušně. Celkem pěkný Survival který pobaví a opravdu se na něj dobře kouká a má to i slušnou atmošku, především noční scény a samozřejmě vrcholem je děj v padouchově doupěti. Jediná věc mě štvala a to Sam, opravdu mě rozčiloval a po repete seriálu se to ještě umocňuje, naštěstí tu máme Deana který to opět zachraňuje. Super podivaná. ()

Jezero smrti (2005) (S01E03) 

Hodně zábavný díl o malým mrtvým klukovi, který rád topí lidi v jezeře. Celým dílem prochází slušná atmosféra a Dean je prostě kdyby jste to nevěděli borec. Tohle mě vážně baví. ()

Démon v letadle (2005) (S01E04) 

Zatím nejslabší díl i když vůbec ne špatný. Trošku polechtaní na hlavní dějovou linii, ale ne moc, takže se divák nic moc nedozví a tak zůstává stále v jistém nevědomí o co pořád jde. Příběh je vlastně o demonovi turistovi který nechává spadnout letadla i s cestujícími. A tohle mi na tomhle seriálu tak trošku vadilo a to jak tu byli ztvárněni démoni, ten černý kouř co se lidem narve do těla mi nikdy neseděl, ale to je jen malá vada na kráse. ()

Krvavá Mary (2005) (S01E05) 

Tohle je jedna věc kterou právě na tomto seriálu miluju nejvíc a to, že si občas vypůjčí nějakou známou hororovou ikonu či zabrousí do různých mytologií či městských legend. No a právě toto je jednou z nich a zpracováno opravdu dobře. Jeden z nejlepších dílů této série a co se týče hororové stránky, tak naprostá spokojenost. Klobouk dolů, ale Krvavá Mary se opravdu povedla. ()

Druhá kůže (2005) (S01E06) 

Měňavec patří k mím oblíbeným potvorám v tomto seriálu a ještě se s ním mnohokrát potkáme. Jeho první vystoupení se povedlo, jeho přeměna v kanalizaci neměla chybu a prozatím co se týče monsters, tak patří k tomu nejlepšímu. Dean opět ukáže, že má koule a závěrečná šou stojí opravdu za to. Parádní díl a naprostá spokojenost a jedeme v krasojízdě dál. ()

Muž s hákem (2005) (S01E07) 

Bratři si tentokrát posvití na nejznámější městskou legendu a to na Muže s hákem a nutno dodat, že se mu na zoubek povídají opravdu parádně. Zatím nejlepší díl s luxusní atmosférou, slušnou akcí a samozřejmě nesmějí chybět Deanovi hlášky. Dokonalost. ()

Kletba (2005) (S01E08) 

Jeden z těch slabších dílů první série, ale v porovnání s některými díly z posledních sérií nadprůměrná podívaná. Stará indiánská kletba v podobě mstící se přírody v akci a pro lidi to nevypadá vážně dobře. Pohodová podívaná. ()

Znovu doma (2005) (S01E09) 

Tak tohle byla pecka. Bratři se vracejí domům kde na ně čeká poltergaist, objeví se i duch jejich mrtvé matky který to tak nějak vyřeší a objeví se i sám velký taťka. Má to atmosféru, akci, takže vše co vlastně čekáme. Spokojenost. ()

Rooseveltova léčebna (2005) (S01E10) 

Není lepší prostředí pro horror než je blázinec a tam se právě odehrává děj tohoto dílu a je nutno podotknout, že je využito dokonale. Nacpat do chátrajícího blázince plno duchů a poslat tam bratry, tak to prostě nemůže dopadnout jinak než skvěle. Neskutečně atmosférický díl nacpaný akcí. Tohle se vážně povedlo. Hned po Muži s hákem a Krvavé Marry nejlepší díl. ()

Strašák (2006) (S01E11) 

V horrorech je strašák má oblíbená postava a nezklamal mě ani tady. Vypadá dost dobře a děj v sadu se strašákem patří k tomu nejlepšímu v tomto díle, no jen škoda, že nedostal mnohem víc prostoru. Tato část dílu má vše co by mít měla, super atmosféru a slušnou akci. No část se Samem a jeho truc cesty při hledání táty už je o něco slabší, ale závěr s Mag to vynahrazuje a opět je trošku poodhaleno něco z hlavní dějové linky. V každém případě spokojenost. ()

Víra (2006) (S01E12) 

Tak v tomhle díle uvidíme, že si zahrávat se Smrtí není vůbec dobrej nápad a ztvárněno to je opravdu parádně. Dean opět ukazuje, že to je fakt borec. Parádní podívaná. ()

Silnice 666 (2006) (S01E13) 

Tentokrát tu máme variaci na horror Auto i když samozřejmě jeho kvalit tentokrát nedosahuje, ale to neznamená, že se nejedná o zábavu. Tento díl spíše než strašidelností a atmosférou zaujme poodhalením Deanovi minulosti a humorem. Není to špatné, ale nejlepším dílům této série se to opravdu nevyrovná. ()

Noční můra (2006) (S01E14) 

Epizoda která se v podstatě točí kolem Sama a jeho předtuch. První větší náznak hlavní dějové linky seriálu, ale tentokrát co se týče atmosféry tak nic moc. Hlavní dějová linka se nám teprve pořádně rozjede, tohle je teprve takovej vlahej čajiček, který teprve pořádně zhorkne. Děti se schopnostmi a žlutooký démon pomalu přichází na scénu a zábava nám pomalu začíná. Je rozhodně se na co těšit. ()

Benderova rodina (2006) (S01E15) 

Díl kde se nevyskytují nadpřirozené síly a je to rázem znát. Příběh se sice nechá inspirovat skutečným případem Banderovic rodiny, ale mě osobně se moc tedy nelíbil i když rodina buranů vypadala dobře. Příště raději nějakého ducha. Prozatím nejslabší díl. ()

Neviditelný zabiják (2006) (S01E16) 

Díl který nás opět navede na hlavní dějovou linii a objeví se i taťka. Celé to ovšem je jen velká past na taťku a všichni mají co dělat, aby tentokrát vyvázli živí. Stínoví démoni jsou povedení soupeři a Mag se ukáže jako opravdová mrcha, která se jen tak nevzdává. Začíná se nám to pomaličku pěkně rozjíždět a je to opravdu čím dál lepší. ()

Pekelný dům (2006) (S01E17) 

Hodně zábavný díl, plný vtípků a strašidelného domu který obývá duch a, nebo to je úplně jinak? Polehčující díl, který opravdu pobaví, ale moc strašení si v něm neužijeme. ()

Striga (2006) (S01E18) 

Tentokrát se bratři musí vypořádat se Strigou, která vysává životní energii z malých dětí. Po minulém díle který se řadil spíše l těm zábavnějším, tu máme opět neskrývaný horrorový příběh se vším všudy. Slušná atmosféra, perfektně ztvárněné monstrum a navíc se opět dozvíme něco z minulosti obou bratrů. Perfektní díl, jeden z těch ze kterých místy zamrazí. ()

Obraz (2006) (S01E19) 

Tak toto je regulérní horror a rázem nejlepší díl celé série a u mě osobně i jeden z nejlepších dílů v rámci celého seriálu. Dej se točí okolo obrazu jehož majitelé jsou brutálně vražděni břitvou. Neskutečná atmosféra prostupuje celým dílem, slušná porce krve a opravdu slušná porce napětí. Nic lepšího si divák ani nemůže přát. Naprostá topka. ()

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama