Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 576)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Roztomilé děti umírají na hrozné nemoci a nevinní doktoři jdou do vězení jenom proto, že zbabělci jako vy odmítají vstát a udělat, co je nezbytné. Vy si tady seďte a pobrekávejte, kdo je větší slaboch. Já jdu dělat svoji práci. Bez postavy dr. House by tenhle seriál byl jen dalším z řady variací na Chicago Hope, Pohotovost (popř. Nemocnici na kraji města). Jenže jakmile se na plátně objeví Hugh Laurie, omotá si vás svým modrým pohledem a ultrahláškami kolem prstu a všechni ostatní čistí hodní doktůrci v plášti proti němu vypadají jako panáci. Škoda, že si tvůrci takhle vyhráli jen s titulní postavou, protože zbytek postav je poměrně průměrný. Naopak chválím to, co se mi líbí i na Chirurzích - skvěle využitý potenciál lékařského prostředí, kde se umírá, brečí a projevují se velké city. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem House měla strašně ráda. Měla jsem ho dokonce ve svý TOP. Jenže čím déle jsem se dívala tím více se mi to nelíbilo. Je to pořád to samé. Všechno to vypadá jako sarkoidóza, vaskulitida, lupus nebo rakovina. A všechny nemoci mají příznaky jako chřipka nebo střevní viróza. Každý díl probíhá stejně. Na začátku je úvod o tom jak sebou pacient šlehne a dost často je to na zvláštním místě nebo při zvláštních okolnostech. Potom nakrosí House, kterej řeší nějaký blbosti s Cadyovou nebo se svým nejlepším kámošem. Pak urazí pár lidí. Pak na něco přijde. Je to špatně. Pak je to zase špatně. A ke konci dílu, když už si myslí, že je pacient kaput, osvítí House spásná myšlenka. Všichni pacienti mají hrozně psycho myšlenky a nutkavou potřebu říct Housovi něco jako, že je nešťastný a zraněný a tak se skrývá za slupkou cynika a idiota. A všichni strašně řeší co si House myslí a jak přemýšlí, jak ho přechytračit, nastražit na něj nějakou past a podobný ptákoviny. Začínám na něj být alergická. Po čtvrté serii mám tohohle seriálu plný kecky! ()

Rembrant 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál s nezapomenutelných černým humorem. Jedinečné hlášky sarkastického a škodolibého doktora vytvořily opravdu úžasný seriál, který si získal spousty fanoušků (včetně mě). Nejvíce mě však mrzí, že si svoji vysokou úroveň neuržel dlouho a od 5. série je to jen bezduché plácání s občasným humorem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som musel pozeranie tohto deriálu stopnúť. Je dobrý, bavilo ma tých asi desať častí, čo som videl, ale nechcem byť zbytočne závislý na nejakom seriáli a na čase, kedy sa v televízii vysiela. Takže som bral pozeranie tých pár častí ako povinnosť so zoznámením sa s jedným z fenoménov televíznej popkultúry. Medicínske prípady riešené formou ako keby medicínskej kriminalistiky. Originálne a dobre obsadené. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Seriál založený len na diálógoch a ľudia ten seriál aj tak milujú. Zbožňujem Houseov sarkazmus a tú jeho drzosť. Dokáže ma to vždy skvele pobaviť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdysi hrozně dávno jsem se na tento seriál díval pravidelně. Kdysi méně dávno jsem se na tento seriál díval často. Kdysi nedávno jsem se na tento seriál díval jen tehdy, nebyla - li po ruce lepší alternativa. Dnes už se na tento seriál nedívám. Ještě než napíšu, že dávám 3*, tak bych zmínil, že vešerý úspěch seriálu je postaven na jedné postavě, po které také seriál hrdě nese název. Hugh Laurie tady skutečně více než září. Ovšem seriál se jistě každému dříve nebo později okouká. Už si ani přesně nepamatuji po jaké době se okoukal mně. Pamatuji si však, že v hrozně dávné fázi se mi seriál líbil velmi. Dávám slabší 3*. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Další z mánií, které se bohužel nemohu zúčastnit. Ve světle velmi pozitivních kritik ze všech stran jsem se proto i já rozhodl dát Housovi šanci... Viděl jsem prvních šest sedm dílů a víc jich ani vidět nemusím. Náčrtek dílu - záběr na civilistu, trpícího velmi neobvyklou chorobou, který padá k zemi. Střih, znělka. House chodí po nemocnici a sem tam utrousí vtípek. Chtějí mu hodit na hřbet nemocného civilistu, House ho odmítá. Pak ho však zaujme jeho prazvláštní choroba a začne ho léčit. Celý díl pořád opakuje řadovým smrtelníkům nicneříkající odborné termíny, co kde objevili a na jakých vyšetřeních už civilista byl. (Stále trousí vtípky). Civilista je na smrtelné posteli, House si uvědomuje, co udělal špatně, řekne pár nicneříkajích odborných termínů (kam ho mají poslat, co mu mají píchat), udělají pár vyšetření a voilá - civilista je živ a zdráv. Utrousíme vtípek a titulky. To vše krát šest, respektive sedm. A kdybych se díval na další díly, vypadalo by to jistě dost podobně. Ale očividně jsem jeden z malé hrstky "vyvolených", kteří ten skvělý humor, co všichni ostatní v Housovi vidí, nevidí. Nu což, zůstane mi to záhadou... 50% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dnes již kultovní záležitost. Dr. House občas pobaví. Ale jinak jde jeho humor mimo mě. "Měl jste pravdu. To jsou tři naprosto zbytečná slova." :D ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Dr. House svým pojetím malinko působí jako seriál Teorie velkého třesku, hlavně díky svému stylu. Jen v jedné epizodě tu padne sto miliónů odborných zdravotnických výrazů, kterým prostý laik absolutně neporozumí a přesto ho dokáže svým šmrncem a atmosférou uchvátit. Btw. Rozhodně musím vyzdvihnout zakončení dvoudílným dojemným eposem čtvrté řady a poslední emocionální díl páté řady. PS: BEAUTIFUL THEME SONG. | 1.série(85%), 2.série(85%), 3.série(85%), 4.série(90%), 5.série(90%), 6.série(80%), 7.série(85%), 8.série(90%) > Průměr: 86% (5*) | ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Měl jsem možnost pár dílů shlédout a skutečně se o žádný zázrak nejedná. Přijde mo to tak, jakože asi Dr. House je chodící encyklopedie. Všechno ví, všechno zná a kde nebyl tam se chystá. Absolutně se mi nelíbí jeho mimiky, když se oddává svému humoru. Humor je vynucený a každou chvíli čekám, kdy z toho tlačení vypadne něco kloudného,než jen hovno. Každý je z těch hlášek udiven. Jenže spousta lidí zapomíná na to, že ta humorná stránka je přibarvena našim dabingem. Takže co tu vlastně hodnotíme? Hodnotíme herecké výkony, podstatu seriálu a nebo jen předabovaný humor v něm obsažený? ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím měla možnost vidět jen pár dílů tohohle úžasného seriálu. Můžu však říct, že prostě nemá obdoby. Hugh Laurie je vážně "sympaťák". Vtipnost celého seriálu je asi jeho hlavním plusem a mě se to celé strašně moc líbí. Dr. House je jednoduše perfektní! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Fenomén menom Gregory House... satirické, jednoduché, "reálne", nevšedné, priam úžasne prevedenie z lekárskeho prostredia. House je môj obľúbenec a priamy dedič... :) 10/10 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

House je skvělý. Ono je fakt umění udělat prakticky všechny díly stavěné na stejném konceptu a přesto nenudit. :) Hugh Laurie má charisma na rozdávání a umí s ním zacházet. Navíc - ten konec páté série.. nelze jinak. :) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jedinečný seriál s nekompromisním dacanem v hlavní roli. Kruté vtípky, černý humor, brutální upřímnost a přímá kritika. To vše a mnohem více nám nabízí tenhle seriál z prostředí nemocnice s tak trochu neobvyklými zaměstnanci. Hugh Laurie v hlavní roli jednoznačně exceluje a baví nás v každém díle novými kousky a žertíky. Asi jeden z mých nejoblíbenějších seriálů a spolešně s M*A*S*Hem srdeční záležitost. Holt doktoři 100% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Seriál som objavil neskoro, keď už bežala x-tá séria. Prekážalo mi na ňom prakticky to isté, čo mi prekáža na všetkých NCIS, CSI atď. že sa teda mení iba epizóda, ale všetky postupy a schémy ostávajú tie isté, čo po dlhšej dobe vedie k poklesu záujmu a tiež aj to, keď osoby vystupujúce v týchto seriáloch hovoria učebnicovejšie ako príručný slovník náučný. Dr. House je na rozdiel od nich hláškovitejší a samotná postava cynickejšia a bezohľadnejšia, než hlavné postavy zvyknú bývať. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Nazvat to dramatem či komedií by nebylo úplně fér, dramedy sedí nejvíc. Skvělá napětí a buckenheimerovská kamera tomu dává rozměr, který předtím nebyl nikde k vidění. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

První tři série jsou skvělé, ovšem čtvrtá řada se především díky postavě Dr. House stává téměř nesnesitelnou. Z kdysi vtipného a dokonale trefného sarkasty nastupuje trapný invalida, který nedělá nic jiného, než že komanduje svůj čtyřicetičlenný tým a trousí rádoby vtipné hlášky. 4. sezóna navíc ztrácí na dramatičnosti - i taková obyčejná pusa s Cameronovou ve 3. sérii měla náboj - a když se House ve čtvrté sérce pokusí o sebevraždu, jen aby si navodil klinickou smrt, nemá ta scéna žádný náboj. Jednoduše vyšumí do ztracena. Ale ve sledování pokračuju. :-) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hugh Laurie je prostě neuvěřitelný. Lepší herecké obsazení snad nemůže být. Tahle role je napsaná přímo pro jeho osobu. Fantazie. Jeden z mála seriálů, který mě baví pořád a pořád. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

1. - 8. séria: Tak tomu poviem seriálová nakladačka. Absolútne prevrátenie pojmu "seriál z lekárskeho prostredia". Skvelé dialógy a zápletky. Určovanie diagnózy ako usvedčovanie páchateľa. Kedže každá časť je o novom prípade, chcel som dať 4*, ale hlavný hrdina je na to príliš fantastický... zatrpknutý, odporný... Skvelé témy na pozadí každej jednej série... ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama