Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prostě se jen pořádně dívá okolo sebe a nemá klapky na očích. Zkuste to i vy, podívejte se na někoho v metru, tramvaji, autobusu nebo jen na osobu, která momentálně přechází křižovatku, venčí psa. Chování té osoby, gesta, drobné detaily, které zachytíte při pozorném pohledu na ni vám řeknou a prozradí hodně aniž by otevřela pusu. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Já nevím, že si nedají pokoj s těmi otravně koncipovanými seriály, kdy se v rozmezí 45. minut všechno vyřeší, pořád se tam vydatně kecá, když dojde na akci, tak jenom divák kroutí hlavou. Chápu, že v USA, když nějaký herec vleze do seriálu, tak je to ostuda, protože seriály se tam berou dost podřadně a o herci to svědčí, že buď byl slavný a není už o něj zájem, anebo teprve rozjíždí svou kariéru. A Simon Baker nikdy slavný nebyl, pár lidí ho zná, a tak ani nevadí, že hraje v této odpadové záležitosti. Seriál je to pochopitelně špatný a nijak se neliší od seriálové dikce a produkce z USA. Jinak ten díl jsem neviděl do konce. Nedalo se na to dívat a vypnul jsem to. Škoda proudu na takovou předvídatelnou ultrastupiditu v režii, kterou bych zvládl i já. Tak je to ubohé, a tebe Simone Bakere lituji, že v tom hraješ. Já bych honorář za tohle ani nechtěl. Tak moc bych se styděl, že jsem v tom hrál. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Mentalista je hrozná hovadina o jednom nazrzlým kokotovi. Viděl jsem asi dva až tři díly a stálo mě to mnoho sil. Najít takovou sračku není vůbec jednoduché. Možná kdbyby v hlavní roli byl nějaký sympaťák, tak by se moje hodnocení mohlo diametrálně lišit. Ale to jsou samá kdyby a ty neplatí na CSFD.cz a ani v životě. Ty sračky, které vypouští z úst snad ani nepotřebují další komentář. Možná kdbybych měl o IQ méně, tak bych byl býval nadšen. Takhle to bude odpádek. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po sedmi sezonách a 151 episodách Mentalista doklopýtal k závěru, za který se nemusí stydět. Můj vztah k němu se v průběhu těch sedmi let měnil - od prvotního nadšení z Patrika Jane coby "vážně se tvářícího Psych", přes fascinaci postavou všemocného sériového vraha Red Johna, až po znechucení z toho, jak dlouho se jeho linie táhne. Víte, jak se pozná, že krimi procedurálka umírá? Když v diskusích drtivá většina příspěvků patří shipperům (nejčastěji ženského či neurčitého pohlaví), zuřivě řešícím vše kolem možných kombinací postav s romantickou zápletkou (hlavně Jisbon). A i ony se v poslední řadě dočkaly! V té době jsem koukal už spíš ze setrvačnosti, v naději na občasný hravý díl, připomínající první řady. Ale nelituju toho, Cho vybírající svatební šaty v poslední episodě mě utvrdil v tom, že mě to vlastně bavilo víc, než mnohé show, co se rozplynou do ztracena pod sekerou diváckého nezájmu. Takže nakonec ponechám své hodnocení na 4/5. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Simon Baker se dočkal svojí životní role, divák další tuctovky, kampani navzdory.. A navzdory svojí zvláštně schizofrenní postavě, která se však chová spíš jako mentál, drží seriál, který se zoufale snaží diváky přesvědčit - manipulovat jimi - o své výjimečnosti v podobě sofistikovanosti i ozvláštněních a oživeních krimižánru, aby však byl v podstatě nesmírně konvenční záležitostí, pohromadě.. Velmi zábavné, leč o moc slabší, než jak si tahá triko.. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick Jane (Simon Baker) má na sobě v každém díle tmavě modré kalhoty, vestu a sako, kromě epizody Rudý korálek, kdy je jeho oblek tmavošedý a podélně prošitý světle šedými nitkami. (TaNya_)
  • Přestože Rigsby (Owain Yeoman) se svou kolegyní jen chodil, má v této epizodě při rvačce s otcem jasně viditelný prsten na prsteníčku. (Ermanaricus)
  • Po vystoupení z výtahu v ústředí CBI (California Bureau of Investigation) lze na pravé straně několikrát zahlédnout portrét 38. guvernéra státu Kalifornie, kterým byl Arnold Schwarzenegger v období 17. listopadu 2003 – 3. ledna 2011. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno