Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 576)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko slovy popsat,co cítím k tomuto seriálu.House je zničená duše,jenž je geniálním mozkem v oboru diagnózy nemocí a uzdravovaní lidí.Ovšem je chytrý na tolik,aby věděl,že svět je hnusnej,zlej,podlej a plnej lží,i proto přes svoje v skrytu dobré srdce,je cynikem,sráčem,feťákem,sebe se litujícím parchantem,jenž si uvědomuje krutost a zbytečnost tohoto světa a přesto se zoufale snaží najít štěstí.House,je já,jenom nejsem lékařský génius.Nejemotivněji napsaná postava v seriálu,kterou kdo kdy vymyslel.Skvost,který můžu sledovat díl po díle a žasnout nad tím,jak mě dokáže ze dna deprese nedostat do větší,ale vytáhnout mě zní a v chvilkách radosti,tu radost zdvojnásobit.Nejlepší seriál všech dob.Nikdy jsem u ničeho nebrečel víc a i přesto se smál.100%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv moc nemusím tyto nafoknuté x-sériové seriály, cynický a sarkastický Hugh Laurie mě po několika dílech opravdu dostal a přestože mi některé nemoci a jejich řešení přišly jako ze sci-fi filmu, dost jsem se pobavil a s radostí očekával další díl. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Co napsat, když už bylo prakticky všechno řečeno? Přiznávám se, že jsem mu dlouho odolávala, protože nemocničních seriálů už bylo moc a znám lepší témata než jsou choroby. Ale neodolala a jako spousty jiných jsem se bavila a zamilovala si Housovy hlášky. Ovšem jenom v telce, v reálu se s doktorem Housem setkat, tak utíkám celou cestu až domů. ;o) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Seriál sleduji nárazově, ale aby se stal něčím, na co se těším, to tedy rozhodně ne. Ne, že by nebyl zajímavě natočený, k hereckým výkonům taky nemám výhrady, ale nelíbí se mně cynické jednání Dr. House jak s pacienty, tak s kolegy - ať je borec jak chce, přesto ho jeho schopnosti k takovému jednání neopravňují, právě naopak - největší špičky ve svých oborech se vyznačují pokorou a skromností. Tady mám pocit až podbízivosti divákovi - s osvědčeným schematem - čím hůř, tím líp. Navíc mám u samolibých výroků a hulvátského chování pocity jakéhosi de javu, že by naše zdravotnictví? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dr. House je jeden z nejlepších seriálů v poslední době. Celý seriál je postaven na neuvěřitelně protivném, ale vždy pravdomluvném Hugh Lauriem, který na nás valí vtip za vtipem, arogantní kecy, narážky atd. Dr. House je přesně ten seriál, který funguje na hraně, to znamená, že jedna skupina ho miluje a druhá ho nemůže ani vidět ani slyšet. Já patřím do skupiny, která ho miluje a hltá díl po díle. Jediné, co se dá vytknout jsou některé případy přitažené za vlasy. Na druhou stranu zase nic není nemožné a proto dám bez větších diskuzí 5 hvězdiček, všem doporučuju a mimochodem: český dabing je minimálně stejně tak dobrý jak originál. Všechna čest ;-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Taký MacGyver v bielom plášti (aj House príde vždy na všetko) s väčšou porciou suchého a cynického humoru (čo fakt môžem!), ale aj silná dávka infantility zaobalená do (akože) intelektuálnomedicínskeho hávu (čo nemusím!)... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Dr. House je u svých kolegů a pacientů oblíbený asi tolik jako dr. Rath u vedení českých nemocnic. Hugh Laurie mu dává britské chyrisma a na rozdíl od kašpárků z některých sitcomů bývá často opravdu vtipný. "Vy jste se vrátil kvůli práci?"-"Ne, už mě nebaví tahat děvky domů." Jinak má seriál schématem blíž k Chicago Hope než k akčnější Pohotovosti. Kéž by ale doktoři Carter, Ross nebo Kovač byli takové osobnosti jako Gregory House ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak na střídačku - občas solidní zápletka, skutečně jak z "lékařského" Sherlocka Holmese, jindy nuda. Podobné je to i s těmi cynickými hláškami. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V posledních sériích už je postava dr. House převážně otravná a nikoliv vtipná. Vztahy mezi hrdiny jsou úplně nesmyslné. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 13.9.2005+STV 1 (Premiéra VII. série) = 1.3.2012+STV 1 (Premiéra VIII. série) = 8.1.2013 - "Stavme sa, OK ? Ak to pacient prežije mám pravdu ja, ak zomrie máte pravdu vy." A takéto hlášky trúsi House v každej epizóde. Navyše v tejto sérii sa absolútne kašle na dobro pacientov. Tí sú postavení do úlohy pokusných králikov slúžiacich iba ako exemplárne prípady tých najbizarnejších medicínskych prípadov. TECHNICKÁ POZNÁMKA: VLADIMÍR JEDĽOVSKÝ nadaboval LAURIEho absolútne geniálne. Záhadným ale príjemným faktom je pre mňa skutočnosť, že sa takto kvalitná séria dostala na STV do primetime. Bohužiaľ NOVA ju odsúdila do off time. (5.10.2006) --- KLASIKA. