Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mentalista je neobvyklý seriál, ačkoliv je začátek průměr, jeho kvalita sérií však stoupá, bude vám trvat, než si zvyknete na hlavního hrdinu, Patrick Jane (Simon Baker) je bývalý podvodník, který se dříve vydával za okultistu, poté jeho rodinu zabil Red John, psychopatický sériový vrah se sítí spolupracovníků a fanatických obdivovatelů. Další věc, které musíte dát šanci je detektivní tým, kolem Jane, Robin Tunney jako šéfka Teresa Lisbon mi do role úplně neseděla, až časem se ukáže více její charakter. Jane působí často jako floutek, který nepromýšlí svoje náhlé akce, které mohou stát zdraví a život nejen jeho, ale garantuji, že jeho metodám přijdete na chuť, stejně jako tomu, jak dovedně manipuluje svým okolím. Některé zápletky se táhnou na více dílů, kriminálníci jsou vesměs prohnaní, ale Jane je chytřejší, většinou. Zbožňuji vedlejší postavy, které mají charisma a vrací se, šéf nábožrenské sekty Bret Stiles, podvodnice Erica Flynn (Morena Baccarin), Emanuelle Chriqui jako Lorelei Martins, atd. Mentalista je rozhodně ten typ seriálu, kde jste rádi nejen, že jste ho viděli, ale také s k němu rádi vrátíte. Simon Baker urval herecky sérii pro sebe, ale to že o tolik ční nad ostatními přece jen není jeho chyba:) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bruno Heller | Hudba: Blake Neely | Produkcia: Charles Goldstein | Distribúcia: CBS | Štúdio: Primrose Hill Productions, Warner Bros. Television || Dostal som sa niekam na začitok 3. série, aj to len obdobným sledovaním. Zo začiatku silný motív hlavnej postavy sa stále viac strácal z pozornosti, až ho scenáristi takmer vypustili. Tak začal Mentalista trpieť silnou epizódnosťou, ktorá je dobrá akurát tak do telky pre tých, ktorý nepotrebujú silný príbeh, len zapnutú telku, kde sa niečo slušné predsalen deje. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prostě se jen pořádně dívá okolo sebe a nemá klapky na očích. Zkuste to i vy, podívejte se na někoho v metru, tramvaji, autobusu nebo jen na osobu, která momentálně přechází křižovatku, venčí psa. Chování té osoby, gesta, drobné detaily, které zachytíte při pozorném pohledu na ni vám řeknou a prozradí hodně aniž by otevřela pusu. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Simon Baker a jeho úsměv mě dostali hned během prvního dílu na lopatky, takže bylo jasné, že se budu dívat i nadále. Jen je škoda, že za jeho policejní partnerku nezvolili někoho jiného, Robin Tunney a ty její ksichty mě už víte co :) Dějová linka kolem Red Johna se táhne jak nudle, což ji ubírá na zajímavosti, a objevuje se snad jenom v době, kdy scénáristé nemají nápady na nějaké jiné případy (???) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že prvé diely tohto seriálu som sledoval s očami na stopkách, ale postupom času už mi tie krvavé prípady a vraždy trošku zovšedneli a neortodoxné vyšetrovacie metódy šarmantného pána konzultanta tiež. Pravidelné večerné vysielanie by som asi rýchlo odpískal, avšak pre občasné popoludňajšie posedenie pred obrazovkou je Mentalista vcelku únosný. Tu je to celkom ťažko aj hodnotiť. Niektoré diely sú až moc prehnané, ale niektoré ma zase zaujali. Seriál som sledoval hlavne vďaka skvelej Robin Tunney. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Ve stejném hotelu, kam policisté odvezou oběť požáru za manželkou a dcerou, se natáčel seriál Jmenuju se Earl (od r. 2005). (ČSFD)
  • Simon Baker (Patrick Jane) je australské národnosti, a proto musel v seriálu napodobovat americký přízvuk. Občas mu však nějaké slovíčko ujede, a to zejména ve slovech typu "our" nebo "hour". V seriálu však není jediný, jelikož stejný problém má i Owain Yeoman (Wayne Rigsby), který je původem Welšan. V jedné epizodě dokonce jeho postava mluvila irským přízvukem, což je pro něj paradoxně přirozenější. (Scelleton)
  • Po vystoupení z výtahu v ústředí CBI (California Bureau of Investigation) lze na pravé straně několikrát zahlédnout portrét 38. guvernéra státu Kalifornie, kterým byl Arnold Schwarzenegger v období 17. listopadu 2003 – 3. ledna 2011. (Rominator)

Reklama

Reklama