Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem to dost čekal, ale paradoxně i tak je pro mne tento seriál (nebo alespoň jeho pilot) hodně velkým zklamáním. Začíná to nejnevýraznějším hlavním hrdinou za poslední seriálová léta, pokračuje přes podivné herce, kteří hrají spíše svými komickými grimasami než mluvenou řečí, a končí rádoby akční a napínavou snahou o efektivní zakončení dílu... navíc jsem měl pocit, že více než půlka seriálu je jen bezduchá vata plná podivných nudných řečí, hlavně aby se to včechno co nejdříve vyřešilo! Za to, že si Baker ustlal pod smajlíkem nakresleným krví jeho zavražděné rodiny, má ale u mě tvůrce malé plus. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Od te doby, co skoncil Columbo, mi tu chybel detektiv, ktery je vic vtipny nez vazny, nikdy nenosi pistoli a vsechny zlocince prechytraci...a ejhle tu se zjevil...hraje ho sympatak Baker a ma i vyborne vedlejsi postavy detektivu...obzvlast ve druhe serii se poradne rozjede, ta je mnohem lepsi nez prvni...pro me dustojny nastupce, takovy Columbo II. a minimalne 4 hvezdicky. Musim jednu strhnout za nektere slabsi zapletky, ale dily kolem Red Johna jsou za 5. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď sú si Mentalista a Monk časovo výrazne vzdialení (Monk sa začal vysielať 2002 a Mentalista 2008, oba seriály sa dočkali šiestich sezón), obidva sú si námetom dosť podobní. Jedná sa o kriminálne seriály plné vrážd a iných ťažkých zločinov, ale obidva sú poňaté relatívne odľahčene (možno trochu ako Columbo?) a vystupuje v nich do policajného zboru sa absolútne nehodiaci týpek/maniak so značne svojráznymi metódami vyšetrovania, ktoré však v oboch seriáloch vedú k úspešnému vyriešeniu prípadov a profesionálni policajti väčšinou len na konci prídu, namieria na páchateľa zbraň a zatknú ho. Tým sa ale podobnosť končí. V mojich očiach víťazí Mentalista. Nie je to zázrak, ani seriál desaťročia, ale s odstupom času ho mám čoraz radšej. Chápem, že niektorým nesadol Simon Baker, no mne pripadal sympatický a bolo vidno, že mu to myslí. Simon na to nešiel až tak prehnane, ako Tony Shalhoub alias Monk a práve uveriteľnosťou a prešibanosťou si ma získal. Naprieč všetkými sériami prebiehala dejová linka na pokračovanie ohľadom Red Johna, ale tieto epizódy ma príliš neoslovili. Naopak, vestička áno. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny díly. A musím říct, že to je moje guilty pleasure. Sice občas jde i o to, jak se najde vrah, ale to nejhlavnější je Velký detektiv a jeho vochcávání civilů. Jako moc jsem si to užil. Sice Rudý John byl i na můj vkus vybrán trochu na sílu, ale jinak se tu i dobře pracuje s postavami z předchozích dílů, které se znovuobjeví... Jako, lituju, že to na DVD nevyšlo s českým dabingem. Ale možná to nebudu v budoucnu řešit. A doporučuji poslední sérii, kde se vyřeší všechny postavy a jejich budoucnost. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale otravnejšieho detektíva v TV seriáloch asi len ťažko nájsť. Napriek tomu, že jednotlivé epizódy sú po scenáristickej a námetovej stránke vcelku fajn (hoci nič nadpriemerné v porovnaní s inými seriálmi tohto žánru), tak celý dojem z tohto detektívneho seriálu mi absolútne znepríjemňuje prehnane asertívna postava premúdrelého detektíva Patricka s kopou prihlúplych argumentov a až otravne suverénnym správaním. Takže díky, radšej Monk :D ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Simon Baker (Patrick) mal problém zahrať scény, kde sa bozkával s Robin Tunney (Teresa). Tvrdil, že to bolo, akoby bozkával sestru a dúfal v iný koniec ich "vzťahu". (Petra321)
  • Patrick (Simon Baker) mluví s novinářem po telefonu, ale v jednom záběru je znatelně vidět otočení digitální klávesnice na mobilu při změně polohy, což znamená, že hovor ve skutečnosti neprobíhal. (Tsukikage)

Reklama

Reklama