Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 5
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 5

Recenze (548)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Supernatural si mne našel pomalu, avšak o to pevněji se do mne "zakousl". Sam & Dean Winchesterové jsou vskutku sympatická dvojka a jejich dobrodružství většinou příjemně epizodní i když se každou řadou nenápadně proplétá i "hlavní" příběh, jenž je však dávkován v přesně odměřených porcích. Pokud váháte, nebojte se a směle se k Lovcům duchů přidejte. Budete velice příjemně překvapeni! ()

paulieM 

všechny recenze uživatele

Na Supernatural bych našel opravdu hodně chyb. Děj jednotlivých epizod je rozvržen vždy téměř identicky: vražda, vyšetřování, zjištění kdo to udělal, zjištění, že to bylo něco jinýho a v poslední možné vteřině zabití monstra zezadu. Mám problém s tím, že příšery, vědomy si s kým mají tu čest, místo rychlé akce s Winchesterama mrští o zeď a pak je spoutají na půl uzlu a mají potřebu jim vykládat jejich životní story. Sam a Dean jsou pořád nad věcí, jsou jako mistři světa, ale téměř v každým díle by někdo z nich zemřel, kdyby ho druhej nezachránil, hlavně, že spousta jejich známých lovců pracuje sama. V pozdních sériích je dost nelogičností a celkem mi vadí, to jak jsou klaďásci deus ex machina oživováni a narušují nějakej ten systém fungování světa živých,duchů, mrtvých, pekla, očistce, nebe atd..Ještě bych podotknul, že by seriálu vážně pomohlo, to, kdyby se občas příšery ukázaly ve skutečné podobě, ne jen vtěleny do lidí, to je taky ten důvod, proč se od cca druhé série téměř ani neleknu. Ale ani to mi nezabrání dát 5*, neboť seriál je natolik originální, že si na něm dokonale smlsnu. Herecký obsazení, včetně jednoepizoďáků funguje skvěle, humor totéž. Oblíbenci: Jo,Crowley, Dick Roman ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesympatická metrosexuální ústřední dvojka, nijak moc obsažné nebo atmosférické příběhy na stokrát provařená hororová témata, neskutečně pitomé hlášky ústřední dvojky a nelogičnosti hned od začátku - např. Sam má cca 17 let, ale odešel od tatínka a bráchy a jobu "upírobijců" už před časem. To mu bylo kolik? Třináct? To bych teda fakt chtěl vidět spíš seriál s třináctiletým upírobijcem, než tohle, zní to zajímavěji. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Se Stargate jsem vyrůstal, se Supernatural dospěl. Patnáct let je zatraceně dlouhá doba na jeden seriál. A i když ten core příběhový Supernatural skončil na konci 5. série a poté se jelo 10 let na volnoběh, byly to postavy, malé příběhy a celková rodinná atmosféra linoucí se celým seriálem, co mě u Supernatural udrželo až do konce. A i když to mnohdy drhlo, vykrádalo sebe sama a v poslední i sérii už ani pořádně nectilo lore a nastavenou původní logiku svého fikčního světa, měl Supernatural až do konce to něco, co má jen málokterý seriál. To něco, k čemu jsem se každým rokem s chutí vracel a nechtěl, aby to někdy skončilo. Po finální sérii nicméně musím uznat, že již bylo načase, protože na ní bylo poprvé skutečně cítit, že už tvůrci neví, co dál vyprávět a zatímco epizodické zápletky i přes svou repetitivnost byly díky tvůrčímu týmu stále svěží, mytologii již jednoduše nebylo kam dál vést. Finální zbytečně doslovný a emoce ždímající epilog v podobě epizody "Carry On" snáším jen hodně rozpačitě. Za mě ten pravý Supernatural skončil o díl dřív - přesně tam, kde měl. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Škoda zbytečnejch dějovejch odboček, který seriál moc natahujou. Kvalita epizod je proměnlivá, žádná však zatím nebyla vyloženě špatná a některý jsou velmi dobrý. Že by to mělo nějakou propracovanější myšlenku o dobru a zlu se říct nedá, ale kompenzuje to docela odsýpající děj, sympatický obsazení a řekněme tradiční rozvržení úloh mužů a žen. Dobrá hudba. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Postava zneuctěného anděla Gadreela (Tahmoh Penikett) z 9. série (2013) je ztvárněna jako anděl, který měl za úkol chránit rajskou zahradou před Luciferem (Mark Pellegrino), ale selhal a tím umožnil Luciferovi zkazit lidstvo, čimž  se zneuctil a byl uvězněn v nebeském vězení. V seriálu je ztvárněn jako lítostivý anděl, který se chce vykoupit a napravit své chyby a vykoupit se. Příběh anděla Gadreela (přesněji Gader' el) a jeho morálních hodnot rovněž, je však dosti odlišný. Podle starozákonních apokryfů (konkrétně knihy Enochovy) byl jeden z mnoha vůdců třídy andělů strážců, běžně známých jako Grigori. Andělé Grigori byli Bohem sesláni na zem, aby chránili lidstvo. Jenže se Božímu úkolu otočili zády a podlehli kráse lidských žen, se kterými smilnili a později s nimi zplodili obří divoká stvoření zvané Nephilimové. K tomu navíc lidstvu vyučovali nebeské, lidstvu zapovězené nauky, jako čarodějnictví, astrologii, kosmetiku, psaní na papír a konkrétně Gadreel je vyučoval o kosmetice a zbraních. Kvůli nim Bůh seslal na zem velkou potopu, aby Nephilimy a celé zlo zničil. Anděly Grigori potom uvěznil v "údolích světa, až do Soudného dne". Za zmínku také stojí, že mezi ně patřil i Azazel, který byl v seriálu ztvárněn jako žlutooký démon, hlavní antagonista prvních dvou sérií. [Zdroj: Wikipedia.org] (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama