Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze uživatele Psycho.R k tomuto seriálu (8)

Série 1 (2004) (S01) 

První série je výbornou ukázkou toho, jak se rodí legenda. V šílenství všech možných seriálů z prostředí nemocnice Dr. House vyčnívá svojí originalitou, výborně napsanými charaktery a perfektním sarkasmem. Ps. kdykoli mi bude šoufl, tak nejdřív zjistím, jestli je to lupus nebo sarkoidóza :D. ()

Série 2 (2005) (S02) 

První série byla dosti šablonovitá, ale mě to hrozně bavilo, což byl důvod, proč jsem dal 5*. Ve druhé se již scénáristé snaží inventivní vymýšlet různá zpestření a stále to není špatné. Doufám, že i další série si drží svoji kvalitu. Pustím se tedy do jejich shlédnutí. ()

Série 3 (2006) (S03) 

Stále ještě výborná série, kde se autoři již více snaží o narušení daného schématu. Plus mě velmi baví události, které propojují v každé sérii cca. 6 dílů (umanutý policajt, který se snaží House dostat do basy). ()

Série 4 (2007) (S04) 

Dokud si House vybírá nový tým, je to slabší. Pak však dojde a střídavou péči o Wilsona a hlavně ten velmi smutný konec posledního dílu. Už jen kvůli tomu, že jsem uronil slzu musím dát 4*. Navíc od této série bude muset řešit House morální dilema, což může být zajímavé. ()

Série 5 (2008) (S05) 

Při sledování čtvrté série jsem měl strach, že to půjde kvalitativně dolů. Ovšem pátá řada je naprosto inovativní. Ke konci se začnou dít věci, které naprosto nečekáte a úplný závěr (poslední dva díly) je pecka, takové rozuzlení nakopává hvězdu navíc. Jeden z těch mála seriálů (alespoň v době natáčení, kde se skutečně charaktery postav - především hlavní postavy rozvíjí a to dost uvěřitelně). ()

Série 6 (2009) (S06) 

Oceňuji snahu tvůrců narušit rutinní oblouk vyprávění. Mezi to se řadí např. první dva díly na psychiatrii, příběh z pohledu Wilsona či Caddyové. Po závěru čtvrté a páté série jsem očekával nějaký ten twist i u šesté, ale po vysoko nastavené laťce, jsem se nedočkal. ()

Série 7 (2010) (S07) 

Tentokráte již slabších 70%. Myslím, že úroveň celkem odpovídá 4. sérii. ()

Série 8 (2011) (S08) 

Nechtěl jsem věřit, že poslední série je o tolik slabší, než všechny ostatní. Po shlédnutí musím, bohužel, dát tomuto názoru za pravdu. Pár epizod mělo šťávu (vězení), ke konci jsem byl dokonce hodně smutnej z osudu jedné z postav, ale i tak už to bylo slabší. Škoda. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama