Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 575)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Jeho sarkasmus je neodolatelny, nicmene patou serii MAXIMALNE to melo skoncit...uz se to zacina natahovat a v nekolika ohledech i opakovat... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dala bych tri hvezdicky - lekarske prostredi jsme uz videli z pohledu sester (Stefanie), ambulance (Pohotovost) i slozitych propletencu, kdy spi kazdy s kazdym (Ordinace v ruzove zahrade). Jenze prave diky vsem temhle serialum vycniva House. Je totiz uplne jiny. Mnohem vic sarkastictejsi. V cele kazde epizody je pacient, coz je sympaticke a pripomina to detektivku. Na druhou starnu kazda epizoda je stejna: napred ukvapeny zaver, ktery nakonec House musi zkorigovat. Tu hvezdu navic ale davam za postavu Hugha Laurieho, na kterem serial stoji. A Hugh ho zvlada nest uz nekolikatou serii. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Celkem můj šálek humoru ... Sympatický nemocniční prostředí, případy z milovaný psychologie/psychiatrie, Houseův černej humor, narážky, špičkování, obrovské ego, upřímnost, uhrančivý oči a kouzlo osobnosti dělá svoje. Když ale člověk sleduje pár dílů po sobě, jiskra se nějak vytrácí. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný seriál. Skvělý britský herec Hugh Laurie a jeho potemnělý smysl pro humor, jeho odstup od pacientů, jeho hlášky, jeho hádky se "šéfovou", jeho nepřehlédnutelné charisma a velmi zajímavé zdravotní a patologické problémy. V tomhle seriálu je všechno a navíc je to velmi dobře konstruované, diagnózy se neustále mění a během pátrání poznáváme nejen soukromí pacientů, ale i ošetřujících lékařů. Ačkoliv je nemocniční tématika mírně vzdálená mým zájmům, tenhle seriál, podobně jako Nemocnice Ch.H. a Pohotovost, jsou světlými výjimkami a je radost se na ně dívat:) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tak house je docela zajímavej ale je hrozně stereotypní - chvilku tam jsou lidi a řešej nemocnýho člověka, nevěděj si rady, pak střih záběr na nějakou vtipnou situaci s housem a jak skončí tak se potká s těma lidma, zažvatlá ve dvou větách co mu je, pak jednou dlouhou větou shrne latinskejma termínama léčbu a pak tam řešej jestli to použít nebo ne ale nakonec má pravdu..a takhle pořád dokola. Do toho zhruba 2-3 vtipy (rozuměj "hlášky"), který ovšem pokud koukáte na televizi uvidíte už v ukázkách, který běží zhruba o každý reklamě. A v originále to není o moc lepší... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Seriál nemohu objektivně posoudit, protože muži typu hlavního hrdiny se mi z duše protiví. Až tak, že se nedokážu smát jejich humoru. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Už v prvních dílech prvních řad je patrno, že typický cyklus odosobněných případů např. z CSI, z nějž House M.D. čerpá velkou inspiraci, tu není třeba hledat. Ano, cyklus zde je, případ vždy započne ukázkou, kdy pacient poprvé zkolabuje a potom tři čtvrtiny tým doktora Grega House řeší a hledá a když v polovině k něčemu dojde, divák ví, že tomu tak nebude a teprve geniální vnuknutí doktora House vše vyřeší. Jenže postavy tu jsou a oproti "CSI- seriálům" mají charakterové vlastnosti a na pozadí případů se řeší jejich osobnost. Od čtvrté řady pak kvalitativně stoupá scénáristické sbližování diváka s postavami, který si musí postupně zamilovat nejen Grega House, ale i například záletného Tauba nebo bisexuální Třináctku. Zároveň se rýsuje pomaličku opravdová Houseova osobnost. Pod slupkou cynického zahořklého pajdy, který je geniálním doktorem hláškujícím o sto šest a žeroucím Vicodine o sto sedm, se totiž skrývá citlivé srdce zraněné velkou bolestí a rozchodem s milovanou ženou. Vrchol nadchází v páté řadě, kdy se "Amber-halucinace" stávají až téměř hororové a poslední díl páté řady musí poslat do kolen každého. V šesté řadě prvními dvěma díly House překonává absťák a léčbu v psychiatrické léčebně, aby se vrátil bližší té ideji, které kdysi věřil. Silnější než kdy dřív se stává seriál sedmou epizodou šesté řady, aby poté vrcholil upřímným sjezdem někdy od patnácté epizody. Epizoda Lockdown, režírovaná potom samotným Hughem Lauriem, je skutečným filmovým a příběhovým vrcholem, na němž se šestá řada Dr. House udrží až do svého posledního dílu. Ten je kontroverzní svým koncem, ale podtextem je opravdu tím správným koncem. V sedmé řadě potom bude Houseovic tým řešit případy ve stejném cyklu, jako v předchozích šesti řadách, ale to je divákovi jedno. Z původní, první řadou nastolenou, ideje lékařské detektivky se totiž postupně stala jízda představitele hlavní role a od čtvrté řady potom, možná díky dohledu Bryana Singera, skutečný příběh, kdy detektivka je pozadí, ale hlavní postavy jsou to, co diváka zajímá nejvíc. Výtečný seriál se stoupající kvalitou a šestá řada skutečně dvěma třemi epizodami patří k tomu nejlepšímu, co jsem doposud v seriálové produkci viděl. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Tohle není typický seriál z prostředí nemocnice. Léčení pacientovy záhadné choroby není na prvním místě, ale spíše vyšetřování toho, co se stalo, že onemocněl a samozřejmě – dokázání absolutní pravdy, že všichni lžou, ať už tvrdí opak:-). Což mě přivádí k Hughu Lauriemu, jehož role cynického, ironického doktora mu padla přímo na tělo. A jeho spojení s Robertem Seanem Leonardem je naprosto dokonalé a každá jejich společná scénka dokáže vyvážit i slabší díly seriálu. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to bavilo. Hodně. Jenže když sledujete 4. sérii a on je furt stejný arogantní debil, tak to už vás začne trochu iritovat. Prakticky nevidíte žádný vývoj postav, jen ten House je čím dál větší idiot. Navíc už jsou pak značně předvídatelné vývoje jednotlivých epizod. Kdepak, kdepak. Na tohle se nachytat nenechám. 60%!!! ()

snoopik 

všechny recenze uživatele

arogatní a nejlepší diagnostik který předem ví co se stane. Co chtít víc? Poslední 2 díly 4té serie mi naprosto vzaly dech. Musíte vidět dohromady!!! ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Kdo by nemiloval toho sarkastickýho, protivnýho, prolhanýho, všemi mastmi mazanýho a egoistickýho chlápka?? Dr. House je prostě seriál co mě baví, je to seriál na který se dá koukat i víckrát, už jen kvůli vtipům Gregoryho, seriál, který vás pobaví, trochu napne a třeba se z něj i něco dovíte o zajímavých nemocech, taková škola hrou :o) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Tento seriál ma úplne pohltil...tie hlášky...komentáre...rozhovory...treba vidieť...inak ste nevideli to najsledovanejšie čo v USA chodí (priemer 19 mil. divákov na diel). Hugh Laurie podáva najlepší výkon svojej kariéry, ako aj jeho pomocníci - Jennifer Morrison, Jesse Spencer a Omar Epps a v štvrtej sérii zábavný Kal Penn a krásna Oliwia Wilde...nič viac nepoviem, musíte pozrieť. P. S. "Každý klame" - Gregory House ()

E.. 

všechny recenze uživatele

O tomhle serálu vůbec nevim, co si mám myslet. Nebejt toho nafoukanýho, arogantního, trapnýho, přechytračenýho, vševědoucího House, který má vždycky pravdu a všechno vyřeší bych dala určitě o hvězdičku víc..ale je fakt, že to už by pak byl úplně jinej seriál. Každopádně postupem času jsem si to začala zvykat a některým jeho bezcitným hláškám se i zasmála. Ale nebejt toho, že to dávaj v telce..nikdy bych se na něj nedívala sama dobrovolně.. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

O Hughovi Lauriem jsem nevěděla až do roku 2004, kdy se objevil tento seriál :-).Nedokážu si představit lepší tvář pro tuto roli mrzutého Gregoryho House než právě Hugha. Škoda jen,že z hlavního týmu se vzdejchli Jenn Morrison,kterou mám moc ráda a Jesse Spencer(a těm dvoum to také bohužel nevyšlo) a ty poslední série se mi bohužel už tolik nelíbí :-(. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jak lépe strávit třeťák medicíny než s Housem, jak lépe oslavit úspěšnou zkoušku z patologie, než s Housem. Greg House je lékařskou variantou Sherlocka Holmese, Wilson zase analogií Watsona. Že je ale House jen o medicíně, to nelze říct - je to hlavně pečlivé drama, s velmi dobrým citem pro humor a ironii a hlavně s perfektním Lauriem. Určitě nejde o nejpřesnější zachycení nemocničního prostředí, House je v tomhle dost sci-fi a ve skutečném životě nikdo takový fungovat nemůže. Jenže seriál tu není od toho, aby nám zprostředkoval pohled do nemocnice, ale aby bavil. A to se mu povedlo! Přestože jsem seriál z velké části během repríz tak ze třetiny viděl a hrozně mě bavil, první rozjezdové díly mi trochu trvaly, než mě pohltily. Může za to nejspíše zdánlivě stále se opakující schéma zápletky - pacient je zdravý, není zdravý, je léčen 1x špatně, 2x špatně, 3x špatně a je vyléčen - naštěstí přijdou i jinak postavené díly a hlavně postavy a jejich vzájemné interakce jsou schopny zaručeně bavit. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

První řada 90 procent. *** 2. řada 85 procent. *** 3. řada 90 procent. *** 4. řada 92 procent. *** 5. řada 95 procent. *** 6. řada 90 procent. *** 7. rada 90 procent *** 8. řada 87 procent. Seriál, který téměř neměl slabých chvil. Vždy byl napínavý, vždy měl vedle sebe vážnější i vtipné linky. Člověk by ani neřekl, jak rychle může utéct hned 8 sezón. Jednoznačně potěšilo i neotřelé finále. Snad jediný seriál z doktorského prostředí, který mě bavil. Celkově 90 procent. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Nechápu to údajné charisma Dr. House. Od kdy je sprostý cynik idolem? Ačkoliv v běžném životě by se většina lidí takovému člověku vyhýbala, pokud někdo mluví dr. Housovi, rozplývají se blahem a mají skoro chuť si ho nastěhovat do bytu. Dr. House a spousta "idiotů" kolem něj. Na tomto seriálu je dobrá akorát břitkost dialogů. Co díl, to stejný koncept: nějaká tajemná nemoc, kterou se snaží House a jeho tým odhalit, ztrapnění pacienti, ponižování kolegů a nakonec šílená leč pravdivá diagnóza. Monotónní seriál bez sympatických postav. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama