Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

jh666 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejzábavnějších a v době svého vzniku jeden z nejoriginálnějších krimi seriálů. Nejdřív si to řekněme na rovinu, seriál stojí a padá se Simonem Bakerem, ne že by ostatní postavy byly špatné nebo špatně zahrané, ale Simon "Jane" Baker je prostě sympaťák numero uno. Co se dalších hlavních postav týče, prim z nich jednoznačně hrají Lisbonnová a Cho. Hlavně Cho s jeho takřka kamennou tváří je výborný. Rigsby a van Peltová jsou také dobří, ale nedostanou tolik prostoru. Vůbec mi nevadilo, že se valná část seriálu točila kolem Red Johna, naopak všechny díly s ním patřily k těm nejlepším, včetně toho posledního, na který spousta lidí nadává. A pak přišla změna, která seriálu dodala novou šťávu, CBI skončilo a naši hrdinové jsou u FBI, přijdou nové postavy, hlavně Rockmond Dunbar je super a začíná se vlastně od začátku. Byla sice potvrzena i sedmá řada, ale ani nevím jestli na ní mám koukat, protože finále šesté řady by seriál naprosto dokonale zakončilo. Série 1 - 90 % Série 2 - 100% Série 3 -100 % Série 4 - 80 % Série 5 - 60 % Série 6 - 90 % ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Chvíli mě to bavilo. Ale fakt jen chvíli. Ono je to takový nedomrlý. Hlavní hrdina je chvíli sympaťák, ale pak začal bejt docela slizkej egoista, co se stará jen o sebe a svou pomstu. Jeho schopnosti jsou navíc skoro nadpřirozený, to by jste nevěřili, co všechno on dokáže, jak vám proniká do myšlenek a přehrabuje se v mozku.... A vedlejší postavy jsou vyloženě k smíchu! Dlouho mě tak nenudila podobná sebranka nulovejch charakterů a nevýraznejch přicmrndávačů. Ty lepší z nich maj jedinou dobrou vlastnost, že jsou vám ukradený a nelezou vám na nervy, jako ty ostatní. Má to jistou úroveň a pár dílů, kde se dedukuje z těch zdánlivě nepodstatnejch detailů je zajímavejch, ale určitě jsou lepší a zábavnější seriály. Například seriály, kde si oblíbíte postavy. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Od te doby, co skoncil Columbo, mi tu chybel detektiv, ktery je vic vtipny nez vazny, nikdy nenosi pistoli a vsechny zlocince prechytraci...a ejhle tu se zjevil...hraje ho sympatak Baker a ma i vyborne vedlejsi postavy detektivu...obzvlast ve druhe serii se poradne rozjede, ta je mnohem lepsi nez prvni...pro me dustojny nastupce, takovy Columbo II. a minimalne 4 hvezdicky. Musim jednu strhnout za nektere slabsi zapletky, ale dily kolem Red Johna jsou za 5. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zábavný a pohodový seriál se Simonem Bakerem v hlavní roli. Nebýt jeho, nevím, nevím jestli bych to dala celý. Jeho charisma mně pomáhalo překonat čtvrtou sérii, která už je jenom jakýmsi opakováním už viděného. Je čas to ukončit, zbytečné natahování pak dokáže anulovat i ten super rozjezd, ale faktem zůstává, že jsem se s celou tou partou vůbec nenudila. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komplet: Nie zle, silnejsie a slabsie chvile. // Predchadzajuce komenty: Do 1x11: Je to zvlastne. Niektore veci dojdu aj mne, niektore mi nemaju z coho, niektore mi pripada ze mu trvaju pridlho... len velmi zriedka sa stava, ze zistim, ze som si nieco uvedomit mohla a neuvedomila. Celkovo sa na to ale dobre pozera. Podla imdb este 2 epizody. Dufam RJ uzatvoria. Update v polke S2: Standart si drzia. Pekny serial - ako mnohe a predsa iny. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick Jane (Simon Baker) jezdí v klasickém francouzském autě Citroën DS kovově šedé barvy vyráběném v letech 1955–1975. (Rominator)
  • V tejto epizóde, ktorá sa zaoberá aj černošským gangom, sa pri problematických rozhodnutiach v dialógoch viackrát zopakuje text „Vykonaj správnu vec“, čo môže byť narážka na černošskú filmovú klasiku z gheta Konaj správne (1989) od Spikea Leeho. (Autogram)
  • Stavba, která představuje centrálu CBI v Sacramentu, je zadní část historického domu Pico House v centru Los Angeles. (seefoo)

Reklama

Reklama