Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 575)

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší seriál s perfektním humorem a navíc hloubkou životních problémů postav. House má hodně společného s Sherlockem Holmsem a i když je pro mne medicína španělská vesnice, tak se u lékařských případů nenudím. Koukám na to stále dokola a nemůžu se nabažit, zlomový seriál mého života a House mi silně přirostl k srdci. První dva díly 6 serie jsou neuvěřitelné, připomínají mi jak tématem tak kvalitou přelet nad kukaččím hnízdem. Opravdu geniální. 100% ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej, ale dva díly a víc jsem nedal. Ujetý seriály mohu, ale tenhle na mě působí tak nějak bezdušně. Tak nějak mdle. ()

Atten 

všechny recenze uživatele

Seriálů, které by mě nikdy neomrzely, je po čertech málo a daly by se spočítat na prstech jedné ruky. Tenhle kulhající šmejd mezi ně patří. Děj, obsazení, režie, atmosféra, humor, hudební zpracování - vše na co si vzpomenete je u tohoto seriálu perfektní. 100% ,,Everybody lies..." G. House // Úprava po dokoukání seriálu: Musim říct, že mě poslední díl zklamal. Happyend a House? Divná kombinace. Měli zvolit smutnější konec. Klidně bych byl ochotnej i utrousit nějakou slzu. Škoda... ()

Dexter666 

všechny recenze uživatele

House je bezpochyby najsympatickejší cynik a sviniar pod slnkom... A preto ho všetci tak milujeme. PS: Slovenský dabbing je naozaj vynikajúci! ()

astrain 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal rád seriály z nemocničného prostredia, ktorých boli televízie vždy plné. Avšak Dr. House takýmto seriálom zároveň je aj nie je. Je z tohto prostredia no téma je využitá hlavne na riešenie zdanlivo neriešiteľných chorôb, ktoré rieši vlavná postava - cynický, ľuďom neveriaci, vždy mrzutý no zároveň inteligentne vtipný Dr. House. ()

jaqubko 

všechny recenze uživatele

Nachádzajú sa tu láska, humor ,dráma a napätie.Je veľa podobných lekárskych seriálov ale skoro žiadny (pokiaľ viem ja tak vôbec žiadny) neponúka takú charizmatickú hlavnú postavu.Gregoryho Housea budete mať radi ale aj ho nenávidieť kvôli jeho vlastnostiam. Takisto jednotlivé časti a prípady mi brali dych, najmä prvé dve sezóny, potom to začalo byť monotónne a preto sa to autori pokúsili oživiť novým tímom čo si myslím im takisto vyšlo aj ked sa napokon k pôvodnému vráti. V 5. sérii sa začali viac zaoberať aj charaktermi, osobným životom postáv a vzťahmi medzi nimi, za čo majú odomňa veľké plus. Seriál je takisto podporený výborným slovenským dabingom ktorý je podľa mňa ešte lepší ako originál(český som nepočul ale od kamarátov viem že je hrozný a zaniká tak väčšina ironických vtípkov).Odomňa 95%. ()

Zirael 

všechny recenze uživatele

Hugh Laurie má obrovské charisma a role dr. House mu prostě sedla, kdyby to hrál kdokoliv jiný, tak to není ani zdaleka ono. Ale tak nějak mě ty nejnovější řady moc nebaví, nevím jestli je to tím, že se začínají zdánlivě neřešitelné případy zajídat, nebo tím, že druhý tým není tak dobrý jako ten první... proto nemůžu dát plné hodnocení. ()

Dana1926 

všechny recenze uživatele

Cynický, protivný, sarkastický a přesto ho všichni milujeme. Dr. House tahle postavička hojně plýtvající ironií a černým humorem je prostě zase něco jiného. Hugh Laurie už od dob Fry and Laurie a Černé zmije baví, takže mu takhle role dokonale sedí. Případy jsou vždycky nějaká kuriozita, navíc můžem sledovat jakou kravinu House zase provede. A sám House nám občas ukáže, že pod tou pózou „ mám všechno na háku “ se skrývá obyčejný člověk stejný jako my ostatní. Už se na tohle dívám opravdu hodně dlouho, ale baví mě to i po těch letech. House je prostě borec, protože takhle fantasticky setřít lidi to umí fakt jenom on! ()

SelfishMan 

všechny recenze uživatele

Dr.House je především Hugh Laurie a Hugh Laurie je všem známý asi především jako Dr.House. Kdo by si tohoto sarkastického, neupraveného doktora nezamiloval! Postava doktora s prošedivělým strništěm, nevyžehlenou košilí, v teniskách a s hůlkou je nezaměnitelná a upoutá pozornost nejen svým cynismem, černým humorem, sarkasmem, ale fascinuje mě i svými filosofickými proslovy, v kterých se často skrývá kus pravdy či zajímavý pohled na svět. I během 7.série si House drží na seriály poměrně vysokou a stabilní kvalitu a stále mě neomrzel, ikdyž každý díl, až na drobné vyjímky, pracuje s podobným vzorcem. Cuddy, Forman, Chase, Thirteen a v poslední době i Taub jsou další skvělé a hodně zajímavé postavy (neméně dobře zahrané). Jediný kdo mi lezl vždy na nervy byla Cameronová, a ta nová mladá v 8. sérii. Pro mě v průměru 95%. "Everybody lies" // Ps. v 7.sérii nastává drobná změna a samotné lékařské případy jsou stále více upozaděny na úkor řešení osobních problémů především House, není to na škodu a částečně to oživuje ten trošičku strnulý vzorec každého dílu. Velmi vítám návrat "13" :) pořád za 5* // ()

janulin123 

všechny recenze uživatele

Nevím kdo postavu doktora House vymysle, každopádně, trefil se do černého. Není to jen obyčejná slátanina z lékařského prostředí, každý díl je skvěle promyšlený. Na obsazení si nemůžu v žádném případě stěžovat. Doktor House to jsou: nezapomenutelné hlášky, nezapomenutelný Laurie a nezapomenutelný zážitek. ()

aranek 

všechny recenze uživatele

Nemám rád seriály z medicínského prostředí, tenhle ale tvoří výjimku. Sarkastický a brilantní diagnostik se všemi svými idiosynkraziemi je natolik dokonalý, že mu odpustíme některé odborné nonsensy, které beztak laický divák neodhalí. Hvězdička navíc za jen volně navazující jednotlivé díly; nesnáším seriály, kde nelze zmeškat epizodu. ()

niki niki 

všechny recenze uživatele

Hugh Laurie jako House už nemohl být lepší, dává do toho všechno co může a je to vidět. Koukla jsem se na jednu epizodu a hned jsem se musela podívat na další. Podle mě je to nejlepší seriál 20. století. Ne vždycky epizoda skončí dobře, ale asi je to lepší, než kdyby to bylo jako ostatní seriály, které končí pokaždé dobře a nic moc zajímavého se tam neděje. To se ale tady stát nemůže. V tom je House rozhodně jiný v tom dobrém smyslu slova. Když se Housovi podaří vyléčit pacienta je to dobré, když se mu to ale nepodaří, je to lepší, zajímavější a rafinovanější. Všem doporučuju se na tenhle seriál podívat.. :)) ()

henrykz 

všechny recenze uživatele

Pořád to stejné a přesto to člověka nepřestane bavit. Nejspíš za to můžou geniálně vložené osobní života hlavních postav. Seriálu ovšem hodně prospěl i Hugh Laurie, který mu dodává toho pravého "House". ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Tahle postava, tenhle seriál, to je něco, co po shlédnutí budete tak nenávidět, až to budete nakonec milovat. Jednoznačně nejvýraznější seriálová postava od dob Džejára v amerických filmových dějinách. Nemocničních seriálů bylo již plno, ale vhodit manipulativního sarkastického prevíta mezi mladé doktory, tomu se říká geniální filmový tah. Hugh Laurie mě dostal od první chvíle, ačkoli těmi novějšími sériemi už začíná ztrácet přece jen trochu na kvalitě. Nic to ale nemění na tom, že je to jeden z nejlepších seriálů jaké kdy vznikli. A jak by řekl Gregory, ,,Žádná žena nás neuvítá doma s večeří a polibkem. Proto Bůh stvořil mikrovlnky...já říkám ,, Žádný seriál vás nepřipoutá tak jako tento, proto Bůh stvořil House,, . ()

mark65 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem si rychle oblíbil už kvůli hláškám house, které nemají chybu a kvalitnímu zpracování. ()

nightstalker 

všechny recenze uživatele

Snad každý o tomto seriálu někdy slyšel. Stačí jediný díl a kdokoliv si udělá o tomto doktorovi jednoduché mínění. Sarkastický, ironický, smutný, závislý, geniální. To co nás však na něm nadchne nejvíce je jeho úhel pohledu na život. Lidé jsou jen ovce a někteří jsou prostě předurčeni trpět na úkor druhých. Nejpropracovanější a nejemotivnějsí seriál všech dob. Ukazuje lékařskou práci v úplně jiném světle, než jiné seriály z tohoto prostředí. Role jako by byla pro Laurieho přímo stvořena a čekala jen na něj, aby nám mohl ukázat své schopnosti. Stále nemůžu pochopit, jak může režisér docílit toho, že každých 45 minut nacpe tou největší možnou várkou černohumorných vtípků a ješte přitom vždy překvapí něčím novým. Ano toto je nejlepší seriál všech dob. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama