Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Zajímavosti (1 103)

  • Hugh Laurie (House) natočil video pro casting na hlavní roli v hotelové koupelně v Namibii, protože zde právě natáčel film Let Fénixe (2004). Herec k tomu dodal: "To bylo jediné místo s dostatečným osvětlením." Protože právě neměl po ruce žádnou hůl, improvizoval s deštníkem. (CrypzzXD)
  • Hugh Laurie (House) přiznal, že když si poprvé přečetl scénář, který se tehdy ještě nejmenoval Dr. House, věřil, že hlavní postavou je Wilson, protože nemohl věřit tomu, že člověk jako je House by mohl být hvězdou seriálu. (Morien)
  • Jesse Spencer (Robert Chase) a Jennifer Morrison (Allison Cameron) se zasnoubili v prosinci 2006. V té době zrovna natáčeli epizody, kdy si jejich postavy rovněž začaly románek. (Morien)
  • Kal Penn (Lawrence Kutner) si už dříve doktora zahrál, a to ve filmu Zahulíme uvidíme (2004), kde prováděl operativní zákrok za účelem získání marihuany. (PeterNet)
  • Seriál byl inspirován rubrikou "Diagnóza" magazínu New York Times, která poukazovala na neobvyklé lékařské případy. (3DD!3)
  • Venkovní záběr nemocnice je ve skutečnosti zadní částí prvního studentského centra Princetonské university. (3DD!3)
  • Motorka, kterou Dr. House (Hugh Laurie) vlastní, je Honda CBR1000RR Repsol Replica model 2005. (3DD!3)
  • Stejně jako postava Dr. House je její představitel Hugh Laurie vášnivý řidič motorek a hráč na klavír. (Galadriel)
  • Hugh Laurie (House) má pocity provinění z toho, že byl placen mnohokrát víc nežl jeho otec, který byl skutečným doktorem. (Galadriel)
  • Dr. Robert Chase (Jesse Spencer) je "intenzivista", lékař, který se specializuje na JIP. Tato specializace je ve Spojených Státech nová a málo rozšířená, zatímco v Austrálii, odkud postava pochází, je již dlouho zaběhnutá. (Galadriel)
  • Dr. Gregory House (Hugh Laurie) byl inspirován postavou Sherlocka Holmese, ale ani Sherlock Holmes nebyl zcela originální. Jeho tvůrce sir Arthur Conan Doyle se nechal inspirovat doktorem Bellem, kterého poznal za svých studií medicíny a jehož specializací byla diagnostika. (Galadriel)

Dr. House - Pilotní díl (2004) (epizoda) (S01E01)

  • Cuddyová (Lisa Edelstein) říká Houseovi (Hugh Laurie), že si našla toho filozofa Jaggera a že má House pravdu - že nedostane vždycky to, co chce, ale jak se ukazuje, když se snažíš, dostaneš, co potřebuješ. To jsou slova ze skladby "You Can't Always Get What You Want" od The Rolling Stones, jejímž frontmanem je Mick Jagger. (karda1)

Dr. House - Pilotní díl (2004) (epizoda) (S01E01)

  • Pilotní díl se od ostatních vizuálně velmi liší, protože byl natočený s oranžovým filtrem na objektivu, díky němuž všichni herci vypadají trochu nažloutle. Ironií je, že Housovým (Hugh Laurie) prvním pacientem na klinice byl muž, který zoranžověl z přílišného množství karotenu. Po pilotním díle bylo od tohoto barevného nádechu upuštěno. (SLOTH)

Dr. House - Čáry v písku (2006) (epizoda) (S03E04)

  • Když Eric Foreman (Omar Epps) zmiňuje, že kluk ujížděl na Lucy v nebi s kubickým zirkonem, v originále „Lucy in the sky with cubic zirconia“, odkazuje na písničku „Lucy In The Sky With Diamonds“ od kapely The Beatles. (Rikoz99)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama