Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prostě se jen pořádně dívá okolo sebe a nemá klapky na očích. Zkuste to i vy, podívejte se na někoho v metru, tramvaji, autobusu nebo jen na osobu, která momentálně přechází křižovatku, venčí psa. Chování té osoby, gesta, drobné detaily, které zachytíte při pozorném pohledu na ni vám řeknou a prozradí hodně aniž by otevřela pusu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Simon Baker se dočkal svojí životní role, divák další tuctovky, kampani navzdory.. A navzdory svojí zvláštně schizofrenní postavě, která se však chová spíš jako mentál, drží seriál, který se zoufale snaží diváky přesvědčit - manipulovat jimi - o své výjimečnosti v podobě sofistikovanosti i ozvláštněních a oživeních krimižánru, aby však byl v podstatě nesmírně konvenční záležitostí, pohromadě.. Velmi zábavné, leč o moc slabší, než jak si tahá triko.. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bruno Heller | Hudba: Blake Neely | Produkcia: Charles Goldstein | Distribúcia: CBS | Štúdio: Primrose Hill Productions, Warner Bros. Television || Dostal som sa niekam na začitok 3. série, aj to len obdobným sledovaním. Zo začiatku silný motív hlavnej postavy sa stále viac strácal z pozornosti, až ho scenáristi takmer vypustili. Tak začal Mentalista trpieť silnou epizódnosťou, ktorá je dobrá akurát tak do telky pre tých, ktorý nepotrebujú silný príbeh, len zapnutú telku, kde sa niečo slušné predsalen deje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě přinejlepším lehce nadprůměrný "sociálně inženýrský" seriál z rodiny Psych, Anatomie Lži a asi dalších, o kterých jsem neslyšel. Samozřejmě pokud vám zaimponuje hlavní hrdina, tak je jasné že to uvidíte jinak než já, který Simona Bakera považuje za tuctového stárnoucího playboye, kterého si pamatuju jen z mrňavé roličky v L.A.: Confidential (a který k mému překvapení strávil nějaký ten rok ve Škole Zlomených Srdcí:)), herecky naprosto nesrovnatelného třeba právě s Timem Rothem z Lie To Me. Abych to doplnil, jeho Patricka Janea mám za podivné a dosti nesnesitelné, neustále v tom samém navlečené individuum, které mě nezajímá. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že seriálu celkově chybí nějaká originalita pokud jde o zápletky jednotlivých epizod. Ale samozřejmě čím jiným se zavděčit tomu věhlasnému "průměrnému divákovi", než něčím co vyčistí a nepoškrábe, a je bez chuti a bez zápachu, že... Zkrátka a dobře likvidace Lie To Me po třech sériích a veselé pokračování tohohle, mi bude ležet v hlavě ještě dlouho. 60%, abyste neřekli, že jsem zaujatý víc než je obvyklé;) ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mentalista je ve změti podobných seriálů zářná výjimka. Vůbec to není špatný seriál a hlavní idea také není špatná. Simon Baker do role Patricka Jane naprosto sedne, ale jsem zase u dabingu! Co mě na tomto seriálu v TV nejvíc irituje, je právě dabing a česky mluvící Jane. To je tak slizské, že neznat originál, tak mě to snad od celého odradí. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Tato epizoda je speciální, protože se příběhově odehrává několik let před prvním dílem a funguje jako úvod do seriálu. (Rominator)
  • Ve stejném hotelu, kam policisté odvezou oběť požáru za manželkou a dcerou, se natáčel seriál Jmenuju se Earl (od r. 2005). (ČSFD)

Reklama

Reklama