Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 2
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 2

Recenze (549)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem byl celkem spokojen. Člověk dostal takový horor zabalený do kratšího času. Po dalších sérií už ale moje spokojenost klesala. A to od okamžiku, kdy si to začalo hrát s anděli, ďábli a kdo ví čím ještě. To už od něčeho tajemného poskočilo k náboženství, a to už není o tajemnu, ale vlastně o víře, takže jsem se se vším přestal tak nějak ztotožňoval a radši jsem začal koukat na jiné seriály ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem do tohoto seriálu vlítla po hlavě a začal mě bavit... O čtyři sezóny dál a o týden později mě stále baví... Prozkoumala jsem důkladně psychologii lekačky, pobavila jsem se u aluzí na všemožné horrorové subžánry (především první dvě série), spoustou hudebních a filmových odkazů a pohodovou bratrskou dvojkou Winchestrových. Každá sezona mě dokázala překvapit, a když teď koukám na takřka pohodové počátky seriálu, nemůžu jinak než se uculovat. (Edit 2011) Šestá sezóna mě natolik zklamala, že jsem seriál po několika málo epizodách seriál přestala sledovat dále. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Se Stargate jsem vyrůstal, se Supernatural dospěl. Patnáct let je zatraceně dlouhá doba na jeden seriál. A i když ten core příběhový Supernatural skončil na konci 5. série a poté se jelo 10 let na volnoběh, byly to postavy, malé příběhy a celková rodinná atmosféra linoucí se celým seriálem, co mě u Supernatural udrželo až do konce. A i když to mnohdy drhlo, vykrádalo sebe sama a v poslední i sérii už ani pořádně nectilo lore a nastavenou původní logiku svého fikčního světa, měl Supernatural až do konce to něco, co má jen málokterý seriál. To něco, k čemu jsem se každým rokem s chutí vracel a nechtěl, aby to někdy skončilo. Po finální sérii nicméně musím uznat, že již bylo načase, protože na ní bylo poprvé skutečně cítit, že už tvůrci neví, co dál vyprávět a zatímco epizodické zápletky i přes svou repetitivnost byly díky tvůrčímu týmu stále svěží, mytologii již jednoduše nebylo kam dál vést. Finální zbytečně doslovný a emoce ždímající epilog v podobě epizody "Carry On" snáším jen hodně rozpačitě. Za mě ten pravý Supernatural skončil o díl dřív - přesně tam, kde měl. ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Ani jeden z hlavných hrdinov mi nie len, že nepríde sympatický, ale ani ničím zaujímavým nevyniká.Dej je tak fádny, nezáživný, neoriginálny a klišovitý, že sledovať tých pár epizód (asi polovicu prvej série- no áno, nádej umiera posledná), bolo pre mňa nefalšovaným utrpením ! Vážne 80% ? Tak to je ľudstvo vo vačších sračkách než som si povodne myslela... ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Let's kill some evil sons of bitches and raise a little hell!" Seriál je pre niekoho možno mierne jednotvárny, pre mňa však nie. Jednotlivé série spája silná ústredná línia, vďaka ktorej to fakt nie je len o tých "príšerách", ktoré treba zabiť v jednotlivých častiach. A naviac "chémia" medzi bratmi funguje, naozaj pôsobia ako bratia a ich podpichovanie je často veľmi vtipné(najmä v tretej sérii bolo pár dielov, ktoré boli v tomto ohľade lepšie ako hociktoré sitcomy). A netreba zabudnúť na Chevy Impala r.v.1967 a kvalitné rockové vypaľovačky a máme tu perfektný seriál, ktorý možno odporučiť každému(aj keď nemá rád nadprirodzeno). ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Před začátkem 10. série si Jared Padalecki (Sam) při souboji s Osricem Chau (Kevin Tran) vymknul rameno, tak proto museli tvůrci do příběhu zakomponovat důvod, proč měl Sam na začátku 10. série nosit popruh. (GreatestFan)
  • Ve 3. epizodě 7. série "The Girl Next Door" je rasa Kicune popsána jako humanoid s liščíma očima a drápama, který se živí lidskými mozky. Ve skutečné japonské mytologii je však popsána úplně odlišně. Ve zkratce se dá popsat jako mystická liška se schopností měnit se v člověka, která oplývá magickou mocí a ocasy, ze kterých například šlehá oheň. Jinak má rozmanitou/nejistou povahu. Někdy je totiž popisována jako ochránce/milenec lidí nebo jako mazaný podvodník. Obvykle se udává, že její lidská podoba je téměř výlučně ženského pohlaví. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama