Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 575)

Morrigen 

všechny recenze uživatele

Není moc co dodávat - zdejší komentáře i hodnocení mluví za vše. Kromě cynického a neuvěřitelně charismatického Hugha Laurieho se svým vlastním pohledem na svět beru jako plus i to, že si seriál jede ve svých vlastních kolejích a drží se v nich (víceméně) od začátku až dokonce. Neprojevil se tady tak ten typický seriálový syndrom - snaha přebíjet starší epizody, šokovat diváka a vymýšlet další a další složitější zápletky. Nějaká ta dějová linka se tu odvíjí jen velice okrajově, takže jednotlivé epizody nenásilně spojuje, nicméně nevytváří hlavní linii (ten, kdo něco takového očekává, ať si raději pustí Rodiná pouta). Bohužel ale musím jednu hvězdičku ze svého hodnocení ubrat, a to právě za sedmou a osmou sérii, kdy se nám z geniálního Dr. Gregoryho House stává závislý blázen a dříve lehce humorné "hlubokomyslné scény" se stávají smutně tragickými a hysterickými. ()

MichalCZ30 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo tento seriál sklízí ty nejpozitivnější ocenění a komentáře. Každý z nás je tak trochu hypochondr a tak se s pomocí googlu rád pár novým bebíčkům přiučí. Zde je skvěle propracovaná grafika, že je pacientovi vidět přímo až do žaludku. Trochu mi vadí, že v každém díle se stane nějaká ta náhoda, která má zásadní vliv na diagnósu. Zároveň pan Dr. House má v kapse záhadné tabletky, které užívá údajně na zmírnění bolesti. Takové preparáty ale způsobují celkový útlum organismu a zde naopak pana doktora nabudí k přesnému odhalení nejen příčině obtíží pacienta, ale zároveň záhy soudě detailů hned ví, kdo má nevěrnou manželku, nebo koho právě vyhodili z práce. Líbila se mi Sanitka, Nemocnice na kraji města, nesnesu Ordinaci v růžové zahradě a přesně tento druh humoru, který pan Dr. House má, zde dlouho chyběl. Viděl jsem prvních pět dílů, možná svůj názor změním, ale spíše si myslím, že po shlédnutí všech natočených dílů půjdu rovnou složit doktorský slib. ()

Kevi1 

všechny recenze uživatele

House ma bavil od začiatku a baví ma doteraz napriek tomu, že väčšinou nerozumiem ničomu, o čom v tých diagnózach točia a niekedy mám pomerne silné pochybnosti o dôveryhodnosti všetých spommínaných príznakov. Ale nevadí, Hugh Laurie si skutočne vybral úlohu, do ktorej zapadol a musím ho pochváliť. Sakrazmus a čierny humor môžem vždy. Vynikajúci seriál, ktorý v posledných sériách stráca na kvalite len minimálne a na vtipe vôbec. Herci sympatickí, postavy reálne, zápletky tiež dobré. Taktiež chválim obmenu tímu vo štvrtej sérií - ak by zostalo pôvodné obsadenie, už by to bola trochu nuda. ()

hovadko.bozi 

všechny recenze uživatele

Extrémně frustrující záležitost - každej díl tam dorazí pacient s větším či menším problémem, aby ho několikrát přizabili a nakonec tomu zmordovanýmu nebožákovi sdělili diagnózu, na kterou nepřijde celý kolegium odborníků, ale House na základě uprdnutí kohokoliv jinýho... :D ()

MikEycek 

všechny recenze uživatele

Hugh Laurie vytvořil kultovní seriálovou postavu a vlastně i seriálovou historii. Tenhle kulhavý, arogantní a dětinský doktor nám představuje, jak to doopravdy s pacienty chodí, a jak by se nejspíše v mnoha případech slušelo chovat, když se vám pacient chová jako idiot. Každá epizoda si drží svou linii, představení pacienta – House případ nebere vážně, protože mu nepříjde zajímavý – House po vyloučení „základních diagnóz“ případ vezme – několikrát se zmýlí, než příjde na správnou diagnózu – Housovy se rozsvítí (kolikrát při rozhovoru s Wilsnem) a případ vyreší, ale i po 8 sériích si to drží svou kvalitu a nenašel jsem díl, který by mě vyloženě iritoval nebo nudil. House je samozřejmě tahoun celého seriálu, ale výborně napsanou a hlavně zahranou postavu je i Wilson, který vyrovnává tu propast mezi ním a Housem, ovšem další postavu kterou bych vytáhl je Chase, který možná jako jedinný ovladá svojí zášť proti Housovy, a je mu jedno co má provést, aby pacienta zachránil. Jen jediné stačí dodat a to, že House dokázal odejít se ctí a finále se opravdu povedlo i po těch letech vysílání to opravdu potěší a jen málo seriálům se povedlo takhle výborně odejít. //EVERYBODY LIES// ()

pantokrator 

všechny recenze uživatele

Ano, baví. Ano, Hugh Laurie exceluje. Ano, naprosto skvělý bezohledný humor. Ale zaregistroval tady vůbec někdo úžasnou Lisu Edelstein? ()

Tanki 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že seriál bez větších dějových zvratů, který se odehrává v nemocnici, kde doktoři řeší lékařské záhady, bude nudný. To by tu ale nesměl být sarkastický Dr House se svými skvělými hláškami. Sledovat vztahy mezi postavami může být také zajímavé a samotné případy jsou častokrát dechberoucí. Nejlepší je pro mě 4. série, ale i všechny ostatní si zaslouží jasných 100 procent. ()

aDancer 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný seriál, který mě nesmírně bavil hlavně právě kvůli výborně ztvárněné postavě Dr. House, který mě stále rozesmíval svým osobitým humorem, avšak ani ostatní se za ztvárnění svých rolích nemuseli vůbec stydět a dále si mě pak seriál Dr. House samozřejmě získal propracovanými lékařskými záhadami, při jejichž rozřešení si člověk řekne něco jako: "No páni..." Čím víc se ale seriál blížil ke konci, tím víc mi připadal smutnější. Přesto ho ovšem hodnotím čtyřmi hvězdičkami a řadím mezi své oblíbené seriály. ()

Kelevra_7 

všechny recenze uživatele

Všichni géniové lidstva byli asociální. I Greg House je takový. Ale neuvěřitelně zábavný. Tenhle seriál samozřejmě není prvoplánově komediální, ale Hugh Laurie dokázal dokonale skloubit svou vtipnou stránku s dramatickým scénářem a vytvořil postavu, která nemá chybu. Tenhle seriál jsem hltal mnoho let a stále si ho rád pustím. Skvělé dialogy, dramatické nemoci, velice povedený casting. Z něj bych ocenil hlavně příchod Olivie Wilde. Dala seriálu postavu, který potřeboval k oživení a byla k tomu zatracené sexy :) Dále vztah House a Wilsona či Cuddyové byl vyživován po celou dobu a vygradoval k úžasnému zážitku. A bonus navíc. Skvělý soundtrack, který mi, jakožto mladšímu ročníku, dosti rozšířil znalosti o kvalitní počiny hudebního světa. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Naprostý vrchol medical serošu. Tady se nedá vytknout nic. Hugh je pan božský - nepleťme si to prosím s panem božským z jiného snímku. House udělal z medicíny naprostou zábavu. Humorně dokonalé. "Pane Doktore, kolik mi zbývá?" "Deset..." "Deset dní?" "Devět, osm, sedm, šest ..." No řekněte, kdo z vás přitom umíral smíchy? :D Paráda paráda paráda. 99,9% ()

CampaHD 

všechny recenze uživatele

...mňa pohotovosť proste nikdy nebrala, za to Greg áno, uznávam že žerem to ako je napísaná jeho postava. Mám to rád. Ale mám podmienku. SLOVENSKY DABING!!! Vladimír Jedľovský dodal postave niečo viac ako serial sám osamote má. A za to 20% naviac ako aj jednu hviezdu. A vraj dabing nám nejde (ha ha). 100% ()

afrikovsky 

všechny recenze uživatele

Myslím, že 8 místo není žádná náhoda...většina dílu je fakt zajímavá a skrývá mnoho lidských osudů...jak u doktorů tak u pacientů a důvodů proč se octli v nemocnici. Zatím jsem nesledoval seriál na série. Napřed si vždy projedu televizní program, a když ho najdu tak si dám 2. díly. Po zhlednutí pár sérii Chicago houpe či pohotovosti šel seriál dál a pro všechny je to jen dobře....Všechny postavy jsou zajímavé. V vzpomínám na díl, kdy House zachraňoval nějakou ženu, na kterou spadl most ten mě fakt dostal (měl jsme ho v hlavě hodně dlouho). Po Perníkovém tátovi další top pro mě. ()

vankmi03 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se seriál už od první série stává stereotypním čtyřicetiminutovým hledám správné diagnózy, která se povětšinou po několika chybných pokusech na konci zjistí, House a vedlejší dějové linie s ním spojené jsou naprosto dokonalé. Cynický, ironický, sarkastický, psychicky narušený člověk, který vám leze krkem natolik, až zjistíte, že ho prakticky milujete. Je krásně vidět, jak Hugh Laurie vkládá do amerického seriálu i trochu svého anglického humoru I společně s jeho perfektním hereckým výkonem. Přestože bylo natočeno dlouhých osm sérií, myslím si, že žádná z nich nebyla nudná. Ano, některé byly slabší, ale některé byly opravdu tak skvělé, že jsem je musela zhltnout za dva dny. Jedinou chybou v seriálu byla Cuddy. Až do sedmé série plnila v ději funkci, kterou měla, díky ní, člověk stále něco očekával, ale pak... ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

"Lidé nedostávají co si zaslouží, dostanou co dostanou a nedá se s tím nic dělat" Nemá smysl tu rozebírat proč je Dr. Hause králem seriálů. Se slzou v oku se po osmi letech pomalu loučím s nejvtipnějším, nejchytřejším a nejupřímnějším seriálem co jsem kdy viděl a který mi bezpochyby v určitém pohledu změnil názor na svět. Mohu si jen tiše přát aby tam někde opravdu takový člověk byl, člověk který má pravdu na tom místě kde je pravda potřeba nejvíce, na srdci. Seriál vytěžil z potenciálu Hugha Laurieho a medicínské diagnostiky řekl bych maximum, a přitom mě stejně jediný díl nenudil ani nezklamal. Srdcová záležitost = 10/10 ()

melis 

všechny recenze uživatele

Seriál z nemocničního prostředí ve fiktivní fakultní nemocni v Princeton-Plainsboro, jehož ústřední postavou je věčný morous a cynik Dr. Gregory House (Hugh Laurie). Ve svém týmu diagnostického oddělení řeší případy, které jsou zdánlivě nevyřešitelné. 80 % ()

Baru1238 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má něco, co ostatní seriály nemají. Hugha Laurieho, spousty skvělých hlášek a promyšlený příběh. | Do I get bonus points if I act like I care? ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama