Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 575)

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem ani zdaleka všechny díly, spíše na to koukám nárazově, když v televizi zrovna nic jiného neběží. Housův humor naprosto zbožňuji, myslím, že i díky právě tomuto druhu vtipu se tento seriál odlišuje a vyčnívá nad miliony jiných seriálů z lékařského prostředí. ()

Awerin 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli zákeřný, zlý, malicherný Hugh Laurie, alias Dr. House, který spolu se svým posláním zachraňovat lidské životy vás poučí o nespravedlnosti a ubohosti jak svého života, tak i života ostatních lidí. House je člověk, který je životem značně poznamenaný, člověk, jenž zkrátka měří všechny stejným metrem, ale zároveň vám vyčte Vaše nedostatky a chyby. Je věčně egoistický, nevrlý a má nekonečnou zásobu černého humoru. Svět vidí realisticky a má nutnost všem krutou realitu neustále předhazovat, aniž by ho hryzalo svědomí, že někomu ubližuje. Tento seriál nemá chybu. Jediná osoba, která by ho tam přece jen našla, je sám doktor Gregory House... ()

mstychov 

všechny recenze uživatele

House jde budto milovat a nebo nenavidet....Ja patrim do te prvni skupiny. Jedine, co jim nemuzu odpustit je nedokonceny konec. Ten je za me spatnej. Jinak serial sam o sobe je super. Provazane lidske pribehy, doktor House, ktery je jedinecny unikat....Hodne jsem se nasmala, ale i jsem si parkrat pobrecela, nektere pribehy jeho pacientu jsou silne..... ()

belinko 

všechny recenze uživatele

U mňa za plné, pretože seriál krásne pojednáva o citoch bezcitného človeka.. dramatický vývoj udalostí, trošku kazený rozhodnutiami hereckých protagonistov (odchody, príchody), k čomu sa ku všetkému museli scenáristi nejako postaviť... avšak charizma Hugha Laurieho čoby Grega bolo niečo.. tak famózne a neskutočné, že dodnes ho beriem za jedného z najvýraznejších postáv kinematografického sveta z oblasti seriálov.. oh a posledná časť druhej série, je asi najlepšia časť zo všetkých seriálov dokopy.. dokonale napísaná a vymyslená jazda, ktorá až do konca pracuje s nervami a predstavivosťou diváka, ako poloodetá Sydnee Vicious... krása! ()

Petr.Plicka 

všechny recenze uživatele

"Kdybyste mě měla ráda, máte pro mě lepší mrtvoly" aneb sarkastický doktor House, který bere pacienty spíše jako hádanky než lidi. Seriál má vtipný a svižný děj, což zde ale vůbec neubírá na hloubce příběhu. Sarkastického doktora se zdravotnímy problémy netrvá dlouho si zamilovat a soucítit s ním při jeho nejen zdravotních problémech. Zajímavou zápletku tomu dává i jeho závislost na léku na bolest Vicodinu, který mu občas navozuje zajímavé stavy. Celkově je seriál velmi povedený a vřele ho doporučuji. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neni to rakovina, je to lupus. Hra s divákem lepší než projev politika. Diagnózu určí po několika omylech poškozujících zdraví pacientů. Inteligentní přechytralý kretén bez zodpovědnosti. .....Přistoupili jste na hru? Pak je to zábavný génius a nejlepší doktor západní medicíny (Skoro jako bych citoval ředitele Železného v.v.). ()

Eaton_Hunt 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je pro mě srdcová záležitost a doslova mi mluví z duše. Každý díl má svůj děj, respektivě příběh jednoho pacienta, který mě dokáže nejen rozesmát, rozplakat nebo se i zamyslet nad smrtí i nad životem jestli bych něco neměl na něm změnit. Herci Hugh Laurie je ta role ušitá na míru, hlavní postava doktor House vás provází celým velkým vyprávěním o smutném životě, který by vás potkal kdybyste měli "špatnou povahu" (charakter) a též se seriál snaží poukázat na některé zajímavé myšlenky o víře a její rozpor s vědou. Málem bych zapomněl na náš legendární dabing Martina Stránského, prostě vynikající. Chápu že někomu to nemusí sedět, ale já v tom zkrátka vidím tu krutou realitu, že když nejde do tuhého, tak všichni všechno berou jako samozřejmost. Všichni lžou. ()

Modular 

všechny recenze uživatele

"Snažíte se z léčení odebrat lidskost?" Tento seriál je moje srdcovka, neboť mi napomohl v mnoha věcech, které jsou pro mě velmi důležité, takže mou objektivnost můžete rovnou zahodit. I tak se ale pokusím napsat aspoň trošku dobrou recenzi. House je Sherlock mezi lékaři a způsob, jakým dochází na řešení jeho "hádanek" je jak grandiózní, tak genilní. Nad jeho neustálými cynickými poznámkami a vtípky se budete smát a při tom přemýšlet, jestli na tom nakonec něco nebude. Jeho tým je skrze celý seriál velmi propracovaný a ani u jediné postavy nebudete mít pocit, že je nedomyšlená či plochá (jako třeba nedávný Fear Street). S postavami budete soucítit a to i se samotným Housem, jehož metody jsou mnohdy objektivně a morálně špatné, a budete si neustále klást otázky na cenu geniality. Budete soucítit s feťákem, protože když těm lidem nepomůže House s léky, kdo jiný? Tyto otázky jsou kladeny dobře a soundtrack, který jsem doposud nezmínil, krásně doplňuje všechny možné momenty. Několik ze zaznělých písní jsou navždy uloženy na začátku mých playlistů. Jednoduše bych seriál doporučil shlédnout všem, neboť psychologie génia je zde přebrána na výbornou, a touto dobou bych i řekl, že se již jedná u kultovní seriál českých televizních stanic. ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Lékařská dramata jsem v životě nesledoval, ale scénáristicky precizní sarkasmus prota/antagonisty v podání showmana Hugha Laurieho je tak dokonalý, že i když se epizoda moc nepovede nelze litovat jejího sledování. Schéma je vlastně jednoduché. Doktorská detektivka, kde vám na konci jako Poirot odhalí něco čemu sice vůbec nerozumíte, ale připadá vám to hrozně zajímavé. Někdy... občas vás trochu štve... že tomu nerozumíte a není to jako Poirot. Chemie mezi postavami bublá výborně (zejména House-Wilson a House-Cuddy) a nejsou výjimkou i hlubší myšlenky. Ten stoprocentně šablonovitý styl působí ale strašně hypnoticky, takže po třetí sérii jsem to prozatím zabalil.  Jako oddychovka tedy House svůj účel plní fajnově, ale představa bingování tohoto jinak skvělého seriálu ve mě vyvolává obrazy lobotomie. ()

gabo 

všechny recenze uživatele

V rámci nemocničného prostredia preferujem skôr Grey's Anatomy, ale Hugh Laurie ako Dr. House je jednoducho geniálny a jeho sarkastické hlášky a poznámky hltám jednu za druhou. ()

RomanL 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že s pokračujícími díly bude děj upadat, ale zatím stále graduje, a Dr. House stále nenašel žádného přemožitele. Také se mi líbí, že v seriálu často ani nebolí tolik nemoci, jako vyřčená pravda, což je v dnešní politicko-korektní době vítaná změna. ()

Gesicht 

všechny recenze uživatele

I když je vlastně každý díl stejný, musím dát 4 za postavy a občas až neamerický přístup k řešení některých "problémů". ()

lele 

všechny recenze uživatele

Snad jediný seriál, který si v poslední době udržel mou téměř pravidelnou sledovanost. Koukala jsem přes léto (2008) i na opakované díly, a bavily mě jen o malinko méně než napoprvé. Každopádně první díl čtvrté řady byl vítaným osvěžením, už nepamatuju, kdy jsem se u televize smála nahlas a tak často. >To mluvíte na mě?< :) ()

Olafa 

všechny recenze uživatele

originální, zábavné! Tahounem je však pouze a jen Hugh Laurie a první 3 řady se mu to daří, pak to však začne být nuda a vy najednou nad jednotlivými případy začnete přemýšlet a na konci seriálu nebo někdy okolo první reklamy, si uvědomíte, že vlastně nevíte, jak to skončilo, resp. co vlastně pacientovi bylo a zachránil ho vůbec House?! ()

epsyn5 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se na pár dílů díval na nově. Nijak mě neoslovili, tak jsem tomu dal nedávno druhou šanci a začal od začátku. Asi po 10 dílech jsem si uvědomil, že až na pár vtípků od House jde o stereotypni serial. Nevim jestli se to zmeni, ale tady v kazde epizode kazdy doktor vychrli 10 nazoru, navzajem si to vyvrati, pacient pokazde dostane zachvat trepavky a nevim ceho vseho a nakonec house prijde na nejabsurdnejsi diagnozu. Vazne nevim, proc to na lidi tolik zabira. (Zatim hodnotim 1. serii) PO DRUHE SERII jsem hodnoceni rapidne zvysil,,rozsirila se vedlejsi dejova linie, omezila se stereotypnost a vtipy se posunuly o kategorii vyše ()

DejnaDee 

všechny recenze uživatele

Dr. House nemá chybu! Jeho sarkasmus, arogance, cynismus, ironie, drsný humor, a především jeho diagnostická genialita ve spojení s atraktivním prostředím nemocnice jsou naprostě úžasné. A Hugh Laurie - co dodat je to jeho role. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama