Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že prvé diely tohto seriálu som sledoval s očami na stopkách, ale postupom času už mi tie krvavé prípady a vraždy trošku zovšedneli a neortodoxné vyšetrovacie metódy šarmantného pána konzultanta tiež. Pravidelné večerné vysielanie by som asi rýchlo odpískal, avšak pre občasné popoludňajšie posedenie pred obrazovkou je Mentalista vcelku únosný. Tu je to celkom ťažko aj hodnotiť. Niektoré diely sú až moc prehnané, ale niektoré ma zase zaujali. Seriál som sledoval hlavne vďaka skvelej Robin Tunney. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Patrick je výrazně hezčí a o kousek sympatičtější než Dr. House, ale na rovinu musím říct, že ho žeru. Případy, které s bandou agentů řeší, možná nejsou zrovna nejoriginálnější, ale to divadýlko kolem, je prostě skvělé. K tomu si přidejte sériového vraha, který se objevuje v mnoha dílech a zabil Patrickovi rodinu (to není spoiler, dozvíte se to hned v prvním díle) a voala, je tu skvělý oddechový seriál. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejzábavnějších a v době svého vzniku jeden z nejoriginálnějších krimi seriálů. Nejdřív si to řekněme na rovinu, seriál stojí a padá se Simonem Bakerem, ne že by ostatní postavy byly špatné nebo špatně zahrané, ale Simon "Jane" Baker je prostě sympaťák numero uno. Co se dalších hlavních postav týče, prim z nich jednoznačně hrají Lisbonnová a Cho. Hlavně Cho s jeho takřka kamennou tváří je výborný. Rigsby a van Peltová jsou také dobří, ale nedostanou tolik prostoru. Vůbec mi nevadilo, že se valná část seriálu točila kolem Red Johna, naopak všechny díly s ním patřily k těm nejlepším, včetně toho posledního, na který spousta lidí nadává. A pak přišla změna, která seriálu dodala novou šťávu, CBI skončilo a naši hrdinové jsou u FBI, přijdou nové postavy, hlavně Rockmond Dunbar je super a začíná se vlastně od začátku. Byla sice potvrzena i sedmá řada, ale ani nevím jestli na ní mám koukat, protože finále šesté řady by seriál naprosto dokonale zakončilo. Série 1 - 90 % Série 2 - 100% Série 3 -100 % Série 4 - 80 % Série 5 - 60 % Série 6 - 90 % ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Toto je přesně ten typ detektivního seriálu, který mi vyhovuje. Má sympatický tým vyšetřovatelů včetně provokatéra Patrika s holmesovskými dedukčními schopnostmi a osobitým humorem. Nejsou zde žádné příliš drastické scény, je tu málo výbuchů a akčních přestřelek, jen občas nějaká ta honička. Kvalita jednotlivých epizod je kolísavá, jako ostatně u všech mnohadílných krimiseriálů, ale to mi nevadí. Ráda si hned na začátku typnu viníka a občas se i strefím. ()

adamicka 

všechny recenze uživatele

Seriál na styl Anatomie Lži, Sherlock Holmes, Dr. House, kde je hlavní hrdina  nadprůměrně inteligentní a použije jakoukoliv metodu, aby chytl vraha. Osobně mám tento žánr velmi rád, Mentalistu jsem si užil a shlédl všech sedm sezón. Seriál má, ale své chyby. Hlavní dějová linka se začne více a více ignorovat a více než postupný posun blíže k Red Johnovi jde o slepé uličky a poté obrovský skok někdy ke konci 5té série. Lépe by šlo i hrát si s vývojem charakterů, kde jediné k čemu došlo byl pokus udělat z Jana šílence, který je posedlí pomstou, ale který šel ukázat a dotáhnout mnohem lépe. Nevím jestli to je změnou režiséra, ale seriál přejde z toho, že nevíme kdo vrah je a hledáme nápovědy s Janem do toho, že nám většinou ukáže vraha na začátku dílu. Spoiler: Cíl seriálu je chytit seriového vraha Red Johna, ale po té co ho Jane chytne a zabije tak dostaneme dalších zhruba dvacet dílů, které jsou za mě dost zbytečné a i když něco ději přidají, tak je těžké si je představovat jako cokoliv jiného než ždímání peněz ze seriálu ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Grace (Amanda Righetti) dělá, že si najímá nájemného vraha, přičemž je noc. Po úvodní scéně se objevuje nápis "o 36 hodin dříve", avšak nelogicky je opět noc. (willy1)
  • Patrick (Simon Baker) si půjčí od Lisbonové (Robin Tunney) 100 dolarů, aby si mohl zahrát Blackjacka v Casinu. Při cestě ke stolu je jasně vidět, jak si pohrává s žetony, ale než se usadí ke stolu, má v ruce opět pouze bankovky. (Timak)
  • Údržbář půjčí agentu Choovi (Tim Kang) šroubovák. Ten mu ho za chvilku vrátí a údržbář si ho strká do kapsy u kalhot. V dalším záběru je však možné vidět, že agent Cho má šroubovák opět v ruce. (Timak)

Reklama

Reklama