Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Mno, tak po třech dílech hodnotím spíše průměrně. Nic nového seriál nepřináší, když nepočítám detail, že týpek pomáhající policii má talent jako žádný jiný polda na světě. Klasická kriminálka, která se od různých CSI i tak liší, ale ničím ji nepřekonává. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Zatím nic moc. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Chytlavý, ale rozporuplný seriál, který se na každému úplně zalíbí. V Americe 8,2/10, u nás pouhých 68/100 a nahoru už asi nepůjde. Charismatický Simon Baker, kterého v žádné jiné roli nemůžu ani vidět, mě jako Patrick Jane totálně očaroval a můžu otevřeně přiznat, že jsem v určité etapě dospívání chtěl být jako on a obdivoval jsem veškerá jeho gesta, dedukce, způsob oblékání a uvažování, ale i formu konverzace. Seriál, který je jen a pouze o hlavním hrdinovi, kterého když si oblíbíte, oblíbíte si i samotný seriál a naopak. Hlavní zápletkou je prvních šest sérií tajemný seriový vrah, který Patrickovi zavraždil ženu a dceru, Red John, po kterém Mentalista pátrá a souběžně s tím řeší jako konzultant CBI vraždy v Sacramentu svým velmi osobitým přístupem, kterým všem leze na nervy. Ústředními postavami je pětičlená skupina detektivů a přátel. Zajímavý je také velice vřelý vztah mezi ním a jeho šéfkou, který si od začátku do konce říká o něco víc, než přátelství a důvěru, ale kdo ví... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lépe jsem si vedl jako okultista. Alespoň jsem dával lidem naději. Falešnou, ale naději." Mám slabost pro týpky, kteří chtějí být za každou cenu nejchytřejší v místnosti. A právě skromnost je Mentalistova nejsilnější stránka. Vlastně není, je to celkem sympatickej chlubílek, kterej rád leze lidem do hlav a já jsem přes to jeho ego ze začátku špatně viděl, jak je agentka Lisbonová slabá a případy průměrný. Teď už to vím, takže jsem seriál přestal sledovat a chodím s ním po natáčení na jedno. Ještě nepoznal, že u našeho stolu není ten nejchytřejší. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zábavný a pohodový seriál se Simonem Bakerem v hlavní roli. Nebýt jeho, nevím, nevím jestli bych to dala celý. Jeho charisma mně pomáhalo překonat čtvrtou sérii, která už je jenom jakýmsi opakováním už viděného. Je čas to ukončit, zbytečné natahování pak dokáže anulovat i ten super rozjezd, ale faktem zůstává, že jsem se s celou tou partou vůbec nenudila. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že prvé diely tohto seriálu som sledoval s očami na stopkách, ale postupom času už mi tie krvavé prípady a vraždy trošku zovšedneli a neortodoxné vyšetrovacie metódy šarmantného pána konzultanta tiež. Pravidelné večerné vysielanie by som asi rýchlo odpískal, avšak pre občasné popoludňajšie posedenie pred obrazovkou je Mentalista vcelku únosný. Tu je to celkom ťažko aj hodnotiť. Niektoré diely sú až moc prehnané, ale niektoré ma zase zaujali. Seriál som sledoval hlavne vďaka skvelej Robin Tunney. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick (Simon Baker) si půjčí od Lisbonové (Robin Tunney) 100 dolarů, aby si mohl zahrát Blackjacka v Casinu. Při cestě ke stolu je jasně vidět, jak si pohrává s žetony, ale než se usadí ke stolu, má v ruce opět pouze bankovky. (Timak)
  • Simon Baker (Patrick) mal problém zahrať scény, kde sa bozkával s Robin Tunney (Teresa). Tvrdil, že to bolo, akoby bozkával sestru a dúfal v iný koniec ich "vzťahu". (Petra321)
  • Stavba, která představuje centrálu CBI v Sacramentu, je zadní část historického domu Pico House v centru Los Angeles. (seefoo)

Reklama

Reklama