Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 575)

femur 

všechny recenze uživatele

I když se občas zamotám do děje, je úctyhodné jak dlouho scénáristé dokázali vymýšlet trefné a opravdu vtipné sarkastické hlášky House. Většina lidí sice nemůže pochytit a pochopit všechny ty lékařské termíny, ale už jenom upřímnost hlavní postavy vás odbourá. ()

Marvel-Sk 

všechny recenze uživatele

Celkom dlho som sa vyhýbal tomuto seriálu, nechápal, ako môžu ostatní pozerať medicínsky seriál, no jedného dňa som si to zapol aj ja – a ľutujem, že som tak neurobil skôr. Sarkazmus, ktorým hlavná postava len srší. Hugh Laurie - herec, ktorého bude väčšina divákov poznať len pod menom svojej postavy. ()

Whyte 

všechny recenze uživatele

Herecká excelentnost, scénář plný jedovatého sarkasmu a bezesporu celkově nejvíce inteligentní a sofistikovaný doktorský seriál současnosti! Nelze nemilovat i v případě, že je toto tvrzení podložené viděním necelé řady a tak možná neobjektivně dávám 100% a jdu si dát Red bull, ať tu noc a možná ještě další dvě ve společnosti doktorů a dezinfekce překonám! //(1.série_99%)// ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Hugh Laurie fakt válí jeho černým humorem. Role mu výborně sedla. Většinu dílů jsem viděl na tv nova v češtině. Od 5. řady jsem se koukal v originále a bylo to mnohem lepší. Jako top řadu vyzdvihnu šestou, protože scénky na psych. léčebně byli neuvěřitelné! Ještě musím dokouknout poslední 8. řadu, ale dost pochybuji, že by byli lepší než top šestka. Nezapomenutelné postavy jsou zajistě ředitelka Cuddyová a ,,devítka''. ()

2K12Kub 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má jedinou chybu - při jeho sledování na sobě začínám pozorovat příznaky cizokrajných chorob. P.S. Ano, jsem hypochondr ;) ()

Majulenkaa 

všechny recenze uživatele

Ano díky Houseovi jsem objevila svovu úchylku na britské herce a hlavně na lékařské seriály. Tenhle seriál jsem si zamilovala po první zhlédnuté epizodě a vydržela jsem s ním až do konce, při kterém mi nejedna slza ukápla. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Je to moc pěkné, ale malilinko se to přeci jen okouká. Ještěže se trochu mění postavy okolo House a občas je tam dobrý vedlejší nápad, než jen detektivní pátrámní po nemoci. Pro mě je dokonce nejlepší díl, kde je hlavní postavou doktorka Cuddyová, která prakticky nesleze z obrazovky, když dojednává smlouvu s pojišťovnou a "válčí" se správní radou nemocnice. Výborný Laurie, ale i ostatní z jeho týmu a hlavně za ně 95%. ()

Milabusek 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je jeden z mích nejoblíbenějších nejdříve jsem na něj koukal jenom na pár dílu na nově ale teď mi to nedalo a ztáhnul jsem si všech osm serirí a koukám na to od začátku a opravdu si to pořádně uživám a halvně ty Housovy hlášky mně pokáždé rozsekají . Ani se nedivím že Hugh Lauri ( představitel Dr. House) dostal tři ceny emy a pak ještě něco teď si nevzpomínám. No ale kdo má čí nemá rád prostředí nemocni tak si tenhle seriál oblíbý hodně rychle a to nejen kvůli těm hláškám dr. House ale taky kvůli obsazení herců a scénaři no prostě kvůli všemu. No poslední co bych chtěl ještě dodat že kdo tenhle seriál nezná tak ať si okamžitě stáhne a okamžitě pustí . ()

Hansk75 

všechny recenze uživatele

Ne, nemám rád seriály ani filmy z lékařského prostředí. Takže např. Nemocnice Chicago Hope nebo Pohotovost u mě nikdy nedostaly šanci, ale House musí mít rád snad každý. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Seriál ako má byť. Emočne je to naj seriál a to z toho dôvodu, že ma dokáže rozosmiať ale zároveň aj rozrevať, čo sa mnohým seriálom nedarí. Klobúk dole. ()

TONYNKO 

všechny recenze uživatele

1.séria: Super seriál na odpočinok, postavu Housa si proste musíte zamilovať, jendotlivé prípady sú zaujimavé a príbeh Housa taktiež. Jemu proste nejde nefandiť aj cez to že je taký aký je ( vlastne práve preto ho tak zbožnujeme ). 8/10 ()

zanony 

všechny recenze uživatele

Ultimátna realita. Takto by sa dalo popísať dvoma slovami jedno z najrealistickejších diel kinematografie. Doktor čo stratil všetko a získal oveľa viac. Vlastne nie. Bežne sa vo filmoch, seriáloch, či knihách opakuje rutina človeka čo veľa stratil, ale urobilo ho to silnejším, lepším a pozitívnejším. Toto však nie je tento prípad. Gregory House síce stratil skoro všetko na čom mu záležalo, ale nedonútilo ho to vážiť si viacej toho čo mu ostalo. Nie. Zatrpkol a všetko dobré čo mu ešte v živote ostalo sám zničil, či odohnal. Seriál, ktorý so sebou nesie drsnú pravdu. Everybody dies and doctors can't change it. Seriál, ktorý dojme, ale nie preafektovanými scénami, kde bežný človek zachráni situáciu v poslednej sekunde, ale krutým, skutočným životom, kde každá chyba nesie následok, často smrť. Ale aj v takejto situácii dokáže hlavná postava rozosmiať svojím bláznovstvom, či záľubou v sarkazme. ()

Jinpachi 

všechny recenze uživatele

Grázlík, jakému není rovno. Hajzlík, jaký se jen tak nevidí, což mě trochu vadilo, protože od toho jsem byl na světě já. Inteligentní, charismatický, nebojme se to přiznat, arogantní a svéhlavý doktůrek, který dokáže rozplakat jako cibule, rozesmát jako Laurel a Hardy a člověka svými osudy nenechá ani dodechnout. Je to skutečně strhující, scénář je vypilovaný, až se to zdá neuvěřitelné, dialogy sedí, atmosféra by se dala krájet a prostředí je realistické, nebo se tak snaží být, až je téměř uvěřitelné. Kombinace všech druhů pestrých barev dodávají tomuto seriálu šmrnc palety van Gogha a přinutí diváka jen sedět a sledovat tu strhující podívanou s otevřenými ústy, odkud se jen posléze táhne slina dlouhá jako týden před výplatou v dělnické firmě. ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Lékařské prostředí, exotické případy, krásné doktorky, boj o lidský život, vztahy, emoce. Do toho všeho je je zasazena hlavní role cynického, manipulativního a sarkastického lékaře, který je i přes to kladným hrdinou. No, všichni lžou. ()

Saintmalins 

všechny recenze uživatele

Seriál je postavený na jednom hereckém talentu. Hugh Laurie předvedl něco, co nedokáže jenom tak někdo. Vytvořil postavu tak sarkastickou a urážlivou, že si ji okamžitě oblíbil (skoro) úplně každý. Tak výraznou postavou mi připomíná Johnnyho Deppa v jakémkoli filmu, který kdy natočil (hlavně Jack Sparrow... ehm... Kapitán Jack Sparrow). Ale kolikrát jste viděli Johnnyho zahrát něco úplně opačného? Já myslím, že hercem dělá herce to, kolik ODLIŠNÝCH rolí zahraje a ne, jak dobře. Na druhou stranu, když zvládne obojí, tak jenom úklona a couvat. ()

Akatinka 

všechny recenze uživatele

Na Dr. Houseovi ráda dokládám, co úplně nesnáším na seriálech! První tři řady byly úžasný, arogantní génius, co kašle na pravidla. Fajnm to mě nikdy nezklame. Pak ale přišel typickej seriálovej kolabs a polovina hlavních postav se stala typicky vedlejšími a nahradili je postavy úplně jiné. Z arogantního génia se stal závislák a zločinec! Charaktery některých postav se změnily úplně nepřirozeným způsobem, jen aby tam ty postavy zůstaly. Nevím, jestli mají kdy scénáristé pocit, že už seriál není, co má být, tak ho mají zakončit a ne ho překopat tak, že už je to o něčem absolutně jiném než na začátku ! To je to, co mě přimělo, dát seriálu jen dvě hvězdičky. Kdyby seriál začal v tom rázu v jakém skončil, tak bych se na to nikdy nezačala koukat! ()

claudi77 

všechny recenze uživatele

Dr. House je jeden z najlepších seriálov akých som kedy videla. Hlavný hrdina je uštipačný,arogantný, ale presto neuveriteľne múdry a rozumný bez ktorého by to proste nebolo ono. Dr. House,v podaní Hugha Laurieho,prináša do seriálu naozajstný humor,napätie, logické riešenia a vynikajúce stery ktoré si v iných seriáloch snáď ani nebudete môcť pozrieť. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama