Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Mentalista je hrozná hovadina o jednom nazrzlým kokotovi. Viděl jsem asi dva až tři díly a stálo mě to mnoho sil. Najít takovou sračku není vůbec jednoduché. Možná kdbyby v hlavní roli byl nějaký sympaťák, tak by se moje hodnocení mohlo diametrálně lišit. Ale to jsou samá kdyby a ty neplatí na CSFD.cz a ani v životě. Ty sračky, které vypouští z úst snad ani nepotřebují další komentář. Možná kdbybych měl o IQ méně, tak bych byl býval nadšen. Takhle to bude odpádek. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Simon Baker a jeho úsměv mě dostali hned během prvního dílu na lopatky, takže bylo jasné, že se budu dívat i nadále. Jen je škoda, že za jeho policejní partnerku nezvolili někoho jiného, Robin Tunney a ty její ksichty mě už víte co :) Dějová linka kolem Red Johna se táhne jak nudle, což ji ubírá na zajímavosti, a objevuje se snad jenom v době, kdy scénáristé nemají nápady na nějaké jiné případy (???) ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zase jen tuctová kriminálka, akorát namísto laboratoře a titěrného pátraní po důkazech je tady vnímavý Patrik Jane a jeho rádoby psychologické žvásty. Simon Baker sice nepostrádá určitý asexuální šarm, ale vlastně je tím jediným, kvůli koho se vyplatí seriál sledovat. A to je trochu málo - žádný originální děj (je dnes těžké otrlého diváka nějakým případem šokovat či aspoň hlouběji zaujmout), mírná nadsázka eliminuje veškeré napětí. Když není v TV nic jiného a nemám zrovna lepší práci nebo zábavu, "Mentalista" neuškodí... Baťovských 59%. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava má určitě velké charisma to nepopírám, ale prostě mi tento seriál přijde trochu tuctový oproti obrovské konkurenci policejních seriálů. Nejvíce se mi líbi jak dokáže Patrick Jane s chladnou hlavou oklamat ostatní lidi, to mu skutečně jde. Toto hodnocení je zatím za pilot uvidíme dál... ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po sedmi sezonách a 151 episodách Mentalista doklopýtal k závěru, za který se nemusí stydět. Můj vztah k němu se v průběhu těch sedmi let měnil - od prvotního nadšení z Patrika Jane coby "vážně se tvářícího Psych", přes fascinaci postavou všemocného sériového vraha Red Johna, až po znechucení z toho, jak dlouho se jeho linie táhne. Víte, jak se pozná, že krimi procedurálka umírá? Když v diskusích drtivá většina příspěvků patří shipperům (nejčastěji ženského či neurčitého pohlaví), zuřivě řešícím vše kolem možných kombinací postav s romantickou zápletkou (hlavně Jisbon). A i ony se v poslední řadě dočkaly! V té době jsem koukal už spíš ze setrvačnosti, v naději na občasný hravý díl, připomínající první řady. Ale nelituju toho, Cho vybírající svatební šaty v poslední episodě mě utvrdil v tom, že mě to vlastně bavilo víc, než mnohé show, co se rozplynou do ztracena pod sekerou diváckého nezájmu. Takže nakonec ponechám své hodnocení na 4/5. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Ve stejném hotelu, kam policisté odvezou oběť požáru za manželkou a dcerou, se natáčel seriál Jmenuju se Earl (od r. 2005). (ČSFD)
  • Patrick (Simon Baker) si půjčí od Lisbonové (Robin Tunney) 100 dolarů, aby si mohl zahrát Blackjacka v Casinu. Při cestě ke stolu je jasně vidět, jak si pohrává s žetony, ale než se usadí ke stolu, má v ruce opět pouze bankovky. (Timak)
  • Po vystoupení z výtahu v ústředí CBI (California Bureau of Investigation) lze na pravé straně několikrát zahlédnout portrét 38. guvernéra státu Kalifornie, kterým byl Arnold Schwarzenegger v období 17. listopadu 2003 – 3. ledna 2011. (Rominator)

Reklama

Reklama