Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Detektiv Patrick Jane je jeden z řady těch vševědů, kteří si v posledních letech našli cestu do žánru detektivních krimi/thrillerů a svým pronikavým intelektem tam řeší případy, na kterých by si celá policejní oddělení lámala zuby desítky let. Od nenávisti jmenovitě téhle postavy mě ale dělí Simon Baker, který tuhle nabubřelou inteligenci halí do takové dávky šarmu, která by rozněžnila i jeho kolegu na poli geniálních dedukcí, dr.House. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zábavný a pohodový seriál se Simonem Bakerem v hlavní roli. Nebýt jeho, nevím, nevím jestli bych to dala celý. Jeho charisma mně pomáhalo překonat čtvrtou sérii, která už je jenom jakýmsi opakováním už viděného. Je čas to ukončit, zbytečné natahování pak dokáže anulovat i ten super rozjezd, ale faktem zůstává, že jsem se s celou tou partou vůbec nenudila. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny díly. A musím říct, že to je moje guilty pleasure. Sice občas jde i o to, jak se najde vrah, ale to nejhlavnější je Velký detektiv a jeho vochcávání civilů. Jako moc jsem si to užil. Sice Rudý John byl i na můj vkus vybrán trochu na sílu, ale jinak se tu i dobře pracuje s postavami z předchozích dílů, které se znovuobjeví... Jako, lituju, že to na DVD nevyšlo s českým dabingem. Ale možná to nebudu v budoucnu řešit. A doporučuji poslední sérii, kde se vyřeší všechny postavy a jejich budoucnost. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Chytlavý, ale rozporuplný seriál, který se na každému úplně zalíbí. V Americe 8,2/10, u nás pouhých 68/100 a nahoru už asi nepůjde. Charismatický Simon Baker, kterého v žádné jiné roli nemůžu ani vidět, mě jako Patrick Jane totálně očaroval a můžu otevřeně přiznat, že jsem v určité etapě dospívání chtěl být jako on a obdivoval jsem veškerá jeho gesta, dedukce, způsob oblékání a uvažování, ale i formu konverzace. Seriál, který je jen a pouze o hlavním hrdinovi, kterého když si oblíbíte, oblíbíte si i samotný seriál a naopak. Hlavní zápletkou je prvních šest sérií tajemný seriový vrah, který Patrickovi zavraždil ženu a dceru, Red John, po kterém Mentalista pátrá a souběžně s tím řeší jako konzultant CBI vraždy v Sacramentu svým velmi osobitým přístupem, kterým všem leze na nervy. Ústředními postavami je pětičlená skupina detektivů a přátel. Zajímavý je také velice vřelý vztah mezi ním a jeho šéfkou, který si od začátku do konce říká o něco víc, než přátelství a důvěru, ale kdo ví... ()

adamicka 

všechny recenze uživatele

Seriál na styl Anatomie Lži, Sherlock Holmes, Dr. House, kde je hlavní hrdina  nadprůměrně inteligentní a použije jakoukoliv metodu, aby chytl vraha. Osobně mám tento žánr velmi rád, Mentalistu jsem si užil a shlédl všech sedm sezón. Seriál má, ale své chyby. Hlavní dějová linka se začne více a více ignorovat a více než postupný posun blíže k Red Johnovi jde o slepé uličky a poté obrovský skok někdy ke konci 5té série. Lépe by šlo i hrát si s vývojem charakterů, kde jediné k čemu došlo byl pokus udělat z Jana šílence, který je posedlí pomstou, ale který šel ukázat a dotáhnout mnohem lépe. Nevím jestli to je změnou režiséra, ale seriál přejde z toho, že nevíme kdo vrah je a hledáme nápovědy s Janem do toho, že nám většinou ukáže vraha na začátku dílu. Spoiler: Cíl seriálu je chytit seriového vraha Red Johna, ale po té co ho Jane chytne a zabije tak dostaneme dalších zhruba dvacet dílů, které jsou za mě dost zbytečné a i když něco ději přidají, tak je těžké si je představovat jako cokoliv jiného než ždímání peněz ze seriálu ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy agenti CBI chytají vraha během dostihů, se dostanou až do budovy, kde se určují sázky. Ve 37. minutě můžeme vidět komparzistu tmavší pleti v béžové bundě, jak se na levé straně objeví kolem probíhajících agentů. Vzápětí ho ale vidíme o dvě vteřiny později před pachatelem, který agentům utíká. Záběr končí, jakmile probíhá skoro kolem něj, nicméně v další scéně je opět před pachatelem a uhýbá na stranu. (Jeffic)

Reklama

Reklama