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Máte v sobě parazita." "Něco jako tasemnici?" "Podívejte, má vaše oči. Máte na odstranění toho parazita zhruba měsíc, pak už to bude nezákonné, až na několik států. Ale nebojte se, není to tak hrozné, někteří lidé tomu dávají jména, oblékají do šatiček a vozí v kočárku." "Everybody lies." ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Na počátku byli tři mladí a chytří doktoři, každý zatížen svým osobním traumatem, příběhem k nevyprávění, do jejichž čela se postavil kulhající cynik, závislák na prášcích, jinak diagnostický génius Gregory House. Vždycky si vedl svou, bojoval proti předpisům, ponižování podřízených ani hazard se životem pacienta mu nebyly cizí. Jeho nadřízená zjistila, že nemá šanci s ním cokoli udělat, proto si Greg užíval svobody. Díly, kdy si dělá co chce jsou sice případ od případu zajímavější, navzdory schématické výstavbě, ovšem jakmile se dostane pod tlak, dějí se neuvěřitelné věci, proto si epizod s Voglerem a Tritterem vážím víc než kterýchkoli jiných. Dr. House si lze vychutnat množstvím způsobů. Jednou za čas se podivit nad tím, čím vším se dá v dnešní době onemocnět, anebo se dát na běh na dlouhou trať a divit se, že tak jako starého psa nelze naučit novým kouskům, House se ke svým zaměstnancům ani přátelům nezačne chovat o nic lépe, a pozorovat vývoj vztahů mezi postavami, který je díky Houseovým zásahům často vypjatý. Emoce všeobecně patří mezi jeden z nejvýraznějších plusů, pacienty, ani jejich doktory, nelze pozorovat bez osobního stanoviska. Můžete si na konci první série myslet, že Chase je slaboch, čtvrtá vás vyvede z omylu, vývoj Cameronové je neméně zajímavý. *** Tento seriál stojí a padá s Hughem Laurie, of course, což ale neznamená, že by vedlejší role byly nekvalitně obsazené. Robert Sean Leonard, Lisa Edelstain, Jennifer Morrison, Jesse Spencer, Omar Epps, Olivia Wilde, každý s rolí napsanou takřka na tělo. První dvě sezóny jsou příjemné, ale fragmentované, jen občas má nějaký příběh přesah na delší dobu. Až ve třetí sezoně je staré známé schéma propojené červenou nití Tritterova vyšetřování, nátlaku a zdánlivé nápravy hříšníka, po němž následuje rozpad původního týmu. A prozatím nejlepší je čtvrtá série, která si vypůjčila koncept Survivora, v němž jediným pravidlem je House. Závěrečný dvojdíl mě dostal naprosto do kolen, neuvěřitelné emocionální vyvrcholení, které se dotklo snad všech hlavních postav. Udivuje mě, že i po čtyřech řadách, bezmála sto dílech, House udržuje laťku kterou si kdysi nastavil. S chutí se pustím do páté, abych ulevila svým očekáváním, jestli se starý známý hazl bude stále chovat jako hajzl. S5-8: House zůstal srdcovkou, i když v osmé sérii ztrácel dech. Ale dostal finále, jaké si zasloužil. Takže sbohem Gregu, Roberte, Liso, Chasi, Cameronová, Foremane, Taube, Třináctko, Amber a i vy všichni, kteří jste byli osm let se mnou. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

Nikdy to není Lupus. Seriál, který mě v životě asi nejvíce ovlivnil. Výborně napsaná postava hlavního protagonisty a skvělé obsazení dělá z tohoto díla můj nejoblíbenější televizní počin. Bravo. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Věru, nechtěl bych se s ním setkat coby pacient. A docela by mě zajímalo, jestli si někdy něco začne s Cuddyovou. Nicméně, tenhle seriál se mi opravdu trefil do noty. Předtím jsem seriály z nemocničního prostředí jako Pohotovost nebo Chicago Hope nesledoval. Hugh Laurie je naprosto boží. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Sarkastický mizantrop, narkoman, nejspíš ani dobrý kamarád. Na druhou stranu výborný lékař, který se svým týmem léčí nejzajímavější pacienty s nejzajímavějšími diagnózami, dvě špatné, třetí správná. To všechno je Dr. House. Co se mi na seriálu líbí asi nejvíce je prolnutí vtipných situací, které ve valné většině případů tvoří právě sám House a dramatických momentů, bez kterých by takový seriál ani nevznikl. Je pěkné vidět lékaře, který není modelem úžasného hrdiny, který by za nic na světě neohrozil něčí život a kterému nadevše záleží na pacientech samotných. Dr. House totiž fascinují nikoliv pacienti, ale jejich problémy, které jsou pro něj jako skládačka, kterou musí dát dohromady. Neváhá pro to porušit snad každou morální zásadu, která existuje. Trvalo to opravdu dlouho, ale nakonec si někdo řekl, že to udělá uplně jinak a namísto soucitných, laskavých a naprosto nezajímavých a plytkých postav nám nabídl sarkastického cynika, který má konečně osobnost, vtip a stojí za to se na něj dívat. - "Doing things changes things. Not doing things leaves things exactly as they were." ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Když tento seriál asi před čtyřmi roky vtrhl na naše obrazovky, tak jsem nevěděl co od něj čekat. Hugh Laurie v roli doktora? To mě trochu překvapilo, znal jsem ho jen z komedie Mysak Stuart Little. Musím uznat, že je dokonalý. Škoda, že takových doktorů není více, hlavně v našem zdravotnictví:-) ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama