Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný, postavy jsou dobře vyobrazené a odkrývají vždy něco nového. Sice je to typ seriálu, který je dnes mnoho (řešení případů nějakou zvláštní schopností - počítání, detekce z kostí apod.), ale i přes to dokáže zaujmout a nenudí. Patrick se mi dostal velmi pod kůži. /// Tak nám přišel konec druhé série a připadá mi, že začíná krapet ubývat sil. Jestli v další sezóně trochu nepřitvrdí, tak nevím nevím jak se to vyvine, ale předpokládám, že do záhuby. EDIT: Takže zakončení celého seriálu s velkou mírou důstojnosti. I přes zbytečné na natahování (spoiler: po zabití Red Johna), se mi díly v FBI líbili, sice už to nemělo, takové kouzlo a gradaci, ale i tak pecka. Celé ukončení propletené romantickou náladou, jak z nějakého slaďáku krásně zapadlo k Janeově rozervané a romantické duši. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po pilotu není mnoho co vytknout, jedná se o typický produkt, který můžeme v dohledné době očekávat mezi akvizicemi Novy nebo Primy. Je pravda, že originální část je poměrně skromná, nicméně u prvního dílu jsem se nenudil. V okamžiku, kdy se Patrick setká s lékařem v pracovně mrtvého kolegy a má vše pod svou kontrolou, začnete tomu blonďákovi docela fandit. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda vo mne zanechala šesťhviezdičkový dojem, rozkošný Patrick Jane sa okamžite stal jedným z mojich favoritných filmovo-seriálových charakterov. Seriálu nechýba vtip, dramatično a ani kvapka napätia, aj keď treba priznať, že samotné prípady sú len kulisou pre ústrednú postavu a nie sú ničím výnimočné. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zase jen tuctová kriminálka, akorát namísto laboratoře a titěrného pátraní po důkazech je tady vnímavý Patrik Jane a jeho rádoby psychologické žvásty. Simon Baker sice nepostrádá určitý asexuální šarm, ale vlastně je tím jediným, kvůli koho se vyplatí seriál sledovat. A to je trochu málo - žádný originální děj (je dnes těžké otrlého diváka nějakým případem šokovat či aspoň hlouběji zaujmout), mírná nadsázka eliminuje veškeré napětí. Když není v TV nic jiného a nemám zrovna lepší práci nebo zábavu, "Mentalista" neuškodí... Baťovských 59%. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mentalista je ve změti podobných seriálů zářná výjimka. Vůbec to není špatný seriál a hlavní idea také není špatná. Simon Baker do role Patricka Jane naprosto sedne, ale jsem zase u dabingu! Co mě na tomto seriálu v TV nejvíc irituje, je právě dabing a česky mluvící Jane. To je tak slizské, že neznat originál, tak mě to snad od celého odradí. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick Jane (Simon Baker) jezdí v klasickém francouzském autě Citroën DS kovově šedé barvy vyráběném v letech 1955–1975. (Rominator)
  • Na začátku epizody je ostrov nazván San Felix. Takový ostrov se však u kalifornského pobřeží nikde nenachází. Ve skutečnosti se jedná o ostrov Santa Cruz Island, nacházející se cca 40 km od Malibu. (kubstvi)

Reklama

Reklama