Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 1
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 1

Recenze (550)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

...aneb jaká by byla Akta X, kdyby se soustředila jen na linii bez konspiračních teorií a neměnila co epizodu žánr. A podobně jako v případě právě Akt X, dost (respektive spíše zcela) záleží na konkrétní epizodě. Jednotlivé díly jsou v zásadě již viděné horrory, ale fungují, byť především zpočátku je schéma variací na urban legends natolik stejné, že jsou jednotlivé epizody dost zaměnitelné a "na jedno brdo". Pokud vám to vaše trpělivost ustojí, tak věřte, že se to zlepší. Nijak výrazně. To platí o první sezóně, druhá se rozjíždí zatím o třídu lépe a "variabilněji". ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Se Stargate jsem vyrůstal, se Supernatural dospěl. Patnáct let je zatraceně dlouhá doba na jeden seriál. A i když ten core příběhový Supernatural skončil na konci 5. série a poté se jelo 10 let na volnoběh, byly to postavy, malé příběhy a celková rodinná atmosféra linoucí se celým seriálem, co mě u Supernatural udrželo až do konce. A i když to mnohdy drhlo, vykrádalo sebe sama a v poslední i sérii už ani pořádně nectilo lore a nastavenou původní logiku svého fikčního světa, měl Supernatural až do konce to něco, co má jen málokterý seriál. To něco, k čemu jsem se každým rokem s chutí vracel a nechtěl, aby to někdy skončilo. Po finální sérii nicméně musím uznat, že již bylo načase, protože na ní bylo poprvé skutečně cítit, že už tvůrci neví, co dál vyprávět a zatímco epizodické zápletky i přes svou repetitivnost byly díky tvůrčímu týmu stále svěží, mytologii již jednoduše nebylo kam dál vést. Finální zbytečně doslovný a emoce ždímající epilog v podobě epizody "Carry On" snáším jen hodně rozpačitě. Za mě ten pravý Supernatural skončil o díl dřív - přesně tam, kde měl. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně debilní seriál a když píšu totálně, tak to tak i myslím. Dva nepředstavitelně debilní idioti jezdí svým fárem po státech a loví ,,duchy". Děj je k nasrání. Postavy k posrání. Lovení duši nejsou vidět. A celková debilita filmu je k pochcání. Nedovedu si představit, jaká drzost vedla k tvůrce k zařazení seriálu mezi hororové. Až příliš to připomíná Akta X, když si ovšem odmyslíte veškeré napětí, zajímavost, rozmanitost tamějších dílů a dobré hlavní herce. Po třech dílech se nobojím poslat seriál tam, kde je jeho místo - do koše. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Seriál který je hlavně o dvou bratrech a rodině a pak až o nadpřirozenu. Zajímavá zápletka se s každou novou sérií vyvíjí, tak jako jejich kvalita. Co Supernatural odlišuje od jiných podobných žánrovek, je Acklesův přirozený herecký projev a celková "filmově béčková" atmosféra, což je tady myšleno jako kompliment. 1. série za 5*, 2. série za 4*, 3. série za 3,5*. 4. série za 2,5* a konečně 5. série za 3*. Supernatural se z horových vod prvních dvou fenomenálních řad dostal někam, kde se motají nejrůznější nebeské potvory, které seriál pomalu ale jistě degradovali na pohádku o konci světa. Každopádně to většinou byla aspoň slušná zábava. Především mě ale tenhle seriál přivedl k pravé hudbě let minulých v čele s Ozzym. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to vysílali na Primě, úplně mě to minulo, odpuzoval mě už název, tušil jsem pod tím něco ve stylu Buffy, zabíječky upírů:) Jsem rád, že jsem se mýlil a později svou nechuť shlédnout nějaký ten díl přehodnotil a okusil Lovce duchů. První série mě však málem nenalákala, jednotlivé epizody byly sice docela zdařilé, ale oba hlavní protagonisté asi ještě nebyli sžití se svými rolemi, tak to bylo trošku toporné a chvílemi i nasmrádlé trapností, nosný příběh byl, ale hodně upozaděný, seriál ještě zřejmě nevěděl kam bude směřovat. Druhá série už znamenala "zčichnutí" obou herců s bratry Winchesterovými, tvůrci si uvědomili, že nosnému příběhu musí dát větší prostor a tak se z epizodního seriálu stává spíš fantasy-hororová sága a to už je můj šálek čaje. Nejvíc mě zatím zaujala 4. a 5. série s Apokalypsou, Luciferem a vším kolem toho. 6. série otvírající nové téma pořád skvělá a na 7. sérii už se hodně těším, věřím že udrží nastavenou laťku. 7. série - Očistec, Leviatani .. jeden by řekl, že se musí témata vyčerpat nebo opakovat, ale pořád jsem příjemně překvapován. 8. série - na scénu přichází další apokalypsa, další odhalená tajemství světa příšer, andělů, démonů , a kdy sakra konečně přijde na řadu souboj s Panem Otcem ? Třeba už v deváté řadě... už aby to bylo a stařík konečně dostal nakopáno ! .. 9. série - Otec stále v nedohlednu, ale je až neuvěřitelný jak tenhle seriál dokáže ždímat zvolené téma a pořád držet svou lajnu aniž by nudil, zavřené nebe, andělé mezi lidmi a písař boží stižený spasitelským komplexem a já konečně přehodnocuju své čtyři hvězdy. 10. série - skvělý rozjezd s démonickým Deanem. Slabší střed bez pořádného směru, Kainovo znamení či Rowena až do finální tečky nic moc, chybělo pořádné zlo. Ovšem závěr nastavil laťku zatím nejvýš, v jedenácté řadě budou zřejmě mé modlitby vyslyšeny a do hry konečně vstoupí i Big Father... ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Kurt Fuller přijal roli anděla Zachariáše, protože má dlouhou historii s hraním antagonistů a věřil, že postava anděla bude kladná. Teprve poté, co četl scénář k epizodě Lucifer Rising (2009), jenž byla jeho třetí epizodou ve které hrál, mu došlo, že hraje antagonistu. Navzdory tomu byl na svou roli hrdý a hraní Zachariáše si užil. [Zdroj: supernatural.wikia.com] (GreatestFan)
  • Castiel (Misha Collins) je podle lidové tradice anděl dne úterý. Toto jméno bylo zvoleno pravděpodobně, protože (v době jeho premiéry) byl seriál vysílán v úterý. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama