Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (509)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zábavný a pohodový seriál se Simonem Bakerem v hlavní roli. Nebýt jeho, nevím, nevím jestli bych to dala celý. Jeho charisma mně pomáhalo překonat čtvrtou sérii, která už je jenom jakýmsi opakováním už viděného. Je čas to ukončit, zbytečné natahování pak dokáže anulovat i ten super rozjezd, ale faktem zůstává, že jsem se s celou tou partou vůbec nenudila. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Simon Baker se dočkal svojí životní role, divák další tuctovky, kampani navzdory.. A navzdory svojí zvláštně schizofrenní postavě, která se však chová spíš jako mentál, drží seriál, který se zoufale snaží diváky přesvědčit - manipulovat jimi - o své výjimečnosti v podobě sofistikovanosti i ozvláštněních a oživeních krimižánru, aby však byl v podstatě nesmírně konvenční záležitostí, pohromadě.. Velmi zábavné, leč o moc slabší, než jak si tahá triko.. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda vo mne zanechala šesťhviezdičkový dojem, rozkošný Patrick Jane sa okamžite stal jedným z mojich favoritných filmovo-seriálových charakterov. Seriálu nechýba vtip, dramatično a ani kvapka napätia, aj keď treba priznať, že samotné prípady sú len kulisou pre ústrednú postavu a nie sú ničím výnimočné. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mentalista je ve změti podobných seriálů zářná výjimka. Vůbec to není špatný seriál a hlavní idea také není špatná. Simon Baker do role Patricka Jane naprosto sedne, ale jsem zase u dabingu! Co mě na tomto seriálu v TV nejvíc irituje, je právě dabing a česky mluvící Jane. To je tak slizské, že neznat originál, tak mě to snad od celého odradí. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Od te doby, co skoncil Columbo, mi tu chybel detektiv, ktery je vic vtipny nez vazny, nikdy nenosi pistoli a vsechny zlocince prechytraci...a ejhle tu se zjevil...hraje ho sympatak Baker a ma i vyborne vedlejsi postavy detektivu...obzvlast ve druhe serii se poradne rozjede, ta je mnohem lepsi nez prvni...pro me dustojny nastupce, takovy Columbo II. a minimalne 4 hvezdicky. Musim jednu strhnout za nektere slabsi zapletky, ale dily kolem Red Johna jsou za 5. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick (Simon Baker) si půjčí od Lisbonové (Robin Tunney) 100 dolarů, aby si mohl zahrát Blackjacka v Casinu. Při cestě ke stolu je jasně vidět, jak si pohrává s žetony, ale než se usadí ke stolu, má v ruce opět pouze bankovky. (Timak)
  • Přestože Rigsby (Owain Yeoman) se svou kolegyní jen chodil, má v této epizodě při rvačce s otcem jasně viditelný prsten na prsteníčku. (Ermanaricus)
  • Simon Baker (Patrick) mal problém zahrať scény, kde sa bozkával s Robin Tunney (Teresa). Tvrdil, že to bolo, akoby bozkával sestru a dúfal v iný koniec ich "vzťahu". (Petra321)

Reklama

Reklama