Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (10)

Mentalista (2008) 

Obyčejnej kriminální seriál? Ale notak! Dokonalej Simon Baker a jeden z nejlepších castingů vůbec. Když tě prostě baví sledovat vztahy a životy všech 5 postav v týmu, je to prostě trefa do černýho. Byl jsem nasranej, když Grace poslala do háje Rigsbyho. Když Cho neměl holku, když Jane měl rád Lisbonovou ale neřekl to. Prostě mě to bavilo, všech 7 řad, všech 181 dílů. I když po vyřešení případu Rudého Johna nebyl seriál tak brilantní, furt mě to bavilo. Teď koukám na poslední díl a mě to prostě bude mrzet, že už není nic dalšího. Patricku, Lisbonová, Cho, Brace, Rigsby, bylo to super! ()

Série 1 (2008) (S01) 

Ani geniální Simon Baker nedokázal Mentalistovi ukopat více než jen průměr, alespoň na úvod. Celou sérií, a nejspíš i seriálem, se bude linout hlavní dějová linka, která se co několik dílů trochu posune, zbytek jsou ale pouze epizodní kriminální případy, ve kterých často právě Baker exceluje. Je sympatický, geniální a jak se usměje, vy se musíte usmát s ním. Pro nadprůměrný seriál to ale zatím nestačí, ostatní, a hlavně scénáristé, mu musí pomoct. ()

Série 2 (2009) (S02) 

Stále na naprostém vrcholu....průměrnosti. Tentokrát mě už ale tak nebaví ani Simon Baker. Seriál se stále točí dokola a nemůže se pořádně rozjet. ()

Série 3 (2010) (S03) 

Malý, fakt nepatrný posun kvalitou trochu nahoru. Hlavně ke konci série se dostává seriál vod, kam by mohl doplavat, kdyby dal humor na druhou kolej a přitvrdil na vážnosti a thrilleru. Patrick Jane by na tom rozhodně netratil. ()

Série 4 (2011) (S04) 

...a Mentalista pokračuje tam, kde začal. Epizodní příběhy, minimální posun dopředu a jako vždy skvělý závěrečný díl, který hodně namlsá na další sérii. Prostě Mentalista, no... ()

Série 5 (2012) (S05) 

Druhá polovina série je přece jen o chlup lepší. Je tu mnohem větší důraz na Rudého Johna a na vtipný vztah mezi Waynem a Grace, kterému osobně moc fandím. Jako by se scénáristé zase vrátili na začátek seriálu, kdy byl Jane neokoukaný. Baví mě to. ()

Série 6 (2013) (S06) 

Finální série střetu, který sledujeme 5 a půl sezón. I když střet s Rudým Johnem bych si představoval trochu osudovější, moc mě potěšil závěr. Nový tým s FBI se sice nějakou dobu "hledal", ale stálo to za to. Závěrečné díly jsou skvělý. ()

Svatba v rudém (2013) (S06E03) 

Konečně! Kašlat na Patricka nebo Rudého Johna. Tímhle mohl končit celý seriál :) ()

Modrý pták (2014) (S06E22) 

Americky hloupý závěr až na půdu, ale taky nejvtipnější a nejlepší možný. Skvělý! ()

Série 7 (2014) (S07) 

Fanouškovská série, která je jen takový bonbon na vrcholu. Bude mi smutno, že už není nic dalšího. I když už to nemělo tu šťávu, nový tým tomu dodal zase trochu grády. ()

Reklama

Reklama