Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (509)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Toto je přesně ten typ detektivního seriálu, který mi vyhovuje. Má sympatický tým vyšetřovatelů včetně provokatéra Patrika s holmesovskými dedukčními schopnostmi a osobitým humorem. Nejsou zde žádné příliš drastické scény, je tu málo výbuchů a akčních přestřelek, jen občas nějaká ta honička. Kvalita jednotlivých epizod je kolísavá, jako ostatně u všech mnohadílných krimiseriálů, ale to mi nevadí. Ráda si hned na začátku typnu viníka a občas se i strefím. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Možná že to je klasická kriminálka, ale mě každým dílem fascinuje jak Patrik Jane odhaluje vraždu. Možná že si někteří myslí, že je to blbost, že je to "pohádka" a že by to tak nikdy nešlo, ale opak je pravdou. Opravdu existují lidé jako je Patrik Jane, například Derren Brown, leckdy ukazuje ještě profesionálnější kousky, které jsou opravdové a nesehrané. Vzhledem k tomu, že jsem se nad psychologií člověka kdysi zajímal, a pár věcí se i přiučil, tento seriál mi pomohl v tom, převést to do praxe. Je pravda, že díly jsou na jedno brďo, ale, je zde alespoň nějaký vnitřní děj, který se v průběhu celé série postupně rozvíjí. V každém dílu si sám pro sebe typuju, kdo by mohl být vrahem, a je zvláštní, že po celou dobu první série jsem se nikdy netrefil.Po nějakem tom čase, se mi povedlo odhalit systém, jakým Patrik Jane tyto vraždy řeší, a už jsem se alespoň párkrát trefil. Na seriál rád koukám, protože mě to jednoduše baví, je jednoduchý, ale zároveň vnitřně velice spletitý, to je možná důvod, proč mi vždy všechny částečky zapadly až na konci dílu. Super seriál, jeden z mých nejoblíbenějších! :-) 100% ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda vo mne zanechala šesťhviezdičkový dojem, rozkošný Patrick Jane sa okamžite stal jedným z mojich favoritných filmovo-seriálových charakterov. Seriálu nechýba vtip, dramatično a ani kvapka napätia, aj keď treba priznať, že samotné prípady sú len kulisou pre ústrednú postavu a nie sú ničím výnimočné. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zase jen tuctová kriminálka, akorát namísto laboratoře a titěrného pátraní po důkazech je tady vnímavý Patrik Jane a jeho rádoby psychologické žvásty. Simon Baker sice nepostrádá určitý asexuální šarm, ale vlastně je tím jediným, kvůli koho se vyplatí seriál sledovat. A to je trochu málo - žádný originální děj (je dnes těžké otrlého diváka nějakým případem šokovat či aspoň hlouběji zaujmout), mírná nadsázka eliminuje veškeré napětí. Když není v TV nic jiného a nemám zrovna lepší práci nebo zábavu, "Mentalista" neuškodí... Baťovských 59%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi hlavní postava, jak je podaná. Protože je podaná nejednoznačně, což se začíná projevovat ve 4. sérii o to víc. Líbí se mi chytře vymyšlené případy, detaily, zvolená hudba, drobné vtípky, větší fórky, kamera, která dokáže často z omezeného prostředí vykouzlit některé úžasné scény. Suma sumárum se mi seriál líbí, i když občas je u něho nutné přemýšlet, protože hodně věcí se hraje ve druhém plánu. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick (Simon Baker) mluví s novinářem po telefonu, ale v jednom záběru je znatelně vidět otočení digitální klávesnice na mobilu při změně polohy, což znamená, že hovor ve skutečnosti neprobíhal. (Tsukikage)

Reklama

Reklama